Görüş Bildir
Haberler
RTÜK Atatürk'e Hakareti 15 Ay Sonra Uyardı: 'Koruma Yasaları Var, Demek ki Mide Bulandıracak İşlerin Var’

etiket RTÜK Atatürk'e Hakareti 15 Ay Sonra Uyardı: 'Koruma Yasaları Var, Demek ki Mide Bulandıracak İşlerin Var’

Batuhan
16.01.2018 - 11:31 Son Güncelleme: 16.01.2018 - 16:51

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), FM TV’ye, ‘Saklı Gerçekler’ programında Atatürk’e hakaret edildiği gerekçesiyle 15 ay sonra uyarıda bulundu. Programda 25 Ekim 2016’da “Koruma yasaları var, Demek ki mide bulandıracak işlerin var’’  ve “Atatürk asker maaşıyla bu kadar mal varlığını nasıl yaptı?” ifadeleri kullanıldı.

Hürriyet’ten Meltem Özgenç’in haberine göre, FM TV’de 25 Ekim 2016’da yayınlanan “Saklı Gerçekler” programı aynı gün bir vatandaş tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne şikayet edildi. Emniyet, RTÜK’e şikayeti 7 Temmuz 2017 tarihinde iletti. Konuyla ilgili uzman raporu hazırlandı.

Bilerek 'Size ölmeyi emrediyorum' dedi

Bilerek 'Size ölmeyi emrediyorum' dedi

Hazırlanan uzman raporunda şu ayrıntılara yer verildi: “Programda Çanakkale Savaşı konuşulurken ‘Hilafet’in 400 bin silahsız cengaverine bilerek size ölmeyi emrediyorum dedi. Hilafetin ve saltanatın gerçek askerlerinin kıyımı yapıldı orada’. Filistin’de 65 bin askerimiz 365 bin topla esir bırakıldı’ deniliyor.

Atatürk’ü Koruma Kanunu da eleştirildi

Atatürk’ü Koruma Kanunu da eleştirildi

Programda ayrıca Atatürk’ü Koruma Kanunu eleştirilirken, ‘Senin hakkında koruma yasaları var. Demek ki mide bulandıracak işlerin var’ deniliyor.

'Bu kadar mal varlığını nasıl yaptı?'

'Bu kadar mal varlığını nasıl yaptı?'

Atatürk’ün mal varlığı konuşulurken ise ‘Sultan Vahdettin Han tüm Sarayı boşaltabilecekken kendine yetecek kadarını aldı. Atatürk asker maaşıyla bu kadar mal varlığını nasıl yaptı. Neymiş ölürken bağışlamış’ deniyor.”

Kanalın İsmailağa cemaatine ait olduğu iddia edilmişti ancak daha sonra konuyla ilgili gazeteci İsmail Saymaz'dan bir açıklama geldi 👇

Aynı ihlal olursa kanalın lisansı iptal edilecek

Aynı ihlal olursa kanalın lisansı iptal edilecek

Üst Kurul bu sözler nedeniyle kanalın “Devletin varlık ve bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı olamaz” maddesini ihlal ettiğine karar verdi. Aynı maddeden bir ihlal daha olursa kanalın lisansı iptal edilecek.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
907
186
63
26
18
17
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Neyse Sustum

tek bir söz yeter '' ATAMA KURBAN OLUN ''

Pelintoş

bokunu yesinler

Jehat Sercan Yacan

O kadar normal ki sizin Atatürk'ü sevmiyor oluşunuz. Bence kimse kızmasın. Zira kendisi yobazlığın ve dini baskıların en büyük düşmanlarından bir tanesiydi. ... Devamını Gör

Merve Uysal

Bir Atatürk'ün asaletine bak, bir de şunların tipine bak. İnsan laf söylemeye utanır da gider önce aynaya bakar.