Görüş Bildir
Haberler
Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde 10 Yaşındaki Engelli Öğrenciyi Döven 'Öğretmen' Serbest

etiket Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde 10 Yaşındaki Engelli Öğrenciyi Döven 'Öğretmen' Serbest

Batuhan
03.01.2018 - 12:38 Son Güncelleme: 04.01.2018 - 10:02

Burdur'da 10 yaşındaki engelli bir öğrenciye şiddet uygulandığı ortaya çıktı. Çocuğa uygulanan şiddet anı kameralara da yansırken, dayak atan öğretmen ile okul müdürü ve müdür yardımcısı görevden uzaklaştırıldı. Ayrıca öğretmen 'nitelikli kasten yaralama' suçundan gözaltına alındı. Görüntüler yürekleri dağlayan cinsten. Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen öğretmen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DHA'da yer alan habere göre, Burdur'da bulunan Bucak İsmail Şerife Sarı Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde koruma altında bulunan 5’inci sınıf öğrencisi T.K. adlı erkek çocuk, özel sınıfta eğitim gördüğü Barbaros Ortaokulu’nda öğretmeni İ.B. tarafından şiddete maruz kaldı.

Çocuğa yönelik şidddet, kameralara yansıdı...

Burdur Valiliği: 'Soruşturma başlatıldı'

Burdur Valiliği: 'Soruşturma başlatıldı'

Burdur Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Bucak ilçesi İsmail Şerife Sarı Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde bakım ve koruma altında olan 2007 doğumlu T.K. adlı erkek çocuğumuza okuduğu Barbaros Ortaokulu 5'inci sınıfında öğretmeni İ.B. tarafından uygulanan şiddet görüntüleri sosyal medyada yayınlanmış olup, konu 02.01.2018 günü saat 17.35’te Bucak Kaymakamlığına iletilmiştir. Yapılan incelemede; şiddet olayının 27.12.2017 tarihinde gerçekleştiği anlaşılmıştır. Görüntülerde öğrenciye şiddet uygulayan öğretmen İ.B., okul müdür yardımcısı F.İ. ve okul müdürü A.Ö. derhal görevden uzaklaştırılmış, idari yönden disiplin soruşturması başlatılmış, adli yönden de Bucak Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır' denildi.

Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı: "Dayakçı öğretmen 'nitelikli kasten yaralama' suçundan gözaltına alındı"

Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı: "Dayakçı öğretmen 'nitelikli kasten yaralama' suçundan gözaltına alındı"

Konuyla ilgili Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'İlimiz Bucak İlçesindeki bir rehabilitasyon ve bakım merkezinde bakım ve koruma altında olan 2007 doğumlu T.K. isimli çocuğun, öğrenim gördüğü okuldaki özel eğitim sınıfında öğretmeni İ.B. tarafından sözlü ve fiziksel şiddete maruz bırakıldığı yönündeki görüntülerin internet üzerinden yayınlanması üzerine, 02/01/2018 tarihinde ilgili öğretmen hakkında 'nitelikli kasten yaralama' suçundan soruşturma başlatılarak soruşturma kapsamında İ.B. gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili soruşturma Bucak Cumhuriyet Başsavcılığımızca titizlikle yürütülmektedir' denildi.

Serbest bırakıldı, savcılık itiraz etti

Serbest bırakıldı, savcılık itiraz etti

Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan öğretmen İ.B., İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İ.B., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı, öğretmen İ.B.’nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına itiraz etti.

Yaşanan bu olaya sosyal medyadan da tepkiler geldi: 'Bu nasıl bir vicdansızlık?'

Onedio Gündem'i Facebook sayfamızdan da takip edebilirsiniz 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
211
62
38
6
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?