Görüş Bildir
Haberler
Psikolojik Gerilim Severler Buraya! Beyninizden Dumanlar Çıkartacak Birbirinden Gizem Dolu Dizi Önerileri

Psikolojik Gerilim Severler Buraya! Beyninizden Dumanlar Çıkartacak Birbirinden Gizem Dolu Dizi Önerileri

Nafakaaa
17.07.2022 - 13:20

Psikolojik gerilim, psikolojik dram dizileri izlemeyi seviyor musunuz? O zaman bu içeriğimiz tam size göre! En iyi psikolojik gerilim dizilerini ve en iyi psikolojik dram dizilerini sizler için derledik. Buyurun içeriğimize. 👇

Kaynak: https://editorial.rottentomatoes.com/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Ghoul (2018)

21. Ghoul (2018)

Özet: Netflix’ten izleyebileceğiniz Ghoul Arap kültürüne dayanan Hintçe bir dizi.  Dizide, genç sorgucu Nida Rahim, meslektaşlarının ve yeni bir mahkumun tuhaf davranışı etrafında geçiyor. Tutuklu imam Ali Saeed, durumunun aslı ortaya çıkmadan önce Nida ve meslektaşlarının en karanlık sırlarını ele verir ve diziyi heyecanlı hale getirir. Saeed, genellikle mezarlıklarda veya bazen çöl ve vahşi doğada yaşayan bir hortlak tarafından ele geçirilir. Nida ve meslektaşları hortlağın varlığının hayatları için ne anlama geldiğini kabul etmek zorundadır.

Oyuncular: Radhika Apte, Manav Kaul, Ratnabali Bhattacharjee, Mahesh Balraj, Surender Thakur, Rohit Pathak, S. M. Zaheer, Resh Lamba

Yönetmen: Patrick Graham

20. Wayward Pines (2015)

20. Wayward Pines (2015)

Özet: Matt Dillon, iki iş arkadaşının birdenbire ortadan kaybolmasını araştırırken küçük bir kasabada sıkışıp kalmış ABD Gizli Servis ajanını oynuyor. Peki neden bu kasabayı terk edemiyor?  Gizem dolu bir macera sizi bekliyor... 

Oyuncular:  Matt Dillon, Charlie Tahan, Shannyn Sossamon, Carla Gugino, Juliette Lewis, Nimrat Kaur, Toby Jones

Yönetmen: Chad Hodge

19. Homecoming (2018)

19. Homecoming (2018)

Özet: Hükümet komplolarıdan, travma sonrası stres bozukluğuna; gazilere karşı ilgisizlikten ve sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesine kadar her şeyi içinde barındıran ve izlerken insanı paranoya eden bir gerilim dizisi kendisi. Ayrıca bir Amazon yapımı olan dizide Bobby Cannavale’in oynadığı karaktere asla güvenmememiz gerektiğinin de altını çiziyor.

Oyuncular: Julia Roberts, Janelle  Monáe, Bobby Cannavele, Jeremy Allen Whit

Yönetmen:  Sam Esmail (1. sezon); Kyle Patrick Alvarez (2. sezon)

18. Castle Rock (2018)

18. Castle Rock (2018)

Özet:  İzleyiciler bu yapımda küçük bir kasaba, gizemli bir cinayet ve Shawshank adında kendi sırları olan bir hapishane görüyorlar, bu Stephen King'in en çok satanlarının fanlarına tanıdık gelecektir.

Oyuncular: Bill Skarsgård, Lizzy Caplan, Melanie Lynskey, André Holland

Yönetmen: Sam Shaw, Dustin Thomason

17. Maniac (2018)

17. Maniac (2018)

Özet: Yüksek teknolojili bir dünyada geçen bu psikolojik gerilimde, kendi uğursuzluklarıyla başa çıkmaya çalışan iki yabancı ele alınıyor. Emma Stone'un canlandırdığı Annie bir bağımlı; Jonah Hill'in canlandırdığı Owen ise hiç planda olmayan üç günlük bir klinik denemesi sırasında tanıştığı şizofren. Annie, Owen ve izleyiciler neyin gerçek neyin rüya gibi bir simülasyon olduğunun farkına varamadıkça dizi heyecanla ilerler.

Oyuncular: Jonah Hill, Emma Stone, Sonoya Mizuno, Justin Theroux

Yönetmen: Patrick Somerville

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The OA (2016)

16. The OA (2016)

Özet: 7 yıldır kayıp olan görme engelli bir kız aniden gözleri sağlığına kavuşmuş bir şekilde ortaya çıkıyor. Artık görebilen kızımızın sırtında ise yara izleri var, fakat kayboluşunu yetkililere anlatmaktan kaçınıyor ve kendisine sadece ‘OA’ denilmesini istiyor. Ayrıca dizide sık sık Homeros’un 'İlyada'sına da gönderme yapılıyor. 

Oyuncular: Brit Marling, Jason Isaacs, Ian Alexander, Patrick Gibson, Phyllis Smith, Emory Cohen

Yönetmen: Zal Batmanglij

15. American Horror Story: Cult (2016)

15. American Horror Story: Cult (2016)

Özet: Her sezonun amacı bizi şaşırtmak ve korkutmak tabii, sonuçta bir korku serisi. Fakat 7. Sezonda 2016 ABD başkanlık seçimleri konu alınıyor. Sarah Paulson'ın canlandırdığı Ally Mayfair-Richards, paranoyası ve gerçekliği aşırı sorgulamasıyla birçok liberali temsil ediyor. Ally Mayfair-Richards’ı maskeli palyaço görünümüyle korkuttuklarını düşünün. 

Oyuncular: Sarah Paulson, Cheyenne Jackson, Billie Lourd, Alison Pill

Yönetmen: Ryan Murphy, Brad Falchuk

14. Tabula Rasa (2017)

14. Tabula Rasa (2017)

Özet: Yalanlarla ve güvensizliklerle dolu heyecanlı bir yolculuğa çıkmaya hazırlanın! Dizi, bir kaybolma vakasında masum olduğunu kanıtlamak için her şeyi hatırlaması gereken ama hafıza kaybı yaşayan Annemie D'Haeze'yi konu alan 9 bölümlük bir Belçika televizyon dizisidir. Annemie'nin hafıza kaybı izleyenlerin kendisini onun yerine koymasını sağlıyor ve bu da diziyi daha heyecan verici yapıyor. Ayrıca seyirciler Annemie dürüst bir anlatıcı olmadığından kimin doğru söyleyip söylemediğinden emin olamıyorlar. Dizi, kaybolma vakası çözülene kadar Annemie’nin gözaltında tutulduğu bir psikiyatri hastanesinde geçiyor. Annemie hafızasındaki boşlukları doldurmaya çalışırken çevresindekilere olan inancını yitiriyor… 

Oyuncular: Cécile Enthoven, Stijn Van Opstal, Veerle Baetens, Jeroen Perceval 

Yönetmen: Jack Bender

13. The Outer Limits (1963)

13. The Outer Limits (1963)

Özet: Seride 1963'te yayınlanan “The Zanti Misfits”in arkasındaki mesajlar bugünlerde yaygın bir şekilde görülüyor. Ekranlarınızın ayarlarıyla oynamayın, her şey yolunda… Arkanıza yaslanın ve canavarlarıyla ünlü bilimkurgu - korku temasını işleyen bu antoloji serisinin tadını çıkarmaya bakın.

Oyuncular:  Robert Culp, Bob Johnson, Vic Perrin, Barbara Rush, William Shatner, William Douglas, Ed Nelson

Yönetmen: Leslie Stevens

12. Legion (2017)

12. Legion (2017)

Özet: Aslı bir X-Men karakterine dayanmasına rağmen süper kahraman gösterisinin tanımını yeniden yazan ve sürekli değişen bir hikaye. Dan Stevens, şizofreni ve son derece güçlü bir mutant olan David Haller’ı canlandırıyor. Bölümlerin çoğunda beyin kontrolünü en iyi şekilde yapan ve bu nedenle de izleyicilerin kime güveneceklerini bilmelerini zorlaştıran bir şekil değiştiren olan Amahl Farouk / Shadow King (Navid Negahban) yer alıyor.

Oyuncular: Rachel Keller, Dan Stevens, Aubrey Plaza, Jean Smart, Navid Negahban

Yönetmen: Noah Hawley

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Leftovers (2014)

11. The Leftovers (2014)

Özet: Varoluşçuluk üzerine bir tartışma olduğu kadar, yok olan insanlar hakkındaki bu HBO yapımı, din, ölüm ve hayatta kalma üzerine de bir düşünce deneyidir. 

Oyuncular: Justin Theroux,  Amy Brenneman, Christopher Eccleston, Chris Zylka, Carrie Coon, Liv Tyler

Yönetmen: Damon Lindelof, Tom Perrotta

10. Lost (2004)

10. Lost (2004)

Özet: Zaman geçişleri, çoklu evrenler, duman canavarları ve hain bir Avustralyalı, dizinin sadece bir uçak kazasından çok daha fazlası olduğunu gösteriyor. 

Oyuncular: Jorge Garcia, Josh Holloway, Evangeline Lilly, Matthew Fox, Naveen Andrews, Daniel Dae Kim 

Yönetmen:  J.J. Abrams, Jeffrey Lieber, Damon Lindelof

9. Hannibal (2013)

9. Hannibal (2013)

Özet: Rüya gibi senaryolar, ayrıntılı akşam yemeği partileri, hipnotizmalar barındıran Hannibal’da, Hannibal Lecter'ın yamyam bir seri katil olması o kadar da önemli değil, seyirci zaten bunu kolayca öğrenebilir. Ama Hugh Dancy'nin suçluların profillerinin çıkarılmasında yetenekli Will Graham canlandırması seyircileri büyülüyor.

Oyuncular: Mads Mikkelsen, Hugh Dancy, Hettienne Park, Caroline Dhavernas 

Yönetmen: Sidonie Dumas

8. Mindhunter (2017)

8. Mindhunter (2017)

Özet: Tıpkı 'Hannibal' gibi, Mindhunter da seri katillerin azılı suçlarına tam olarak neyin ittiğini anlamaya çalışan iki FBI ajanını konu alıyor. En genç ajan Holden Ford ise bu işte zorlanıyor ve akıl sağlığını kaybetmeye başlıyor.

Oyuncular: Holt McCallany, Jonathan Groff, Anna Torv, Cameron Britton, Sonny Valicenti

Yönetmen: David Fincher

7. Westworld (2016)

7. Westworld (2016)

Özet: Bir yandan hayatlarını yaşarken bir yandan da gelen misafirlere ev sahipliği yapan “android” robotlar, zengin ve güçlü insanlar tarafından deli saçma arzularını yerine getirmeye zorlanıp yıllarca istismar edildikten sonra baş kaldırıyor. 

Oyuncular: Yul Brynner, Jeffrey Wright, Richard Benjamin, Evan Rachel Wood

 Yönetmen: Michael Crichton, Richard T. Heffron

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mr. Robot (2015)

6. Mr. Robot (2015)

Özet: Tüketim kültüründen maddi eşitsizliğe ve mental hastalıklara kadar her şeyi ele alan bu seride ilk büyük olay örgüsü ilk sezonun 8. ve 9. bölümlerinde gerçekleşiyor. 

Oyuncular: Rami Malek, Carly Chaikin, Portia Doubleday, Christian Slater, Martin Wallström, Grace Gummer

Yönetmen: Sam Esmail

5. Dark (2017)

5. Dark (2017)

Özet: Ünlü netflix dizisi, bir Alman köyünde iki çocuğun kaybolmasıyla başlayan zaman yolculuğuyla ilgili bir dizi. Birçok Alman dizisi gibi Dark’ta da doğaüstü unsurlarla drama ve gerilim arasındaki çizgi muhteşem biçimde işleniyor ve zaman yolculuğu dokunuşuyla da ortaya müthiş bir bilimkurgu dizisi çıkıyor. 

Oyuncular: Louis Hofmann, Lisa Vicari, Gina Stiebitz, Oliver Masucci, Maja Schöne, Andreas Pietschmann

Yönetmen: Baran bo Odar, Jantje Friese

4. Twin Peaks (1990)

4. Twin Peaks (1990)

Özet: Dizi, 'Mulholland Drive', 'Eraserhead' ve 'Blue Velvet' gibi garip ama muhteşem filmlerin efsane yönetmeni David Lynch’in yönetmenliğinde ortaya çıkmış. 1990 yapımı Twin Peaks tıpkı diğer David yapımları gibi gerçeküstü. Dizi Twin Peaks, Washington’da 17 yaşındaki bir kızın ölümünü araştıran FBI ajanı Dale Cooper’ı konu alıyor. Fakat sadece lisede ölmüş Laura Palmer (Sheryl Lee)'ın katilini bulmak amacıyla izlerseniz asıl serüveni kaçırmış olursunuz. 😉

Oyuncular: David Lynch, Sheryl Lee, Kyle Maclachlan, Ray Wise 

Yönetmen: David Lynch, Robert Engels

3. Black Mirror (2011)

3. Black Mirror (2011)

Özet: Black Mirror belki de en popüler bilimkurgu, psikolojik gerilim dizilerinden birisi. Dizide distopik bir yakın gelecekte aşırı gelişen teknolojinin etkisini incelerken, işlenen temalar izleyenlere dizi boyunca rahatsızlık veriyor. Karakterler, teknolojinin hayatları ve davranışları üzerindeki manipülatif etkileriyle uğraşıyor ve her bir bölümde toplum ve sosyal meseleler üzerinde duruluyor. Tabii tüm bölümleri teknolojiyle olan tehlikeli ilişkiyi gözler önüne serip aklımızı karıştırmıyor ama kendisi çoğu zaman düşündürüyor.

Oyuncular: Bryce Dallas Howard, Hayley Atwell, Miley Cyrus, Cristin Milioti, Alex Lawther, Jessica Borwn Findlay

Yönetmen: Barney Reisz

2. Fargo (2014)

2. Fargo (2014)

Özet: Fargo, ilgi çekici karakterleriyle kara mizah içeriyor. Her sezon farklı bir zaman dilimini ele alıyor ve bu nedenle de farklı farklı karakterler işleniyor. Dizi boyunca izleyicilerin kendilerini kaybedecekleri tuhaf ve gizem dolu hikayeler dizi boyunca sürer. Ewan McGregor ve Billy Bob Thornton gibi müthiş oyuncuların yer aldığı dizi her ne kadar gerilim ve komedi unsurlarıyla donatılmış olsa da genel itibarıyla bir suç draması olduğu için gizem severler bu diziye bayılır.

Oyuncular: Frances McDormand, Steve Buscemi, William H. Macy, Peter Stormare, Kristin Rudrud,Billy Bob Thornton, Harve Presnell, Ewan McGregor

Yönetmen: Ethan Coen, Joel Coen

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Twilight Zone (1959)

1. The Twilight Zone (1959)

Özet: The Twilight Zone tüm zamanların en iyi korku serilerinden biriyken bir yandan da izleyicilerin ırkçılık ve faşizm gibi konular hakkında düşünmelerini sağlayan bir seri.

Oyuncular: Rod Serling, William Shatner, Robert McCord, Morgan Brittany

Yönetmen: Jordan Peele

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sadece Can

Ghoul da Hayrettin mi oynamış ? komedi lan o

Assad Najjar

Bunlar dizi sayılmaz ki. 3-5 bölümlük yapımlar. The X Files, Fringe, Person of Interest, The Mentalist, House MD'yi izledim. Lost'u hiç sevemedim. Bildiğin g... Devamını Gör

Minister of Magic

OA izleyin sonrasında Netflixe hikaye bitmeden bu dizi nasıl iptal edilir diye gece gündüz sövün.

Gizem Yenikler

10. Lost (2004) güzeldi.

hsynnnnnn

lost çok bozdu