Görüş Bildir
Haberler
Şeytanlı Cinli Filmlerden Sıkılanlar Buraya! Sıradanlıktan Uzak Bir Tarzı Benimseyen Gerilim ve Korku Filmleri

Şeytanlı Cinli Filmlerden Sıkılanlar Buraya! Sıradanlıktan Uzak Bir Tarzı Benimseyen Gerilim ve Korku Filmleri

10.07.2022 - 08:02

Korku filmleri gün geçtikçe orijinalliğini yitirip eskileri tekrar etmeye başladı. Hâliyle korkuyu hissederek ve sıkılmadan izleyebileceğimiz filmleri bulmak da epey zorlaştı. Siz de klişeleri takip eden, birbirinin aynısı korku filmlerinden sıkıldınız mı? O zaman sizi buraya alalım. Alıştığınız korku öğelerinden farklı bir tarzı benimseyen gerilim/korku filmlerini derledik. İyi seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Texas Chainsaw Massacre / Teksas Katliamı (2022) - 4.8

15. Texas Chainsaw Massacre / Teksas Katliamı (2022) - 4.8

2022 yapım Texas Chainsaw Massacre, aynı adı taşıyan 1974 yapım filmin devamı niteliğinde ekranlara geliyor. Seri katil filmleri arasında popülerleşen yapım, Teksas'taki terk edilmiş bir kasabayı canlandırma amacıyla oraya yerleşen bir grup genci konu ediniyor. Yanlışlıkla ünlü katil Leatherface'i rahatsız eden gençler, bu talihsiz rastlantıyla kendilerini Leatherface'in başrolünde olduğu bir kabusun içinde buluyor.

14. There's Someone Inside Your House / Evinde Biri Var (2021) - 4.8

14. There's Someone Inside Your House / Evinde Biri Var (2021) - 4.8

Film, küçük bir kasabaya yeni taşınan Makani Young adındaki genç kızın çevresinde geçiyor. Filmde, Osborne Lisesi'nde mezuniyet yaklaşırken Makani ve arkadaşlarının etrafında gerçekleşen birtakım cinayetler konu ediliyor. Liseli gençlerin karanlık sırlarını açığa çıkarmak için harekete geçen maskeli bir katil herkesi alarma geçirirken onun kimliğini açığa çıkarmak ve bunu yaparken hayatta kalmak da Makani ve arkadaşlarına düşüyor.

13. The Forever Purge / Arınma Gecesi: Sonsuza Dek (2021) - 5.4

13. The Forever Purge / Arınma Gecesi: Sonsuza Dek (2021) - 5.4

The Forever Purge, 2013 yılında ilk kez yayınlanan The Purge serisinin devam filmlerinden en yenisi. Seri, son yıllarda artan suç oranlarıyla başa çıkamayan Amerikan hükümetinin, çözüm yolu olarak sunduğu ve yılda bir kere düzenlenen Arınma Gecesi'ni konu alıyor. Bütün suçların yasallaştığı, doktorların ve polislerin işlerini yapmadığı bu gecede akıl almaz cinayetler işlenirken kaos bütün ülkeyi sarıyor. Serinin en yeni filmi, Arınma Gecesi'nin resmi olarak sona erdiği sabah saatlerinde yasa dışı suçlara ve cinayetlere devam ederek kuralları çiğneyen bir grup yağmacıya odaklanıyor.

12. The Hills Have Eyes / Tepenin Gözleri (2006) - 6.4

12. The Hills Have Eyes / Tepenin Gözleri (2006) - 6.4

Evlilik yıl dönümlerini kutlamak için yola çıkan bir aile; rotalarında küçük bir değişiklik yaparak kendini hükümetin bir zamanlar atom bombası testleri yaptıkları kurak ve ıssız bir arazide bulur. Radyoaktivitenin etkisiyle her canlının mutasyon geçirdiği bölgede mahsur kalan ailenin bilmediği şey ise arazinin aslında sandıkları kadar ıssız olmadığı. Bir grup mutantın tuzağına düşen aileye odaklanan The Hills Have Eyes'ı izlerken epey gerileceksiniz.

11. Swallow / Saplantı (2019) - 6.5

11. Swallow / Saplantı (2019) - 6.5

Psikolojik gerilim kategorisinde yer alan Swallow, yeni evli anne adayı Hunter'ın yaşadıklarını konu alıyor. Eşinin ve eşinin ailesinin baskılarıyla hayatının kaydığını hisseden Hunter, bir tür yeme bozukluğu olan pika sendromuna yakalanır ve kendini tehlikeli durumların içine atarak iyice saplantılı hâle gelmeye başlar. Mutlu ve her istediğine sahip bir kadın olarak görünse de bu bağımlılığın onu nereye götüreceği tam bir gizem.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Gerald's Game / Oyun (2017) - 6.5

10. Gerald's Game / Oyun (2017) - 6.5

Evliliklerini canlandırmak için bir göl evine giden çiftin tatili, başlarına gelen talihsiz olaylarla tam bir kabusa dönüşür. Karısı Jessie'yi yatağa kelepçeleyip işleri eğlenceli bir oyun hâline getirmek isteyen Gerald, yatakta kalp krizi geçirerek ölür. Elleri yatağa bağlı kalan ve kendini oradan bir türlü kurtaramayan Jessie, hayatta kalmak için verdiği mücadelede anlam veremediği şeyler görerek korku ve gerilim dolu anlar yaşar.

9. Mother! / Anne! (2017) - 6.6

9. Mother! / Anne! (2017) - 6.6

Yangında kül olmuş ıssız bir malikâne, ünlü şairin karısı tarafından restore edilerek yuva hâline getirilir. Bir gün kapılarına gelen yabancı bir adam onlardan yardım ister. Bir süre sonra adamın karısı olduğu anlaşılan bir kadın ve iki çocuk da eve gelerek burada rahatça yaşamaya başlayınca rahatsız edici olaylar patlak verir. Ev sahibi kadın, kendisine ilgi göstermeyen kocasının evine gelen her misafiri davet etme sebebini anlamaya çalışır.

8. Haute Tension / Yüksek Tansiyon (2003) - 6.7

8. Haute Tension / Yüksek Tansiyon (2003) - 6.7

Alexia, yakın arkadaşı Marie'yle birlikte çiftlikte yaşayan ailesini ziyaret etmek üzere yola çıkar. Oraya vardıklarında her şey yolunda gibi görünür ve aile, kızları eve buyur eder. O günün gecesinde psikopat bir kamyon sürücüsü, eve girerek Alexia'nın ailesini katleder ve iki genç kadını uzaktan izlemeye başlar. Hayatını kurtarmaya çalışan Marie, daha sonra katil tarafından kaçırılan arkadaşını kurtarmak ve katilin kimliğini açığa çıkarmak için kanlı bir savaş verir.

7. Us / Biz (2019) - 6.8

7. Us / Biz (2019) - 6.8

Jordan Peele'in yönetmenliğini üstlendiği Us, daha önce izlediğiniz hiçbir korku filmine benzemiyor. Wilson ailesi, tatil için Adelaide'ın çocukluğunu geçirdiği ve oradayken bazı travmatik olaylar yaşadığı sahil evine giderler. Başına gelenler yüzünden paranoyaklaşmış olan anne, kafa dinlemek için geldikleri tatilde ailesi için endişelenmeye başlar. Bir gün, evlerine zorla giren birkaç kişi yüzünden olaylar tamamen başka bir boyuta gelir çünkü bu yabancılar, yüzlerindeki korkunç ifadeler dışında onlarla aynı görünür.

6. Last Night In Soho / Dün Gece Soho'da (2021) - 7.1

6. Last Night In Soho / Dün Gece Soho'da (2021) - 7.1

Last Night In Soho, yetenekli bir moda tasarımcısının gizemli şekilde 1960'lı yıllara zaman yolculuğu yaparak orada karşılaştığı karanlık olayları konu ediniyor. Gittiği yerde popüler bir şarkıcı olan Sandie'yle karşılaşan Eloise, 60'ların görkeminin sadece bir yanılsamadan ibaret olduğunu fark ediyor ve ihtişamlı illüzyon gözlerinin önünde parçalanırken dönemin karanlık sırlarını keşfediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Don't Breathe / Nefesini Tut (2016) - 7.1

5. Don't Breathe / Nefesini Tut (2016) - 7.1

Hayatını iyileştirmeye, kendisi ve kız kardeşi için rahat bir hayat sürmeye karar veren Rocky ile iki arkadaşı; büyük bir servet kazanmış yaşlı ve kör bir adamın evini soymaya karar verirler. Bu soygunun çantada keklik olacağını düşünen arkadaşlar, kendilerini bekleyen kâbustan habersiz harekete geçerler. Issız bir mahallede bulunan eve giren soyguncular, kolay hedef olduğunu düşündükleri yaşlı adam hakkında yanıldıklarını fark ettiklerinde evden kaçmak için mücadele vermeye başlarlar.

4. Coherence - Paralel Evren (2013) - 7.2

4. Coherence - Paralel Evren (2013) - 7.2

Sekiz arkadaş, keyifli vakit geçirmek üzere buluşur ve akşam yemeği yerler. Buluştukları gece gerçekleşecek önemli bir astronomik olay, geceye renk katar ve sohbetlerini daha da keyifli hâle getirir. Kuyruklu yıldızın geçiş saati geldiğinde ise garip olaylar yaşanmaya başlar. Elektriklerin kesilmesiyle paniğe kapılan gruba, daha da garipleşen bazı olaylar eşlik eder.

3. Split / Parçalanmış (2016) - 7.3

3. Split / Parçalanmış (2016) - 7.3

James McAvoy, Anya Taylor-Joy ve Betty Buckley'nin başrollerini üstlendiği Split; tam 23 farklı kişiliğe sahip olan Kevin'ın etrafında geçiyor. Bu kişiliklerinin arasından biri, diğerlerinden daha baskın ve suç işlemeye meyilli bir karakter. Kevin, suçlu alter egosunun hâkimiyetinde olduğu bir anda üç genç kızı kaçırır ve onları bir yere kapatır fakat ortada büyük bir sorun var: Kevin'ın farklı kişilikleri sırayla gün yüzüne çıkar ve kaçırdığı kızlarla tek tek yeniden tanışır. Durumu fark eden kızlar, adamın kafasını karıştırarak kaçmanın yolunu ararlar.

2. A Quiet Place / Sessiz Bir Yer (2018) - 7.5

2. A Quiet Place / Sessiz Bir Yer (2018) - 7.5

Başrollerini Emily Blunt ve John Krasinski'nin paylaştığı, sessizliğin hâkimiyet kurduğu distopik bir evrende geçen film; iki çocuklu bir ailenin yaşadıklarını konu alıyor. Seslere duyarlı uzaylı varlıkların kontrolü altındaki dünyada, artık sözlü iletişim biter ve herkes işaret diliyle anlaşır. Attıkları her adıma dikkat eden Abbott ailesinin huzuru, çocuklarının oyun oynarken düşürdükleri bir lambadan sonra bozulur.

1. Searching / Kayıp Aranıyor (2018) - 7.6

1. Searching / Kayıp Aranıyor (2018) - 7.6

2018 yapımı Searching, 16 yaşındaki kızının kayboluşunun ardından kızını kendi başına bulmaya çalışan bir babayı konu alıyor. Bu dava için atanmış dedektifler, 37 saat boyunca bir sonuca ulaşamayınca David, kızının bilgisayarına girerek ipuçları aramaya başlar. Kızının son görüldüğü yerleri araştırmaya başlayan adam, çok geç olmadan kızını kurtarıp eve getirmekte kararlı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın