Görüş Bildir
Haberler
Rahatsız Edici Sahneleri Yüzünden Sizi Uykuya Günler Boyunca Hasret Bırakacak Filmler

Rahatsız Edici Sahneleri Yüzünden Sizi Uykuya Günler Boyunca Hasret Bırakacak Filmler

Nafakaaa
16.09.2022 - 13:21

Filmlerin bazısı güldürüp mutlu etmeyi amaçlarken bazısı da vahşet sahneleriyle ürkütmek istiyor. Her türden film olduğu gibi bazen öyle filmler oluyor ki izlerken mideniz kaldırmıyor. Bu türde filmleri bazısı severken bazısı da hiç sevmiyor... Bundan haz alan taraftaysanız poşetlerinizi hazırlayın, hazırsanız dünyanın en rahatsız edici film listesini veriyoruz. 👇

Kaynak: https://www.complex.com/pop-culture/t...
İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Sweet Movie (1974)

40. Sweet Movie (1974)

Özet:  Aslında filmin ismi içeriğine göre oldukça ironik. Filmde 2 kadının hikayesi anlatılıyor. Birisi Kanadalı bir güzellik yarışması birincisi, diğeri ise şeker yüklü bir gemi yöneten tekne kaptanı. Filmde güzellik kraliçesinin bir araba bagajına tıkılmasından sert cinsel sahnelere kadar sayısız rahatsız edici sahne bulunuyor. En rahatsız edici kısım ise Kanadalı güzellik yarışması birincisinin oldukça dengesiz bir topluluğa katılmasıyla beraber yaşanıyor. Mesela insanlar 'yeni doğmuş' birinin vücutlarındaki kiri temizlerken, kendilerinin her yerine tuvaletini yapmasını istemesi gibi iğrenç yeniden doğuş ritüelleri var. Ve evet bunlar açık açık filmde gösteriliyor. Kaptana gelince de kendisi bir cinsel birlikteliğin ortasında bir adamı bıçaklayarak öldürüyor. İstedikleri kadar şeker vaadiyle çocukları kandırıp teknesine çekiyor. Ve küçük olanları kısa sürede öldürüyor.

Oyuncular: Carole Laure, Pierre Clémenti, Anna Prucnal

Yönetmen: Dusan Makavejev

39. Man Behind the Sun (1988)

39. Man Behind the Sun (1988)

Özet: Filmde hem Çin hem de Sovyet asıllı tutuklular çarmıha gerilir, kamyonlar tarafından ezilir ve soğukkanlılıkla vurulurlar. Ve evet her şey açık açık gösterilir. Savaş gazileri, filmin grafik tasarımını beğenmeyebilir ama 2. Dünya Savaşı'nın Dünya'da bir cehennemi yaşattığına hepimiz hem fikiriz sanırım.

Oyuncular: Gang Wang, Dai Yao Wu, Runshen Wang

Yönetmen: Tun-Fei Mou

38. I Spit on Your Grave (1978)

38. I Spit on Your Grave (1978)

Özet: Camille Keaton tarafından canlandırılan kurbanımız sonunda kendisini taciz eden köylülerden intikamını alır. Birinin cinsel organını bıçakla keser, diğerininkini sürat teknesi pervanesiyle keser, birinin sırtına da balta saplar. Zarchi sadece arkasına yaslanıp kamerayı sabit tutarak cinsel sapkınlığın ortaya çıkmasını bekler. Tabii söylememize gerek yok ama romantik bir buluşmada bu filmi izlemek istemezsiniz.

Oyuncular: Sarah Butler, Jeff Branson, Andrew Howard

Yönetmen: Steven R. Monroe

37. Kill List (2012)

37. Kill List (2012)

Özet: 2012 yılının en rahatsız edici filmi kendisi. İngiliz yapımcı Ben Wheatley, kendisini korkusuz bir hikaye anlatıcısı olarak ayarlamış, ruh halini kapkaranlık tutarken birkaç şeyi gizliyor ve filmin sonunda sizleri şaşkına çevirecek şeyler bekliyor. En önemlisi de filmde tonlarca şok edici görüntü ve acımasız fikir olduğundan filmi izledikten sonra kabuslarınıza girecek olması... Kill List; işsiz, evli ve askeri bir veterinerin gizemli yeni müşterileri için birkaç şanssız insanı başından savmak amacıyla eski suç ortağıyla yeniden iletişime geçen bir suikastçiyi anlatıyor.

Oyuncular: Neil Maskell, MyAnna Buring, Harry Simpson

Yönetmen: Ben Wheatley

36. Gerald’s Game (2017)

36. Gerald’s Game (2017)

Özet: Film 2017 yılında yayınlanmış en iyi Stephen King uyarlamasıdır. Film bu listedeki diğer filmlerdeki gibi yamyamlarla, iblislerle, şiddetli seks sahneleriyle yapılmadığı için daha da bir rahatsız edici. Filmde tüm bunlar yerine evliliklerinin son demlerini  yaşayan bir çiftin yatak odası hayatını renklendirmeye çalışması konu alınıyor. Adam ölümcül dozda cinsel performans artırıcı alır ve karısı Jessie'yi yatağa kelepçeler, Jessie ise kocası Gerald’ın altından kaçmak zorundadır. 

Oyuncular: Carla Gugino, Bruce Greenwood, Chiara Aurelia

Yönetmen: Mike Flanagan

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Deccal (2009)

35. Deccal (2009)

Özet: Deccal, kesinlikle uyumadan önce ya da yemek yemeden önce hatta hiçbir şey yapmadan önce izlenecek bir film değil… Filmde rahatsız edici olan şey sadece kan değil, film; hayatınızın her alanında size rahatsız ediciliğini öyle hissettirecek ki film bittiğinde bile sığınacak güvenli bir limanınız olmayacak. Filmde oğullarının ölümünden sonra kendilerini toparlamak adına doğayla baş başa kalmaya karar veren evli bir çifti odağına almış Deccal anlatılıyor. Filmde en az rahatsız edici olan şey Willem Dafoe'nun rahminden yarı doğmuş bir cenin sarkan bir geyik görmesi, gerisini siz düşünün.

Oyuncular: Willem Dafoe, Charlotte Gainsbourg, Storm Acheche Sahlstrøm

Yönetmen: Lars von Trier

34. Visitor Q (2001)

34. Visitor Q (2001)

Özet: Takashi Miike'nin bu filmi aslında bu listedeki en komik film diyebiliriz. Komik derken, Warner Bros.'un çizgi filmlerinden gelme mizah türünden bahsediyoruz. Tek farkı ise bu filmde animasyonlu hayvanların yerini dengesiz Japonların alması. Baba, hayat kadını olan kızıyla beraber olmak için para ödüyor, anne; küçük kızı gibi eroin bağımlısı ve uyuşturucu için kendini satıyor, liseli oğulları ise annesini kırbaçlamaktan ve çıplak elle dövmekten zevk alıyor. Sanki yaşam tarzları yeterince vahşi değilmiş gibi evlerine yabancı biri giriyor, defalarca babanın kafasına taşla vuruyor ve aileye (biraz) mantıklı davranmayı öğretmeye çalışıyor. Miike filmdeki aşırı rahatsız edici sahnelerle gizli duygulara sahip insanlarla ilgili şeyler söylemeye çalışıyor ama bunu kara komedi şeklinde yapıyor.  

Oyuncular: Ken'ichi Endô, Shungiku Uchida, Kazushi Watanabe

Yönetmen: Takashi Miike

33. Gummo (1997)

33. Gummo (1997)

Özet: Gummo bu listedeki diğer filmler gibi vahşet içermediği için bu listede garip duruyor olabilir ama bu film, bize küçük bir Orta Batı kasabasındaki insanların hem tuhaf hem de aşırı rahatsız edici olan yaşamlarını görmemizi sağlıyor. Filmde sürekli geçen konulardan birisi çocukların sırf zevk için mahalledeki kedileri yakalayıp öldürmesi... Mesela bir adam fazladan para kazanmak için zihinsel engelli kız kardeşini satmaya çalışıyor. Bu ve bunun gibi karakterler sizleri bekliyor.

Oyuncular: Nick Sutton, Jacob Sewell, Lara Tosh

Yönetmen: Harmony Korine

32. The Snowtown Murders (2012)

32. The Snowtown Murders (2012)

Özet: Film, cinayet manyağı John Bunting’i konu alıyor. Üstelik film ferçek bir hikayeye dayanıyor. 1992'den 1999'a kadar Bunting manipülatif kişiliğini kullanarak yoksul bir topluluğa sızar ve yanlış yapan kişileri öldürmesine yardım etmek için gittikçe büyüyen bir takım kurar. Kurzel ve senarist Shaun Grant, cehennem olaylarını sempatik genç Jamie'nin gözünden anlatır. Babasız ve yalnız olan Jamie, baba özlemi çekiyordur ve bu yakınlığı maalesef Bunting'de bulunur.

Oyuncular: Lucas Pittaway, Daniel Henshall, Louise Harris

Yönetmen: Justin Kurzel

31. Mother! (2017)

31. Mother! (2017)

Özet:  2017'nin en bölücü filmi olan bu film gerçekten kiminle takılman gerektiğine dair bir tür turnusol testi. Jennifer Lawrence ve Javier Bardem; feminizm, Hıristiyanlık ve sinema tarihindeki en kaygılı çevrede alegorik bir yolculuk yaşatıyor. Bu film özellikle de kadınlar için rahatsız edici diyebiliriz.

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris

Yönetmen: Darren Aronofsky

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Transsiberian (2008)

30. Transsiberian (2008)

Özet: Filmin üçte ikisi boyunca Hitchcock, ortaya koyacağı gerilim filmi türünde emin adımlarla ilerliyor. Filmin sonlarına doğru Anderson görüp görebileceğiniz en rahatsız edici işkence sahnesini bizlere izletiyor. Kate Mara tarafından canlandırılan Abby bacaklarında iğrenç derin kesiklerle bir ameliyat masasında yatar. Arkadaşlarından haber almak için Kolzak adında bir adam yanına oturur ve bacağını daha fazla deşmeye başlar. İnsan izlerken yerinde duramaz öyle bir sahne…

Oyuncular: Woody Harrelson, Emily Mortimer, Ben Kingsley

Yönetmen: Brad Anderson

29. Inside (2007)

29. Inside (2007)

Özet: Tartışmasız son 10 yılın en iyi korku filmi olan bu Fransız filmi aynı zamanda korku filmi manyaklarının bile sınırlarının ötesine geçebileceğini kanıtlamış, gözlerinizi kırpmadan kendini izleten filmlerden birisidir. Film, her izlediğinizde size çığlık attıracak bir film. Alexandre Bustillo ve Julien Maury tarafından yazılan ve yönetilen Inside bayağı basit başlıyor aslında. Depresif hamile bir kadının sevgilisi trafik kazasında ölür, kadın da Noel arifesinde sevgilisinin yasını tutmak için evde yalnız kalmaya karar verir, bir anda seksi ve gizemli bir kadın kapısında belirir ve kadının doğmamış bebeğini istediğini söyler. Kadın fetüsü anestezi yapmadan almak istiyordur. Filmde diğer vahşetlerin yanı sıra katledilmiş aile üyeleri, havaya uçmuş polis yüzleri ve anestezisiz bir sezaryen doğum gibi sarsıcı sahneler bulunur.

Oyuncular: Alysson Paradis, Jean-Baptiste Tabourin, Claude Lulé

Yönetmen: Alexandre Bustillo, Julien Maury

28. High Tension (2003)

28. High Tension (2003)

Özet:  Film gözlerinize bir kan banyosu yaşatacak. Film, sürüsüyle vahşet ve katliamla, film bittiğinde bile beyninizde dönecek bir korku filmidir. Dengesiz bir seri katil bir ailenin evine girer, ana karakter olan Marie ve Alex'in kaçmaya çalışmasıyla sistematik olarak aile üyelerinin çoğunu toplar. Hayatınızda hiç bir adamın kellesinin kitaplık tarafından uçurulduğunu görmek istediyseniz şanslısınız! Böyle bir sahnesi de var.

Oyuncular: Cécile de France, Maïwenn, Philippe Nahon

Yönetmen: Alexandre Aja

27. In a Glass Cage (1987)

27. In a Glass Cage (1987)

Özet: Bu listedeki filmler arasında İspanyol yönetmen Agustí Villaronga'nın bu filmi kesinlikle içlerindeki en zarif olanı. Sinematik olarak bakıldığında muhteşem oyunculuklar ve çarpıcı görsellerle desteklenen bu film aslında oldukça övgüye değer. Genç erkeklere hem fiziksel hem de cinsel olarak vahşice işkence eden eski bir Nazi psikopatı Klaus, bir çatıdan atlayarak intihara teşebbüs ettikten sonra felç kalır ve artık metal bir tüpün içinde yaşamak zorunda kalır. Hakkındaki suçlamaları okuyan yeni hemşiresi sadist hikayelerine takıntılı hale gelir ve masum çocukları kaçırmaya ve onlara Klaus’un eski taktiklerini uygulamaya başlar, Klaus ise çaresizce izlemek zorunda kalır.

Oyuncular: Günter Meisner, David Sust, Marisa Paredes

Yönetmen: Agustí Villaronga

26. Ichi the Killer (2001)

26. Ichi the Killer (2001)

Özet:  Ichi the Killer, Japonya'nın köhne yeraltı dünyasında geçen, Japon mangasından uyarlanmış aşırı şiddet içeren bir film. Fakat film versiyonu kağıda dökülebilecek her türlü rahatsız edici şiddetten daha fazlasını içeriyor. Karaktere gelecek olursak Ichi'nin karakteri, kurbanlarına mümkün olduğu kadar çok acı vermeye programlanmış bir katil...

Oyuncular: Tadanobu Asano, Nao Ômori, Shin'ya Tsukamoto

Yönetmen: Takashi Miike

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Martyrs (2008)

25. Martyrs (2008)

Özet: Martyrs; Pascal Laugier tarafından yazılıp yönetilen, başrollerini Morjana Alaoui ve Mylène Jampanoï'nin paylaştığı 2008 Fransız-Kanada korku filmi. Filmde, kendisini esir alanlardan kaçan bir işkence kurbanı Lucie anlatılıyor… Lucie bir yetimhaneye gönderilir ve orada çocuk istismarı kurbanı olan Anna ile tanışıp arkadaş olur. Polis ve medya Lucie'nin durumunu araştırırken suçlular asla yakalanamaz, bu yüzden de Anna, Lucie'ye suçluların peşine düşmesinde yardım eder. Tam 15 yıl sonra, Lucie intikam alma şansını yakalar ve işler kontrolden çıkar.

Oyuncular: Morjana Alaoui, Mylène Jampanoï, Catherine Bégin

Yönetmen: Pascal Laugier

24. Raw (2017)

24. Raw (2017)

Özet: Evet bu film Toronto Uluslararası Film Festivali'nde gösterimi sırasında insanların bayılmalarına ve kusmalarına neden olan o film. Her şeye rağmen kendisi 2017 yılının en iyi filmlerinden... Kahramanımız Justine, veteriner olarak çalışan sert vejetaryen ebeveynler tarafından yetiştirilmiştir, kendisi ise bu dünyadaki yerini bulmaya çalışan bir gençtir. Ama bunu yamyamlık yoluyla yapar.

Oyuncular: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Nait Oufella

Yönetmen: Julia Ducournau

23. The Killing of a Sacred Deer (2017)

23. The Killing of a Sacred Deer (2017)

Özet: Bu film bu listedeki diğer filmlerden biraz farklı, çünkü içindeki tiksindirici unsurlar çok daha karmaşık. Colin Farrell ünlü bir kalp cerrahıdır. Ve hayatı geçmişte yaptığı bir hata için doktorun hayatını mahvetmeye çalışan aklı karışık bir genç yüzündne paramparça olur. 

Oyuncular: Barry G. Bernson, Herb Caillouet, Bill Camp

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

22. Henry: Portrait of a Serial Killer (1986)

22. Henry: Portrait of a Serial Killer (1986)

Özet:  Film, Michael Rooker'ın canlandırdığı çılgın bir katilin istismarlarını anlatan bir suç gerilim filmi... Film sırasında Henry, Otis adında bir mahkumla arkadaş olur ve ikisi de vahşi katliamlarına devam eder. Bu filmi diğer filmlerden ayıran şey ise polislere veya soruşturmalara odaklanılmak yerine sürekli katilin kafasının içine odaklanılmasıdır. Hatta filmin sonunda Henry’nin ‘arkadaş’ dediği kişilerin bile kendisinin hastalıklı zihninden kaçmasına olanak yok.

Oyuncular: Michael Rooker, Tracy Arnold, Tom Towles

Yönetmen: John McNaughton

21. Bone Tomahawk (2015)

21. Bone Tomahawk (2015)

Özet:  Bone Tomahawk’ı 2015’in en iyi Batı filmi yapabilecek şey kasabayı birbirine katan yamyamların esirlerden birini öldürmeye karar verdiği sahnedir. Yamyamlar adamın kafa derisini yüzer, kalçasını soyar ve sonra baş aşağı bağlar ve başından cinsel organlarına kadar kör bir taşla kesmeye başlarlar. Zahler'in kurbana sabitlenen ve izleyiciyi iğrenç ölümü baştan sona izlemeye zorlayan kamerası bu filmin bu listeye girmesini sağlıyor.

Oyuncular: Kurt Russell, Patrick Wilson, Matthew Fox

Yönetmen: S. Craig Zahler

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Audition (1999)

20. Audition (1999)

Özet: Aoyama adında orta yaşlı bir dul yeni bir aşka yelken açmak ister, film yapımcısı arkadaşı ise ona bir sonraki büyük aşkını bulmak için uğraşır. Olaylardan habersiz olan Aoyama, Asami adında sapkın bir katile aşık olur. Birkaç kez buluştuktan sonra, Aoyama'ya şimdiye kadar filme alınmış en rahatsız edici ve en utanç verici sahnelerden birini yaşatır. Vücuduna ve gözüne iğneler batırır. Sonrasında iğrenç bir sırıtış yüzüne yayılmaya başlar ve tel testereyle ayaklarını keser. Bu filmin milyonlarca hayranının olmasının sebebi de bu sahne aslında.

Oyuncular: Ryo Ishibashi, Eihi Shiina, Tetsu Sawaki

Yönetmen: Takashi Miike

19. Dogtooth (2009)

19. Dogtooth (2009)

Özet:  Filmde, 3 yetişkin çocuğunu dış dünyadan tamamen habersiz, birbirleriyle ve başkalarıyla beraber olmaya zorladıkları, çitle çevrili bir yerde tutan bir anne ve babanın garip hikayesi anlatılıyor.

Oyuncular: Christos Stergioglou, Michele Valley, Angeliki Papoulia

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

18. Natural Born Killers (1994)

18. Natural Born Killers (1994)

Özet: Tüm zamanların en tartışmalı filmlerinden biri olarak kabul edilen Oliver Stone'un biraz hicivli Natural Born Killers'ında bayağı rahatsız edici türden bir şiddet yer alıyor. Woody Harrelson, Juliette Lewis ve diğer usta oyuncuların başrolünde yer aldığı film, sadece acımasız değil aynı zamanda çoğumuzun düşünmekten kaçındığı gerçeklik tarafına da bir selam çakıyor. 

Oyuncular: Woody Harrelson, Juliette Lewis, Tom Sizemore

Yönetmen: Oliver Stone

17. I Stand Alone (1998)

17. I Stand Alone (1998)

Özet:  I Stand Alone'un ne kadar rahatsız edici olduğunu anlamanız için 'kasap' olarak bilinen isimsiz kahramanınden bahsedelim. Kendisi etrafındakilerle ilgili her şeyden nefret eder, genç kızına yoğun bir cinsel çekim besler ve metresinin doğmamış karnındaki bebeğini vahşice yumruklayan acımasız ve ırkçı bir adam. 'Yok artık bu kadar da kötü değildir ya!' diye düşündüğünüz yerde Noé araya “uyarı” koyar ve kasap, aklınıza hayalinize gelmeyecek bir şey yapar. Emin olun o sahne yıllar sonra bile beyinlerinizden silinmeyecek.

Oyuncular: Philippe Nahon, Blandine Lenoir, Frankie Pain

Yönetmen: Gaspar Noé

16. Eraserhead (1977)

16. Eraserhead (1977)

Özet: David Lynch'in bu filmini kelimelerle tarif etmeye çalışmak epey zor. Ama film hakkında size söyleyebileceğimiz şey, perili görüntülerle dolu gerçeküstü bir kabus olduğu... Başrolünde Jack Nance'in olduğu Eraserhead’de, korkunç görünen bir bebeği olan matbaacıyı ve yakın zamanda onu kendi başına büyütmesi için terk eden bir kadın anlatılıyor. Bu size çok rahatsız edici gelmeyebilir ama asıl olay yönetmen David Lynch'in filmi yönetiş şekli. Filmi izledikten sonra uyuyamayacağınızın şimdiden söylüyoruz... 

Oyuncular: Jack Nance, Charlotte Stewart, Allen Joseph

Yönetmen:David Lynch

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Irréversible (2002)

15. Irréversible (2002)

Özet: Noé'nin Irréversible'ı, tersten akan kurgusuyla beraber tüm zamanların en şok edici tecavüz sahnelerinden birini barındırıyor. Yaklaşık 11 dakika süren sahne filmin ortasında geçiyor ve Monica Bellucci'nin üstün performansıyla bir performans sanatına dönüşüyor. Ayrıca yangın tüpüyle kafa ezme sahnesinin de oldukça rahatsız edici olduğunu söyleyelim.

Oyuncular: Monica Bellucci, Vincent Cassel, Albert Dupontel

Yönetmen: Gaspar Noé

14. Man Bites Dog (1992)

14. Man Bites Dog (1992)

Özet: Aşırı karizma ama bir o kadar da korkunç bir seri katili anlatan bu sahte belgesel filmi Benoit’in cinayetlerinin ardındaki karmaşık düşünceler ve felsefeleriyle ilgili adamın sosyopatik dünyasına biraz mizahla giriş yapıyor. Bu filmde gerçekten rahatsız edici olan şey ise katilin kamera ekibine karşı bu kadar arsız davranması çünkü izlemek bile sizi bu tür gaddarlıkları gerçekleştirebilecek aklını kaçırmış biri hale getiriyor.

Oyuncular: Benoît Poelvoorde, Jacqueline Poelvoorde-Pappaert, Nelly Pappaert

Yönetmen: Rémy Belvaux

13. We Need to Talk About Kevin (2011)

13. We Need to Talk About Kevin (2011)

Özet: Aslında bu film teknik anlamda bir korku filmi değil ama yine de hiçbir zaman Lynne Ramsay’in duygusal çöküşü kadar kasvetli, sarsıcı ve zihninizi sürekli meşgul eden bir korku film bulamazsınız. Lionel Shriver’ın 2003 yılındaki romanından uyarlanan bu film, Ezra Miller’ın canlandırdığı sorunlu oğul Kevin’ın neden bir cinayet kafasına girdiğini çözmek için uğraşan bir annenin pişmanlık dolu hikayesini anlatıyor.

Oyuncular: Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller

Yönetmen: Lynne Ramsay

12. Funny Games (1997)

12. Funny Games (1997)

Özet: Bir yapımın tekrar çekilmesi genelde pek iyi olmaz, orijinalin ötesine geçmek zordur ama bu film bu yargıyı kıran nadir yapımlardan. Michael Haneke’nin 2008 yılında Amerika'da çektiği bu film aynı olay dizisini daha sert sahnelerle çekip daha az yaralayıcısıdır. Cennetten farksız bir göl kıyısı tatil evi Arno Frisch ve Frank Giering tarafından birbirine katılır. Susanne Lothar’ın hayat verdiği ödlek Anna evde yalnız kaldığında bu iki adam hızla şiddet saçmaya eve girer. Ulrich Mühe’nin canlandırdığı eşi Georg, kadını kurtarmaya gelir fakat Paul ve Peter aileyi rehine alır, onları taciz ve aşağılamalara maruz bırakır. Paul bazen izleyicilerle konuşarak ekran başındakileri bu korkuya dahil eder.

Oyuncular: Susanne Lothar, Ulrich Mühe,Arno Frisch

Yönetmen: Michael Haneke

11. Eyes Without a Face (1960)

11. Eyes Without a Face (1960)

Özet: Fransız yönetmen Georges Franju’nun bu filmi sadece tüm zamanların en deli doktor filmi değil, ayrıca sinemanın en ücra köşelerinde kalmış korku filmi. Filmde Pierre Brasseur’un canlandırdığı Doktor Genessier masum genç bir kadını kandırır ve kendi malikanesinde kurbanının yüzünü yüzer. Sonrasında da araba kazasında yüzü acınası hale gelen kızına nakleder. Doktorun kızını canlandıran Edith Svop; yeni, yarasız bir yüzü olmayan, tamamen beyaz, dümdüz bir maske takıyor ve bu da onu kansız yürüyen bir ceset gibi gösteriyor. Bu görüntünün hafızalardan silinmesi oldukça zor… 

Oyuncular: Pierre Brasseur, Alida Valli, Juliette Mayniel

Yönetmen: Georges Franju

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Skin I Live In (2011)

10. The Skin I Live In (2011)

Özet: Antonio Banderas’ın canlandırdığı yetenekli bir plastik cerrah olan Dr. Robert Ledgard, sevgili karısı bir trafik kazasında korkunç şekilde yandığı için hayatını yanık hastalarının hayatlarını kurtarabilecek yeni bir cilt geliştirme bulmaya adar. Ledgard 12 yılın sonunda vücudu koruyan ama yine de hislere duyarlı bir deri geliştirir. Marisa Paredes’in canlandırdığı doktorun hizmetlisinin de yardımıyla Ledgard, bu keşfini doktor konağında tutsak olan Vera üzerinde test eder. 

Oyuncular:  Antonio Banderas, Elena Anaya, Jan Cornet  

Yönetmen:  Pedro Almodóvar

9. Titicut Follies (1967)

9. Titicut Follies (1967)

Özet: Sinema tarihinin yasaklı filmlerinden biri olan Frederick Wiseman'ın siyah-beyaz belgeselinde, Massachusetts'teki Bridgwater Eyalet Hastanesi'ndeki deli suçlu mahkumların günlük yaşamları anlatılıyor. gardiyanlar hastalara genelde acımasızca bağırıyor, kolları ve bacaklarından tutulup sürükleniyor ve hatta insanlık dışı bir şekilde öldürülüyor.

Oyuncular: - 

Yönetmen: Frederick Wiseman

8. Un Chien Andalou (1929)

8. Un Chien Andalou (1929)

Özet: Luis Buñuel’in seyircileri korkutması için ihtiyaç duyduğu zaman 16 dakikaydı. Ünlü Un Chien Andalou kısa filminde Buñuel mantık ve olay örgüsü gibi şeyleri göz ardı ederek izleyicilerin duyularını biraz alakasız ama derinden etkileyen bir şekilde harekete geçiriyor. Mesela giriş sahnesi kadının gözünü jiletle parçalara ayıran bir adamla geçiyor.

Oyuncular:Pierre Batcheff, Simone Mareuil, Luis Buñuel

Yönetmen: Luis Buñuel

7. Happiness (1998)

7. Happiness (1998)

Özet: Dylan Baker, filmin ilk sahnesinde oğlunun iki sınıf arkadaşına tecavüz eden Bill Maplewood isimli pedofili bir psikiyatriste hayat veriyor. Tüm karakterlerin bastırılmış ruhları ve duygularıyla rahatsız edici işler başlıyor.

Oyuncular: Jane Adams, Jon Lovitz Philip Seymour Hoffman

Yönetmen: Todd Solondz

6. The Exorcist (1973)

6. The Exorcist (1973)

Özet: Film 1973 yılında gösterime girdiğinde korku türünde bir devrim yaratmıştır. Filmde Peder Damien Karras'ın Regan MacNeil isimli genç bir kızın vücudundan şeytani bir ruh çıkarmaya çalışmasını anlatılıyor. Blair'in genç kızdan şeytana dönüşümünü göstermek için yapılan makyaj o zamanlar için o kadar rahatsız ediciymiş ki bazı tiyatrolar insanların mideleri bulandığında kusabilecekleri poşetler dağıtmış.

Oyuncular: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Linda Blair

Yönetmen: William Friedkin

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Otomatik Portakal (1971)

5. Otomatik Portakal (1971)

Özet: Otomatik Portakal'ı duymayan yoktur herhalde... Ama şöyle kısaca bir anlatacak olursak: filmde insanların özgür iradesinin hükümet tarafından kontrol edildiği ve aşırı şiddetin bir yaşam tarzı olduğu distopik bir gelecek anlatılır. Filmde şiddet ve bastırılmamış cinsellik ustaca harmanlanmıştır. Hatta insanlar filme o kadar bağlanmışlardır ki filmdeki suçları taklit ettiklerinden film İngiltere'de yasaklanmıştır. 

Oyuncular: Malcolm McDowell, Patrick Magee, Michael Bates

Yönetmen: Stanley Kubrick

4. Requiem for a Dream (2000)

4. Requiem for a Dream (2000)

Özet: Dört uyuşturucu bağımlısının hayatını anlatan Darren Aronofsky, bu insanların yaşadığı karanlık, karışık dünyanın ve kendi inşa ettikleri hapishanelerin derinliklerine iniyor. ‘Ee ne var bunda?’ diyebilirsiniz ama Aronofsky'nin bunu rahatsız edici bir film haline getirmek için yaptığı şey tüm bu karakterlerin ahlaksız fizikseleylemleriyle psikolojik betimlemelerinde tamamıyla cesur olmasıdır. 

Oyuncular: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly

Yönetmen: Darren Aronofsky

3. Oldboy (2003)

3. Oldboy (2003)

Özet: 15 yıl boyunca bir otel odasında hapis kaldıktan sonra Oh Dae-su kaçıp onu kaçıranlardan iğrenç bir şekilde intikam almayı kafasına koyar. 

Oyuncular: Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Kang Hye-jeong

Yönetmen:Chan-wook Park

2. Se7en (1995)

2. Se7en (1995)

Özet: Bu modern kara komedi- psikolojik gerilim filminde bu listedeki en iyi gizem filmlerinden... Morgan Freeman ve Brad Pitt dedektif bir ikiliyi canlandırıyor. Ve bu ikili ölümcül günahı, suçları için bir tema olarak kullanan seri katilin peşindedir.  

Oyuncular: Morgan Freeman, Brad Pitt, Kevin Spacey  

Yönetmen: David Fincher

1. Night and Fog (1955)

1. Night and Fog (1955)

Özet: Nazi toplama kamplarındakilerin kurtarılmasından 10 yıl sonra vizyona giren Night and Fog, şimdiye kadar çekilmiş en etkileyici belgesellerden biridir. İnsan yaşamının tamamen göz ardı edildiğini görmek ve duymak aşırı rahatsız edici geliyor insana. Bunun başka hiçbir filmde böyle başarılamayacağı aşikar... Mideniz kaldırırsa izlemenizi tavsiye ederiz; rahatsız edici bir film olarak değil, derinden etkileyici bir film olarak.

Oyuncular: -

Yönetmen: Alain Resnais

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın