Görüş Bildir
Haberler
Rosenberg Ölçeğine Göre Öz Saygın Ne Kadar Yüksek?

Rosenberg Ölçeğine Göre Öz Saygın Ne Kadar Yüksek?

Easterling
11.11.2021 - 13:47

Rosenberg'in hazırladığı öz saygı ölçeğine göre öz saygının ne kadar yüksek olduğunu öğrenmek ister misin? 

Haydi o zaman teste! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendimle barışık bir insanım.

2. Bazen çok da iyi bir insan olmadığımı düşünüyorum.

3. Birçok iyi özelliğim olduğunun farkındayım.

4. Birçok insanın yapabildiği şeyleri ben de yapabilirim.

5. Kendimle ilgili gurur duyduğum pek bir şey yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bazen kendimi aşırı işe yaramaz hissediyorum.

7. En azından başkalarıyla eşit düzeyde değerli bir insan olduğumu düşünüyorum.

8. Kendime daha fazla saygı duyabilmeyi isterdim.

9. Sürekli başarısız olacağım hissine kapılıyorum.

10. Kendime karşı olumlu tavır almaya çalışıyorum.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Çok yüksek bir öz saygın var!

Kendini seviyorsun ve bir insan, profesyonel, kız arkadaş/erkek arkadaş vb. olarak kendini çok enerji olarak yüksek görüyorsun. Eksiklerine takılıp kalmak yerine, her şeye rağmen her gün kendini geliştirmeye devam ediyorsun. Bu çok akıllıca bir yaklaşım. Hatalarından ders alıyor ve deneyimini yeni zirvelere ulaşmak için kullanıyorsun. Gerçeği söylemek gerekirse, öz saygı seviyen oldukça ibretlik. Yapabileceklerinden asla şüphe duymuyorsun. Kendine olan güvenin; girişken, yaratıcı ve maceracı olmanı sağlıyor. Yeniliklere ve fırsatlara da her zaman açıksın.

Dengeli bir öz saygın var!

Mükemmel olmaya takıntılısın. Vücudunu sevmiyor olma ihtimalin de baya yüksek. Bazen aşırı hassas, korkulu ve endişeli hissediyorsun. Kendi düşünce ve duygularının başkaları için önemli olmadığını hissediyorsun. Hataların için kendini affetmeyi öğrenmelisin çünkü kimse mükemmel değildir. Ayrıca, onlar için çabalamadan önce hedeflerinin ne kadar makul ve yönetilebilir olduğunu bilinçli olarak düşünmen gerekiyor. Başkalarının senden daha iyi olduğunu düşünmeyi bırak. Başkalarının özelliklerine hayran kalabilirsin elbette ama kendi özelliklerine de hayran olmayı ihmal etme.

Öz saygın düşük!

Hem zayıf hem de güçlü yanlarınızı biliyorsun. Bir şeyler ters gittiğinde, anında kendini suçlamak yerine neden böyle olduğunu anlamaya çalışırsın. Bu çok iyi bir şey ve senin için mutluyuz. Ancak bazen kendine çok yükleniyorsun. Yeterince akıllı, yeterince esnek olmadığın için kendini suçluyorsun. Bu nadiren olsa da dengeni kolayca bozuyor. İlerlemeni ve hayatının tadını sonuna kadar çıkarmanı engeller. İpucumuz basit: bırak gitsin! Yeni bir hedef belirle, arkadaşlarınla güzel bir akşam geçir, endişelerini sevdiklerinle paylaş ve herkesin zaman zaman olumsuz anları olabileceğini fark et. Bu hayatımızın bir parçası. Daha bağışlayıcı ol ve küçük başarısızlıklara takılıp kalmayı bırak. Her şeyin yoluna gireceğinden ve tüm güzel hayallerini gerçekleştireceğinden biz eminiz!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
126
37
16
10
8
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cansu ersan

Dengeli bir öz saygın var! Dengeli bir öz saygın var! Mükemmel olmaya takıntılısın. Vücudunu sevmiyor olma ihtimalin de baya yüksek. Bazen aşırı hassas, kor... Devamını Gör

Rudy

Herseyin dengelisi yeterlidir. Asiri manyakliga gerek yok.

Gizem Yenikler

Çok yüksek bir öz saygın var! Kendini seviyorsun ve bir insan, profesyonel, kız arkadaş/erkek arkadaş vb. olarak kendini çok enerji olarak yüksek görüyorsun.... Devamını Gör