Görüş Bildir
Haberler
Sadece İyi Bir Film Zevkine Sahip Olan Kişilerin İzlemiş Olduğu Son 10 Yılın En İyi Filmleri

Sadece İyi Bir Film Zevkine Sahip Olan Kişilerin İzlemiş Olduğu Son 10 Yılın En İyi Filmleri

Nafakaaa
20.08.2022 - 13:29

Her yıl iyi ya da kötü binlerce film yayınlanıyor... Peki hangisini izlemeli hangisini izlememeli? Sizler için son 10 yılın en iyi filmlerini derledik, buyurun içeriğimize. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. The Conjuring (2013)

26. The Conjuring (2013)

Özet: 1970 yılında paranormal araştırmacı ve demonolist olan Lorraine ve Ed Warren, Carolyn ve Roger Perroun’un evine çağırılır. Perronlar ve 5 kızları yakın zamanda bir çiftlik evine taşınmışlardır ve orada doğaüstü bir varlık gördüklerini söylerler. Bulgular ilk başta korkutucu gelmese de Warren’lar evin korkunç tarihini keşfeder ve olaylar başlar. 

Oyuncular: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Lili Taylor, Ron Livingston

Yönetmen: James Wan

25. Blue Is the Warmest Color (2013)

25. Blue Is the Warmest Color (2013)

Özet:  Adèle Exarchopoulos adında Fransız bir genç, bir lezbiyen barında tanıştığı kendisinden yaşça büyük bir sanat öğrencisiyle derin bir duygusal ve cinsel bağ kurar.

Oyuncular: Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos, Salim Kechiouche

Yönetmen: Abdellatif Kechiche

24. The Gentlemen (2019)

24. The Gentlemen (2019)

Özet: Mickey Pearson, Londra'da aşırı karlı bir uyuşturucu imparatorluğu kurarak zengin olan bir Amerikalı… Fakat kısa bir süre sonra işten ayrılmak ister ama bunun için de paraya ihtiyacı vardır. Bu da Mickey’i komploların, entrikaların ve şantajların içine düşürür. 

Oyuncular: Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Michelle Dockery

Yönetmen:  Guy Ritchie

23. The Hateful Eight (2015)

23. The Hateful Eight (2015)

Özet: İç Savaş sonrası Wyoming'de Red Rock kasabasında ödül avcısı John 'Cellat' Ruth ve onun kaçak mahkumu, başka bir ödül avcısı ve kasabanın polis şerifi olduğunu iddia eden bir adamla karşılaşırlar. Kar fırtınasından korunmak için bir sığınak bulmayı ümit eden grup, bir dağ geçidinde bir konaklama yerine gider. Orada dört yabancı tarafından karşılanan sekiz yolcu, her şeye rağmen gidecekleri yere varamayacaklarını öğrenirler.

Oyuncular: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh

Yönetmen: Quentin Tarantino

22. Rogue One (2016)

22. Rogue One (2016)

Özet: Eski bilim insanı olan Galen Erso, eşi ve küçük kızı Jyn ile bir çiftlikte yaşar. Fakat kötü Orson Krennic onu taptığı ailesinden uzaklaştırınca tüm hayatı altüst olur. Yıllar ardından Galen, galaksideki en güçlü silah olan Ölüm Yıldızı için imparatorluğun baş mühendisi olur. Babasında yıkımın anahtarı olduğunu bilen Jyn, uzay istasyonunun Asi İttifakı planlarını çalmak için bir casus ve direniş savaşçılarıyla güçlerini birleştirir.

Oyuncular: Felicity Jones, Diego Luna, Alan Tudyk

Yönetmen: Gareth Edwards

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Star Wars: Güç Uyanıyor (2015)

21. Star Wars: Güç Uyanıyor (2015)

Özet: Galaktik İmparatorluğun yenilgisinden 30 yıl sonra, galaksi kötü Kylo Ren ve First Order tarafından yeni bir tehditle karşı karşıyadır. Finn adlı bir sığınmacı bir çöl gezegenine zorunlu iniş yapar ve droidi oldukça gizli bir harita bulunduran zorlu çöpçü olan Rey ile tanışır. 

Oyuncular: Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac

Yönetmen: J.J. Abrams

20. Call Me By Your Name (2017)

20. Call Me By Your Name (2017)

Özet: 80'ler İtalya'sında 17 yaşındaki bir öğrenciyle babasının araştırma yardımcısı arasında bir aşk başlar. 

Oyuncular: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg

 Yönetmen: Luca Guadagnino

19. The Big Short (2015)

19. The Big Short (2015)

Özet: 2008 yılında Wall Street gurusu Michael Burry, ekonomik kriz yaşanacağını önceden fark eder. Burry, yatırımcılarının parasının 1 milyar dolardan fazlasıyla bahis oynar ve bankada bir şeyler yapar. Bu hareketleri bankacılar fark eder ve olay diğer açgözlü fırsatçıların da dikkatini çeker. Bu adamlar Amerika'da yaklaşan ekonomik çöküşten yararlanarak bir servet kazanırlar.

Oyuncular: Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling

Yönetmen: Adam McKay

18. Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı (2016)

18. Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı (2016)

Özet: Yenilmezlerin davranışları bir hasara daha yol açar ve bu da Amerikan Hükumeti'nin yenilmezlere karşı giderek daha hoşgörüsüz bir tavır takınmalarına yol açar. Ve yeni bir karar alınır, yeni sistemde ise kahramanlar sadece ihtiyaç duyulduğunda ortaya çıkacaktır. Kaptan Amerika, süper kahramanların özgür kalmaları gerektiğine inanırken Iron Man ise gözetim altında kalmayı destekler. Böylece bir tartışma ortaya çıkar ve iç savaş patlak verir. 

Oyuncular: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson

Yönetmen: Anthony Russo

17. Edge of Tomorrow (2014)

17. Edge of Tomorrow (2014)

Özet: Dünya, yenilmez uzaylıların saldırısına uğrar ve Dünya’daki hiçbir askeri birlik onları yenmeyi başaramaz. Daha önce hiç savaş görmemiş bir subay olan Binbaşı William Cage’e bir intihar misyonu verilir. Birkaç dakika içinde öldürülen Cage kendini, ölümünü tekrar tekrar yaşadığı bir döngüde bulur.

Oyuncular: Tom Cruise, Emily Blunt, Bill Paxton

Yönetmen: Doug Liman

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Knives Out (2019)

16. Knives Out (2019)

Özet: Polisiye roman yazarı Harlan Thrombey gizemli bir şekilde ölür, ünlü Dedektif Benoit Blanc'ın ise kesin olarak bildiği bir şey vardır o da Thrombey ailesindeki herkesin birer şüpheli olduğudur. Blanc’ın gerçeği ortaya çıkarması oldukça zor olacaktır çünkü aile yalanlarla doludur. 

Oyuncular: Daniel CraigChris EvansAna de Armas

Yönetmen: Rian Johnson

15. Soul (2020)

15. Soul (2020)

Özet: Joe, hayatı pek beklediği gibi gitmeyen biri… Kendisi bir ortaokulda bando öğretmeni. Gerçek tutkusu ise caz. Birine gerçek tutkusunun ne olduğunu bulmasına yardımcı olmak için başka bir diyara gider ve çok geçmeden bir ruha sahip olmanın ne demek olduğunu tam anlamıyla anlar.

Seslendirme: Jamie Foxx, Tina Fey, Graham Norton

Yönetmen:  Pete Docter

14. The Revenant (2015)

14. The Revenant (2015)

Özet: Sınırda yaşayan Hugh Glass, 1823 yılında keşfedilmemiş vahşi doğayı keşfettiği sırada vahşi bir ayı saldırısı nedeniyle bayağı ağır şekilde yaralanır. Avcı ekibinin bir üyesi küçük oğlunu öldürüp ölüme terk ettiğinde ise Hugh, medeniyete geri dönmenin bir yolunu bulmak için tüm hayatta kalma becerilerini kullanmalıdır.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter

Yönetmen: Alejandro G. Iñárritu

13. Her (2013)

13. Her (2013)

- IMDb: 8.0

Özet: Oldukça duyarlı olan bu adam, diğer insanlar için el yazısı mektup yazarak geçimini sağlıyordur. Boşandıktan sonra kalbi delik deşik olan Theodore, kendi başına benzersiz bir yaratığa dönüştüğü söylenen yeni bir işletim sistemine hayran olur.  Programı başlatır ve 'Samantha' (Scarlett Johansson) ile tanışır. Başlangıçta 'arkadaş' olmalarına rağmen ilişki kısa sürede aşka dönüşecektir.

Oyuncular:  Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson (seslendirme)

Yönetmen: Spike Jonze

12. Marslı (2015)

12. Marslı (2015)

Özet: Astronotlar Mars gezegeninden fırladıklarında, şiddetli bir fırtına sonrası öldüğü sanılan Mark Watney'i arkalarında bırakırlar. Çok az miktarda erzakla mahsur kalan Mark, bu yabancı gezegende hayatta kalmanın bir yolunu bulmak için zekasını ve ruhunu kullanmalıdır. 

Oyuncular: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig

Yönetmen: Ridley Scott

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Grand Budapest Hotel (2014)

11. The Grand Budapest Hotel (2014)

Özet: 1930’larda Grand Budapest Hotel popüler bir Avrupa kayak merkezidir. Baş otel görevlisi ise Gustave’dır. Küçük bir görevli olan Zero ise Gustave’ın yakın arkadaşı ve çırağıdır. Gustave otelde kalan birçok yaşlı kadının cinsel ihtiyaçlarını bile karşılar, otel konuklarına en üst düzeyde hizmet vermekten gurur duymaktadır. Gustave’ın sevgililerinden biri enteresan bir şekilde ölür ve Gustave kendini cinayetin baş şüphelisi olarak bulur. 

Oyuncular: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe 

Yönetmen: Wes Anderson

10. Gone Girl (2014)

10. Gone Girl (2014)

Özet: Carthage, Mo.'da, New York kökenli olan yazar Nick Dunne ve çekici eşi Amy halka mutlu bir evlilik profili çizer. Fakat Amy çiftin 5. evlilik yıldönümlerinde kaybolur ve Nick ise baş şüphelidir.

Oyuncular: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

Yönetmen: David Fincher

9. Prisoners (2013)

9. Prisoners (2013)

Özet: Keller Dover 6 yaşındaki kızı Anna ve arkadaşı kaybolduğunda bir ebeveynin yaşayabileceği en kötü şeyi yaşar. Tek ipucu ise sokaklarına park edilmiş eski bir karavandır. Soruşturmayı yöneten Dedektif Loki sürücüyü tutuklar fakat kanıt eksikliği olayın tek şüphelisini serbest bıraktırır. Kızının hayatının tehlikede olduğunun farkında olan Dover, meseleyi kendisinin çözmekten başka seçeneğinin olmadığına karar verir.

Oyuncular: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis

Yönetmen: Denis Villeneuve

8. 12 Years a Slave (2013)

8. 12 Years a Slave (2013)

Özet: İç Savaş'tan önceki yıllarda New York'un dışında yaşayan özgür bir siyahi adam olan Solomon Northup kaçırılır ve Güney'de köle olarak satılır. Acımasız efendisinin zulmüne maruz kalan Solomon aynı zamanda hayatta kalmak ve itibarının bir kısmını korumak için sürekli mücadele eder. Şaşırtıcı bir şekilde bir başkasından beklenmedik bir iyi niyet görür. Tüm denemelerinin sonunda (12 yıl) Kanada'dan kölelik karşıtı biriyle şans eseri karşılaşır ve Solomon'un hayatı sonsuza dek değiştir.

Oyuncular: Chiwetel Ejiofor, Michael Kenneth Williams, Michael Fassbender

Yönetmen: Steve McQueen

7. The Handmaiden (2016)

7. The Handmaiden (2016)

Özet: Park Chan-wook’un diğer bir nefes kesici yapımı ise The Handmaiden... Filmde bol bol korku, manipülasyon, erotizm ve romantizm unsurları bulunuyor. “Fingersmith”ten uyarlanan The Handmaiden, Viktorya dönemi İngiltere masalının Kore sömürge dönemine aktarım filmidir. Japon işgali altındaki Kore'de, aslında bir dolandırıcı olan Sook-hee bir Kont tarafından işe alınır. Kont, ondan bir Japon varisi olan Leydi Hideko'nun hizmetçisi olarak işe başlamasını ister ama aslında amacı hizmetçi olması değil varisi onunla evlenmeye ikna etmektir. Fakat Sook-hee, Leydi Hideko'nun kendisine doğru çekildiğini fark eder, ayrıca Leydi ahlaksız amcasının baskıları altında yaşıyordur. İki kadının cinsel birlikteliği filmi heyecan verici ve erotik bir hale getirir. 

 Oyuncular:  Kim Min-hee, Ha Jung-woo, Cho Jin-woong 

 Yönetmen:  Park Chan-wook

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Wolf of Wall Street (2013)

6. The Wolf of Wall Street (2013)

Özet: 1987’de Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) Wall Street Borsası’nda giriş seviyesinde bir işe başlar. 90’ların başlarında henüz 20’li yaşlardayken Belfort kendi firmasını kurar. Yanında birkaç kişiyle beraber milyonlarca varlıklı yatırımcıyı dolandırır ve büyük bir servete sahip olur. Ancak Belfort ve arkadaşları seks, uyuşturucu ve heyecanın hazzına ulaşırken sonları pek de uzak değildir. 

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughe

Yönetmen: Martin Scorsese

5. Joker (2019)

5. Joker (2019)

Özet: Kalabalığın içinde sonsuza kadar yalnız kalan başarısız komedyen Arthur Fleck, Gotham City sokaklarında yürürken bir şeyler arar. Arthur iki maske takıyordur, biri palyaço olarak günlük işi için çizdiği maske bir diğeri ise etrafındaki dünyanın bir parçası gibi hissetmek için yansıttığı kılık... Toplum tarafından dışlanan, zorbalığa uğrayan Fleck, Joker olarak bilinen suçluya dönüşürken yavaş yavaş deliliğe doğru çekilir.

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz

Yönetmen: Todd Phillips

4. Wiplash (2014)

4. Wiplash (2014)

Özet: Andrew Neiman müzik konservatuarının zirvesine yükselmenin peşinde bir genç ve hırslı bir caz davulcusudur. Ürkütücü öğretim yöntemleriyle tanınan bir eğitmen Terence, Andrew'u keşfeder ve davulcuyu en iyi caz topluluğuna transfer ederek gencin hayatını sonsuza dek değiştirir. 

Oyuncular: Miles Teller, J.K. Simmons, Melissa Benoist

Yönetmen: Damien Chazelle

3. Parasite (2019)

3. Parasite (2019)

Özet: Açgözlülük ve sınıf ayrımcılığı, zengin Park ailesi ve fakir Kim’ler arasındaki kurulan ilişkiyi tehdit eder.

Oyuncular: Song Kang-ho, Sun-kyun Lee, Cho Yeo-jeong

Yönetmen: Bong Joon Ho

2. Interstellar (2014)

2. Interstellar (2014)

Özet: Dünya'da küresel mahsul yanıklığı yavaş yavaş gezegeni yaşanmaz hale getirir. NASA’da fizikçi olan Profesör Brand, Dünya nüfusunu bir solucan deliği aracılığıyla yeni bir evrene taşıyarak insanlığı kurtarma planları yapar.

Oyuncular:  Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain

Yönetmen: Christopher Nolan

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. What We Do in the Shadows (2019)

1. What We Do in the Shadows (2019)

IMDb: 8.6

Özet: Jemaine Clement ve Taika Waititi'nin aynı isimli filminden ilhamla ortaya çıkan dizide yüzlerce yıldır Staten Island'da birlikte 'yaşayan' dört vampirin günlük (daha doğrusu gecelik) hayatları belgesel tarzında anlatılır.   

Oyuncular: Matt Berry, Kayvan Novak, Natasia Demetriou, Harvey Guillen

  Yönetmen: Yana Gorskaya

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
6
2
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın