Görüş Bildir
Haberler
'Ne İzlesem' Diyenlere Müjde! Hereditary'den Free Guy'a Günün Birbirinden Sağlam Film Önerileri

'Ne İzlesem' Diyenlere Müjde! Hereditary'den Free Guy'a Günün Birbirinden Sağlam Film Önerileri

'Ne izlesem?' diye kara kara düşünüyorsan ve bir türlü izleyecek kaliteli bir film bulamıyorsan doğru yere geldin! Korku filmlerinden bilim kurgu ve fantastik filmlere, komedi filmlerinden suç filmlerine kadar her kategoriden film önerisiyle karşına geldik.

Bu filmlere başlamadan önce sıradan bir film izleyeceğini düşünebilirsin ama film bittikten sonra aslında beklentinin çok üstünde bir etki yarattığını fark edeceksin.

O zaman hazırsan, Hereditary'den Free Guy'a kadar uzanan yüksek puanlı film listemize geçelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Katyn (2007)

Katyn (2007)

IMDb: 7.0

Özet: Film 1940  yılında Polonya'da savaşın olduğu bir zaman diliminde geçer. Filmin yönetmeninin babasının da içerisinde bulunduğu Stalin'in emriyle 22.000 Polonyalının sosyalist olmadığı için katledildiği olayın konu edindiği bir filmdir. Toplumun entelektüel seviyesi yüksek olan kişiler toplanıp askere gönderilir. Polonyalı askerler burada kendi işleriyle ilgili alanlarda çalışacaklarını düşünürken kendilerini bir anda acımasız, insanlık dışı bir savaş içeresinde bulurlar. 

Oyuncular: Andrzej Chyra, Maja Ostaszewska, Danuta Stenka

Yönetmen: Andrzej Wajda

To Meteoro Vima tou Pelargou (1991)

To Meteoro Vima tou Pelargou (1991)

IMDb: 7.5

Özet: Alexandre televizyonda muhabirlik yapan birisidir. Bir gün iş için Yunanistan'a sınır kapısına gider. Burada birçok göçmen ile karşı karşıya kalır. Bu bölge gergin bir yerdir ve bölgenin gerginliğine ek olarak askerlerin leylek adımlarıyla yaptıkları geleneksek nöbet değiştirme olayları da bölgeyi daha gergin bir yer yapar. Alexandre bir gün sınır kapısında kaybolan eski bir Yunanlı politikacıyı görür. 

Oyuncular: Jeanne Moreau, Marcello Mastroianni, Gerasimos Skiadaressis

Yönetmen: Théo Angelopoulos

Viskningar och Rop (1972)

Viskningar och Rop (1972)

IMDb: 8.0

Özet: İnsan ve hırsları üzerine çekilmiş etkileyici bir İsveç filmidir. Filmde Agnes kanser hastasıdır ve sayılı günleri kalmıştır. Agnes, son günlerini kız kardeşleriyle geçirmek ister ancak olaylar istediği gibi gelişmez. Bir araya gelen kardeşler son zamanları huzur yerine hırs ve kıskançlıklarıyla geçirirler. Agnes'de bu durumlar vesilesiyle kendi geçmişi ve hatalarıyla yüzleşmeye başlar. 

Oyuncular: Ingrid Thulin, Liv Ullmann, Harriet Andersson

Yönetmen: Ingmar Bergman

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hounds of Love (2016)

Hounds of Love (2016)

IMDb: 6.5

Özet: 1987'de katil çift John ve Evelyn, Avustralya'nın Perth sokaklarında dolaşarak son kurbanlarını aramaya başlarlar. Bir partiye gitmek için evinden kaçan Vicki ile tanışan çift, onu kaçırırlar ve bir odada esir tutmaya başlarlar... 

Oyuncular: Emma Booth, Ashleigh Cummings, Stephen Curry

Yönetmen: Ben Young

Hereditary (2018)

Hereditary (2018)

IMDb: 7.3

Özet: Graham ailesinin sert maderşahisi Ellen vefat ettiğinde, kızı ve torunları, miras aldıkları uğursuz kaderi aşmaya çalışmak isterler. Soyları hakkındaki gizemli ve giderek daha da korkunç bir hale gelen sırları çözmeye başlarlar.

Oyuncular: Toni Collette, Milly Shapiro, Gabriel Byrne

Yönetmen: Ari Aster

Saw (2004)

Saw (2004)

IMDb: 7.6

Özet: İki yabancı, oraya nasıl gittiklerini bir türlü hatırlamadıkları bir odada uyanırlar. Çok kısa süre sonra ünlü bir seri katil tarafından düzenlenen ölümcül bir oyunun piyonu olduklarını keşfederler.

Oyuncular: Cary Elwes, Leigh Whannell, Danny Glover

Yönetmen: James Wan

The Birds (1963)

The Birds (1963)

IMDb: 7.6

Özet: Alfred Hitchcock denildiğinde akla gelen ilk filmlerden biri olan The Birds ile devam ediyoruz. Melanie Daniels, San Francisco'da kuş satan bir dükkanda Mitch Brenner'la tanışır. Mitch, kız kardeşinin doğumgünü için ona bir çift muhabbet kuşu almak ister ama bulamaz. Ancak doğum günü sırasında ortaya çıkan bir kuş saldırısıyla işler iyice karışacaktır...

Oyuncular: Rod Taylor, Tippi Hedren, Jessica Tandy

Yönetmen: Alfred Hitchcock

İçeriğin Devamı Aşağıda

Free Guy (2021)

Free Guy (2021)

IMDb: 7.1

Özet: 2021'in en iddialı yapımlarından biri olan Free Guy, bir banka memurunun, bir video oyununun içinde olduğunu keşfetmesiyle yaşadığı aksiyon dolu maceraları konu ediniyor.

Oyuncular: Ryan Reynolds, Jodie Comer, Taika Waititi

Yönetmen: Shawn Levy

Once Upon a Time in... Hollywood (2019)

Once Upon a Time in... Hollywood (2019)

IMDb: 7.6

Özet: Eski şaşalı şöhretini kaybetmiş bir televizyon oyuncusu, Hollywood'un yaşadığı o meşhur Altın Çağ'ın son yıllarında eski şöhretini ve başarısını tekrar elde etmek için elinden geleni yapmaya çalışır.

OyuncularLeonardo DiCaprioBrad PittMargot Robbie

YönetmenQuentin Tarantino

American Honey (2016)

American Honey (2016)

IMDb: 7.0

Özet: Sorunlu bir ailesi olan Star, hayatının zor bir döneminden geçer. Bir gün bir satış ekibiyle tanışır ve ailesini ve tüm yaşantısını arkasından bırakıp terk eder. Ancak işler hiç de beklediği gibi gitmeyecektir...

Oyuncular: Sasha Lane, Shia LaBeouf, Riley Keough

Yönetmen: Andrea Arnold

Weekend (2011)

Weekend (2011)

IMDb: 7.6

ÖzetEşcinsel bir adamın (Tom Cullen) hafta sonu boyunca bir sanatçıyla (Chris New) karşılaşması hayatını beklenmedik şekillerde değiştirecektir.

Oyuncular: Tom Cullen, Chris New, Jonathan Race

Yönetmen: Andrew Haigh

İçeriğin Devamı Aşağıda

Blue is the Warmest Color (2014)

Blue is the Warmest Color (2014)

IMDb: 7.7

Özet: Fransız bir genç, (Adèle Exarchopoulos) bir barda tanıştığı sanat öğrencisiyle (Léa Seydoux) derin, duygusal ve cinsel bağ kurar.

Oyuncular: Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos, Salim Kechiouche

Yönetmen: Abdellatif Kechiche

Annihilation (2018)

Annihilation (2018)

IMDb: 6,8

Özet: Film, gizemli bir uzaylı varlığının neden olduğu, Shimmer adlı karantinaya alınmış bir bölgede gerçekleri bulma görevine başlamayı kabul eden bir grup bilim insanını takip ediyor.

Oyuncular: Natalie Portman, Tessa Thompson

Yönetmen: Alex Garland

In the Heat of the Night (1967)

In the Heat of the Night (1967)

IMDb: 7,9

Özet: Sidney Poitier, eleştirmenlerce beğenilen bu filmde bir Mississippi cinayet soruşturmasına karışan Philadelphialı bir dedektif olan Virgil Tibbs rolünde! En İyi Film dahil beş Akademi Ödülü kazanan film, kültürel açıdan o kadar önemlidir ki, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Film Sicili'nde korunmaktadır.

Oyuncular: Sidney Poitier, Rod Steiger

Yönetmen: Norman Jewison

Shutter Island (2010)

Shutter Island (2010)

IMDb: 8,2

Özet: Uzak bir adada yer alan bir akıl hastanesine seyahat etmek kulağa korkunç bir fikir gibi geliyor, ancak bu Martin Scorcese gerilim filminde Marshal Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) ve ortağı (Mark Ruffalo) tam olarak bunu yapıyor. İkili, ölümcül bir hastanın kilitli odasından nasıl bir şekilde kaçmayı başardığını anlamak için uğursuz adaya doğru yola çıkar.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo

Yönetmen: Martin Scorsese

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

Mobil uygulamayı bu linkten telefonunuza indirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?