Görüş Bildir
Haberler
Resmi Gazete'de Yayımlandı: Afganistan İçin Yardım Kampanyası

Resmi Gazete'de Yayımlandı: Afganistan İçin Yardım Kampanyası

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Afganistan'a yardım kampanyası başlatıldı. Aynı sayıdaki bir başka kararla ise Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun görev süresi bir yıl uzatıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Reuters

Resmi Gazete'deki kararda şöyle denildi:

'Afganistan'da insani yardıma muhtaç sivil halka temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için destek olunması amacıyla yardım kampanyası başlatılması hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, 5902 sayılı Kanunun 23 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir. 

Yardım kampanyası ve görevlendirme MADDE 1- (1) Afganistan'da açlık ve soğuk kış şartları nedeniyle insani yardıma muhtaç sivil halka temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için destek olunması amacıyla yardım kampanyası başlatılması kararlaştırılmış ve söz konusu insani yardım kampanyasının koordinasyonunu yapmak üzere Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevlendirilmiştir. (2) Kampanya kapsamında valilikler, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca toplanan yardımların aktarılması ya da gerçek ve tüzel kişilerce doğrudan bağış yapılması amacıyla Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca kamu bankaları ve/veya özel bankalar nezdinde açılacak hesaplar anılan Başkanlık tarafından duyurulur. (3) Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Afganistan'a yardım kampanyası için 20/1/2022 tarihinden itibaren kamu bankaları ve/veya özel bankalar nezdinde açtırılan hesaplara yapılmış/yapılacak bağışlar da insani yardım kampanyası kapsamında değerlendirilir. 

Yürürlük MADDE 2- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 

Yürütme MADDE 3- (1) Bu Karar hükümlerini Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı yürütür. '

O karar 👇

O karar 👇

OHAL Komisyonu’nun görev süresi bir yıl uzatıldı

OHAL Komisyonu’nun görev süresi bir yıl uzatıldı

Resmi Gazete’nin aynı sayısında Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun görev süresi bir yıl uzatıldı.

Kararlara itirazları değerlendiren komisyon, 22 Aralık 2017’den beri görev yapıyor.

15 Temmuz sonrası çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) 125 bin 678 kişi kamudan ihraç edilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
56
14
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
l0qi

bu hükümet bi tek kendi vatandasına yarım etmemeye yeminli

l0qi

biz sıradan bi almancı kadar iyi yasasakedelim ama bizi yok sayan bizi vergi gibi gören hükümet yüzünden zaten sefillleri oynayan vatandas neye kime yardım e... Devamını Gör

biri

Bizim götümüzde ayı bağırıyo reyisin derdine bak.. afganların amk benim yaşlılarım sokakta kira parası dileniyor.. nasıl bi hayal dünyasında nasıl bir evrend... Devamını Gör

NightWolf

o nasıl bir laftır. yarım saattir gülüyorum :))

tom lee jones

afyon eroin satan talibana bi tik yardim daha,gonder IBANi,dosesinler seriati.