Görüş Bildir
Haberler
Büyülü Dünyaları ile Bizleri İçine Çekerek Kendine Hayran Bırakan Masallardan Uyarlanmış Fantastik Filmler

Büyülü Dünyaları ile Bizleri İçine Çekerek Kendine Hayran Bırakan Masallardan Uyarlanmış Fantastik Filmler

Eda Özkan
13.07.2022 - 15:09

Birçoğumuzun çocukluğuna eşlik eden masallar daha o yaşlarda iyiliğin, saflığın ve kötülüğün hayatlarımızdaki yerini öğrenmemizde bizlere yardımcı olmaktaydı. Bunun yanı sıra kurgu karakterlerin varlığı ve masal kitaplarının akışı, bizleri hayal dünyamıza sürükler ve eşsiz bir deneyim yaşatırdı.

Biz de o günleri yad edebilmeniz için Onedio olarak sizler için büyülü dünyaları ile bizleri içine çekerek kendine hayran bırakan masallardan uyarlanmış fantastik filmleri listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pan’ın Labirenti-El Laberinto del Fauno (2006)

1. Pan’ın Labirenti-El Laberinto del Fauno (2006)

IMDb: 8.2

Özet: Ofelia, İspanyadaki vahşi iktidarın gölgesinde yaşayan küçük bir kız çocuğudur. Sadist babası ile birlikte kalan bu küçük kız, babasının etrafındaki insanlara yaşattığı eziyetlere şahitlik etmek zorunda kalan bu kız, bulamadığı huzuru hayallerinde aramaktadır. Ofelia şimdi, Pan'ın Labirenti adlı fantastik bir dünyaya adım atmak üzeredir. 

Oyuncular: Ivana Baquero, Sergi López, Doug Jones

Yönetmen: Guillermo del Toro

2. Oz Büyücüleri-The Wizard of Oz (1939)

2. Oz Büyücüleri-The Wizard of Oz (1939)

IMDb: 8.1

Özet: Dorothy, Gale'in maceralarını konu edinen Oz Büyücüsü, peri masalından çıkma bir öyküye sahiptir. Dorothy, bir gün kendini hiç bilmediği bir diyarda, Oz Büyücüsünden yardım isterken bulacaktır.

Oyuncular: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger

Yönetmen: Victor Fleming, King Vidor, George Cukor

3. Karmakarışık-Tangled (2010)

3. Karmakarışık-Tangled (2010)

IMDb: 7.7

Özet: Flynn Rider adında genç bir adam, yıllardır hapsedildiği kuleden çıkma yolları arayan Rapunzel tarafından esir alınır. Bu meraklı kız ve adam bir anlaşma yapacaklardır. Bu ikili aşırı korumacı bir bukalemun ve süper polis bir at eşliğinde haydutların da olduğu bir maceraya yelken açar.

Oyuncular: Mandy Moore, Zachary Levi, Donna Murphy

Yönetmen: Byron Howard, Nathan Greno

4. Güzel ve Çirkin-Beauty and the Beast (2017)

4. Güzel ve Çirkin-Beauty and the Beast (2017)

IMDb: 7.1

Özet: Dilenen yaşlı bir adam genç prense bir gül vererek karşılığında sadece bir gecelik kalabileceği bir yer ister. Prensin bu teklifi reddetmesi üzerine yaşlı adam sinirlenerek genç prens ve hizmetkarlarını lanetler. Artık bir canavara dönüşen prens ve mobilyalara dönüşen hizmetkarları birlikte bir yaşam sürmektedir. Dilencinin prense bıraktığı iki şey vardır: Ayna ve bir gül. Eğer prens lanetin kalkmasını istiyorsa 25 yaşına kadar gerçekten sevip sevilebilmeyi öğrenmelidir.

Oyuncular: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans

Yönetmen: Bill Condon

5. Malefiz-Maleficent (2014)

5. Malefiz-Maleficent (2014)

IMDb: 6.9

Özet: Genç bir kadın olan Malefiz, barışçıl bir orman krallığında büyümüş ve bugüne kadar huzurlu bir hayat sürmüştür. Bu genç kadının görkemli siyah kanatları dillere destan güzelliktedir. Bir gün Stephan adında bir adamla tanışan Malefiz'in ona karşı güçlü bir inancı vardır. Ancak bu genç adam, günün birinde Malefiz'in yaşadığı toprakların düzenini tehdit edecektir. Malefiz, üzerinde yaşadığı toprakların koruyucusu olan çok iyi kalpli bir kadınken ihanete uğramasıyla birlikte kalbi taşa dönüşür. Kin ve öfkeyle dolan benliği intikam arayışındadır. 100 yıllık bir ölüme mahkum ettiği Aurora ise genç kadının çektiği acıların kurbanı olacaktır. 

Oyuncular: Angelina Jolie, Elle Fanning, Sharlto Copley

Yönetmen: Robert Stromberg

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sindirella-Cinderella (2015)

6. Sindirella-Cinderella (2015)

IMDb: 6.9

Özet: Ella, annesinin trajik ölümünden sonra tüccar babasının evlendiği yeni bir kadın ve üç kızıyla aynı evde yaşamaya başlar. Fakat bir gün Ella'nın babası da aniden ölünce, bu üç zalim kadın ve kızı ile baş başa kalır. Zalim kadınlar, Ella'yı kısa bir zaman sonra kendi evinde hizmetçi olarak kullanmaya başlar. Umutsuzluğa kapılan Ella'nın tek kurtuluş yolu, saray tarafından düzenlenen kentteki tüm genç kızların katılacağı o balodur. 

Oyuncular: Lily James, Cate Blanchett, Richard Madden

Yönetmen: Kenneth Branagh

7. Aladdin (2019)

7. Aladdin (2019)

IMDb: 6.9

Özet: Aladdin ve maymunu, Agrabah şehrinin kalbinde Prenses Yasemin'i kurtarmak için oldukça büyük bir mücadele vermektedirler. Bir gün Aladdin'in sihirli bir lambayı ovalaması ile ortaya çıkan cin, hayatlarını büyük ölçüde değiştirecektir.

Oyuncular: Will Smith, Mena Massoud, Naomi Scott

Yönetmen: Guy Ritchie

8. Alis Harikalar Diyarında-Alice in Wonderland (2010)

8. Alis Harikalar Diyarında-Alice in Wonderland (2010)
netflixcehennemi.org

IMDb: 6.4

Özet: Alice, hayal dünyası oldukça geniş genç bir kızdır. Bir gün beyaz bir tavşanı takip eden adımları onu Harikalar Diyarı'na götürecek ve burada birbirinden değişik karakterleri tanıyarak inanılmaz maceralar yaşayacaktır

Oyuncular: Johnny Depp, Mia Wasikowska, Michael Sheen

Yönetmen: Tim Burton

9. Dev Avcısı Jack-Jack the Giant Slayer (2013)

9. Dev Avcısı Jack-Jack the Giant Slayer (2013)

IMDb: 6.2

Özet: Jack,, güzel Prenses Isabelle ile amcası tarafından atlarını satmak ve çatıları için saz almak üzere pazara gönderildiği sırada tanışır. Ve eve, bir keşiş tarafından kutsal oldukları iddia edilerek kendisine verilen sadece bir avuç fasulye ile döner. Ancak genç adamın amcası onları fırlatıp atar. Gece, sadece kral olmakla ilgilenen Roderick ile evlenmek istemediği için kaçan Prenses Isabelle gelir. Kısa süre sonra fasulye, prensesi ve Jack'in evini alıp götüren dev bir kök salmaya başlar. Jack ise çok geçmeden prensesi kurtarmak için kralın muhafızlarıyla bir maceraya atılır. Genç adam burada devlerle dolu efsanevi bir ülkenin gerçekten var olduğunu öğrenecektir.

Oyuncular: Nicholas Hoult, Eleanor Tomlinson, Ewan McGregor

Yönetmen: Bryan Singer

10. Pamuk Prenses ve Avcı-Snow White and the Huntsman (2012)

10. Pamuk Prenses ve Avcı-Snow White and the Huntsman (2012)

IMDb: 6.1

Özet: Merhum kralın hapsedilen kızı Pamuk Prenses, Sihirli Ayna'nın onu Kötü Kraliçe'nin ölümsüzlüğünün kaynağı olarak ilan etmesiyle birlikte kaçar. Kraliçe, yerel bir avcı tarafından yönetilen adamlarını onu geri getirmeleri için gönderir. Ancak avcı onu yakaladığında, kendisine oyun oynandığını fark eder ve Kraliçe'nin adamlarına karşı döner. Bu sırada Pamuk Prenses'i kurtarır.  Snow'un çocukluk arkadaşı William ise onun hayatta olduğunu öğrenmesi üzerine arkadaşını kurtarmak için yola çıkar.

Oyuncular: Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Charlize Theron

Yönetmen: Rupert Sanders

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hansel ve Gretel: Cadı Avcıları-Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013)

11. Hansel ve Gretel: Cadı Avcıları-Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013)

IMDb: 6.1

Özet: Hansel ve Gretel kardeşler, babaları tarafından ormanda yalnız bırakılmaları üzerine şekerden yapılan bir evde, kara bir cadıya yakalanırlar. Ancak ikili, cadıyı öldürür ve kaçarlar. Yıllar sonra Hansel ve Gratel, ünlü cadı avcıları olur. Küçük bir köyde 11 çocuk kaybolunca, Belediye Başkanı onları kurtarmaları için Hansel ve Gretel'i çağırır. İkili, kızıl saçlı Mina'yı cadı olduğu için yakmak isteyen yerel şeriften kurtarır. Bunun üzerine yakında Kanlı Ay'ın üç gün içinde yaklaşacağını ve tüm kaçırma olaylarından o güçlü kara cadı Muriel'in sorumlu olduğunu keşfederler.

Oyuncular: Jeremy Renner, Gemma Arterton, Famke Janssen

Yönetmen: Tommy Wirkola

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın