Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Son Sahneye Kadar Sizlere Bin Farklı Final Yazdıracak En İyi Gizem ve Gerilim Filmleri

İzlerken Son Sahneye Kadar Sizlere Bin Farklı Final Yazdıracak En İyi Gizem ve Gerilim Filmleri

Nafakaaa
08.09.2022 - 13:17

Gizem ve gerilim filmi sever misiniz? Cevabınız 'evet' ise sizi aşağıya alalım. Bugün sizler için en iyi gizem ve gerilim filmlerini derledik. Buyurun içeriğimize. 👇

Kaynak: https://www.glamour.com/gallery/best-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Deep Water (2022)

40. Deep Water (2022)

Özet: Ben Affleck ve Ana de Armas'ın başrollerini paylaştığı ve Adrian Lyne'nin yönettiği, Patricia Highsmith'in eşsiz romanından uyarlanan Deep Water, bizi Vic ve Melinda’nın kusursuz evliliğinin içine ve oynadıkları tehlikeli akıl oyunlarını ve tüm bunlara kapılan insanlara ne olacağını göstermeye çekiyor. Tabii tüm bunlar olurken Ben Affleck ve Ana de Armas’ın muhteşem erotizm sahneleri de hepimizi heyecanlandırıyor.   

Oyuncular: Ben Affleck, Ana de Armas, Tracy Letts  

Yönetmen:  Adrian Lyne

39. Flightplan (2005)

39. Flightplan (2005)

Özet: Başrolünde Jodie Foster'ın bulunduğu filmde kadının genç kızı ve kızıyla birlikte de başka bir kadının dış hatlar uçağına binmesini anlatılıyor. Devamında ise kızı, uçuş devam ederken gizemli bir şekilde ortadan kayboluyor. Peki Foster'ın karakteri aklını mı kaybediyor yoksa korkunç şeyler mi oluyor?

Oyuncular: Jodie Foster, Peter Sarsgaard, Sean Bean

Yönetmen: Robert Schwentke

38. The Girl on the Train (2016)

38. The Girl on the Train (2016)

Özet: Rachel işini ve evliliğini kaybettikten sonra başı dertte olan alkolik bir kadın. Hayatına kaldığı yerden devam etmeye çalışmak yerine Manhattan'dan bir banliyö trenine biner. Eski kocası Tom’la yeni karısı Anna'yı saplantı haline getirmiştir ve zamanını onlara takıntılı olmakla geçirir. Anna ve Tom'un dadısı Megan bir anda ortadan kaybolur ve o sıralarda Rachel o civarda görüldüğü için tüm gözler Rachel'a çevrilir. Sorun şudur ki Rachel hiçbir şey hatırlamıyordur.

Oyuncular: Emily Blunt, Haley Bennett, Rebecca Ferguson

Yönetmen: Tate Taylor

37. Kiss the Girls (1997)

37. Kiss the Girls (1997)

Özet: James Patterson’ın aynı isimli romanından uyarlanan bu yeni modern kara filminde Naomi adındaki yeğeni kaybolduktan sonra bir seri katili arayan adli psikolog Doktor Alex Cross'un hikayesi anlatılıyor. 

Oyuncular: Morgan Freeman, Ashley Judd, Cary Elwes

Yönetmen: Gary Fleder

36. Annihilation (2018)

36. Annihilation (2018)

Özet: Annihilation’da Natalie Portman, Tessa Thompson, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez ve Tuva Novotny bir uzaylının neden olduğu karantinaya alınmış bir bölgede bir şeyler bulma görevine başlamayı kabul eden bir grup bilim insanı anlatılıyor. Shimmer olarak adlandırılan bu bölgeye girer girmez ise garip şeyler olmaya başlıyor.

Oyuncular: Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson

Yönetmen: Alex Garland

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. A Simple Favor (2018)

35. A Simple Favor (2018)

Özet: Oğulları arkadaş olduğunda Stephanie ve Emily’nin arasında ilginç bir bağ kurulur fakat sonradan Emily birden ortadan kaybolur. Bir dul olan Stephanie kaybolan arkadaşına ne olduğunu çözmeye çalışırken birdenbire arkadaşının kocasıyla yakınlaşırlar. 

Oyuncular: Anna Kendrick, Blake Lively, Henry Golding

Yönetmen: Paul Feig

34. Game Night (2018)

34. Game Night (2018)

Özet: Aksiyon, komedi ve gizem; film tamamen bunlarla geçiyor. Jason Bateman, Rachel McAdams, Lamorne Morris ve diğer oyuncuların da olduğu bir grup arkadaş bir oyun oynar, oyunun sonu ise oldukça şaşırtıcıdır. 

Oyuncular: Jason Bateman, Rachel McAdams, Kyle Chandler

Yönetmen: John Francis Daley, Jonathan Goldstein

33. The Kid Detective (2020)

33. The Kid Detective (2020)

Özet: Çekici olması için hiç zahmete girmesi gerekmeyen Abe çocukken memleketinde küçük çaplı suçları çözmede o kadar iyidir ki herkes ona “dedektif çocuk” der. Fakat 32 yaşına geldiğinde ise işini ayakta tutmak için mücadele eden bıkkın ve depresif bir özel dedektif haline gelmiştir. Bir lise öğrencisi, erkek arkadaşının cinayetini aydınlığa kavuşturmak için Abe'i tutar ve bunu kendisine kariyerini yeniden şahlandırmak için bir fırsat görür.

Oyuncular:Kaitlyn Chalmers-Rizzato, Adam Brody, Kaleb Horn

Yönetmen: Evan Morgan

32. The One I Love (2014)

32. The One I Love (2014)

Özet: Bu romantik gerilim filminde Elisabeth Moss, evliliği kötüye giden bir kadına hayat veriyor. Fakat kocasıyla ilişkilerini düzeltmek adına bir hafta sonu kaçamağı yapmaya karar veren çiftin bu kaçışı sandıkları kadar huzurlu olmayacaktır. 

Oyuncular: Mark Duplass, Elisabeth Moss, Ted Danson

Yönetmen: Charlie McDowell

31. Nope (2022)

31. Nope (2022)

Özet: Filmde Kaliforniya'nın iç kesimlerindeki ıssız bir kanyonda yaşayan insanların esrarengiz ve tüyler ürpertici bir keşfe tanıklık etmesini konu alınıyor. 

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Brandon Perea  

Yönetmen: Jordan Peele

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Side Effects (2013)

30. Side Effects (2013)

Özet: Bazı ilaçların yaygın yan etkileri arasında sersemlik, baş ağrısı hatta mide bulantısı bile olabilir. Peki ya ölümcül sonuçlar doğurabilen uyurgezerlik? Filmde bir psikiyatrist tarafından deneysel bir ilaç yazılan bir kadın olan Emily konu alınıyor. Kadın ilacı kullandıktan sonra kocasını öldürüyor. Psikiyatrist ise kadına inanmıyor. Peki ya sizce gerçek ne?

Oyuncular: Rooney Mara, Channing Tatum, Jude Law

Yönetmen: Steven Soderbergh

29. Where the Crawdads Sing (2022)

29. Where the Crawdads Sing (2022)

Özet: En çok konuşulan yaz filmlerinden biri Daisy Edgar-Jones’un başrolünde olduğu bu film Delia Owens’ın aynı isimli romanından uyarlanmıştır. Daisy Edgar-Jones kasabanın ünlü futbol oyuncusunu öldürmekten yargılanan genç bir kadın Kya’yı canlandırıyor.

Oyuncular: Daisy Edgar-Jones, Taylor John Smith, Harris Dickinson

Yönetmen: Olivia Newman

28. Bad Times at the El Royale (2018)

28. Bad Times at the El Royale (2018)

Özet: Sadece oyuncu kadrosu bile filmi eğlenceli hale getirmeye yetiyor aslında. Jon Hamm, Cynthia Erivo, Chris Hemsworth ve Dakota Johnson, göreceğiniz büyük isimlerden sadece birkaçı... Ama hikaye de oldukça dikkat çekici: her biri karışık geçmişlere sahip 6 yabancı ve bir çalışandan oluşan bir grup, Kaliforniya-Nevada sınırındaki bir otelde felekten bir gece geçirir.

Oyuncular: Jeff Bridges, Cynthia Erivo, Dakota Johnson

Yönetmen: Drew Goddard

27. Last Night in Soho (2021)

27. Last Night in Soho (2021)

Özet: Ellie Turner, Sandie adında havalı bir şarkıcı hakkında hayaller kurmaya başlar. Saçlarını sarıya boyatır, gardırobunu baştan sona yeniler ve hatta bir barda işe başlar. Fakat işler çok zaman geçmeden sarpa sarar ve Ellie, Sandie’ye gerçekte ne iş yaptığını herkese söylemesi gerektiğini savunur. Bu arada aklınızda bulunsun: bu film bu listedeki en iyi film müziğine sahip film. 😉

Oyuncular: Thomasin McKenzie, Anya Taylor-Joy, Matt Smith

Yönetmen: Edgar Wright

26. Clue (1985)

26. Clue (1985)

Özet: Albay Mustard, Bayan White, Bayan Peacock, Bay Green, Profesör Plum ve Bayan Scarlet tenha bir New England malikanesinde bir araya gelir. En iyi ve beyin yakan kısım ise birden fazla sonunun olması. 1985 yılında ilk kez gösterime girdiğinde her sinema salonu üç olası sonuçtan birini göstermiş, bu yüzden gerçek son belirsiz kalmıştır. 

Oyuncular: Eileen Brennan, Tim Curry, Madeline Kahn

 Yönetmen: Jonathan Lynn

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Sihirbazlar Çetesi (2013)

25. Sihirbazlar Çetesi (2013)

Özet:  Dört Atlı isimli bir sihirbaz çetesi, imkansıza yakın banka soygunlarını gerçekleştirebilir ve gösterilerinde şanslı konuklarına bir miktar para verirler. Fakat artık bir FBI ajanından, bir Interpol ajanından ve hilelerini ortaya çıkarmakla görevlendirilen eski sihirbazdan kaçmaları gerekiyordur.               

Oyuncular: Jesse Eisenberg, Common, Mark Ruffalo

Yönetmen: Louis Leterrier

24. The Nice Guys (2016)

24. The Nice Guys (2016)

Özet: Russell Crowe, konuşmaktansa muştayı tercih eden sert bir özel dedektif, Ryan Gosling ise şanssız bir özel dedektif ve bekar bir baba. Bu uyumsuz ikili kayıp bir genç kadını bulmak zorundadır ve ünlü bir porno yıldızının bir şekilde bağlantılı cinayetini çözmek için bir araya gelir. 

Oyuncular: Russell Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice

Yönetmen: Shane Black

23. Unbreakable (2000)

23. Unbreakable (2000)

Özet: M. Night Shyamalan tarafından yazılan ve yönetilen Unbreakable, bir tren kazasından yara almadan kurtulan güvenlik görevlisi David Dunn'ı konu alıyor. Dunn, kısa bir süre sonra ilginç bir fikir ortaya atan çizgi roman dükkanı sahibi Elijah Price ile tanışır. Ya süper kahramanlar gerçekten varsa?                 

Oyuncular: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Robin Wright

Yönetmen: M. Night Shyamalan

22. Collateral (2004)

22. Collateral (2004)

Özet: Jamie Foxx bu modern kara filmde Tom Cruise tarafından canlandırılan bir kiralık katil için rehin alınan ve arabayı kullanmaya zorlanan bir taksi şoförü Max’ı canlandırıyor. Film hızlı tempoda aksiyon ve entrika dolu çılgın bir gecede Los Angeles sokaklarında geçiyor.                 

Oyuncular: Tom Cruise, Jamie Foxx, Jada Pinkett Smith

Yönetmen: Michael Mann

21. Sherlock Holmes (2009)

21. Sherlock Holmes (2009)

Özet: 1890 yılında Londra’da geçen klasik Sherlock Holmes karakterinin bu yeni yapımı, dedektif ve ortağı Watson’la birlikte bir kadının, kötü adam Lord Henry Blackwood tarafından öldürülmesini engellemesiyle başlıyor. Fakat başarılı olmalarına rağmen Blackwood'un uğraşmaları gereken daha büyük bir planı olduğunu sonradan fark ediyorlar.

Oyuncular: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams

Yönetmen: Guy Ritchie

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Searching (2018)

20. Searching (2018)

Özet: John Cho 16 yaşındaki kayıp kızını bulmaya çalışan çaresiz bir babayı oynuyor. İpucu bulmak için kızının bilgisayar geçmişini ve mesajlarını karıştırırken onu düşündüğü kadar iyi tanımamış olabileceğini anlıyor.

Oyuncular:  John Cho, Debra Messing, Joseph Lee

Yönetmen: Aneesh Chaganty

19. Zodiac (2007)

19. Zodiac (2007)

Özet: Zodiac'ın 1960'larda ve 1970'lerde Körfez Bölgesi'ni ayağa kaldıran gerçek cinayetlere dayanıyor olması bu suç hikayesini başka bir boyuta taşıyor. Filmde müfettişler ve gazetecilere San Francisco Chronicle'a pek çok sayıda mektup gönderilir ve katili yakalamaya çalışırlar. 

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo

Yönetmen: David Fincher

18. Primal Fear (1996)

18. Primal Fear (1996)

Özet: 19 yaşındaki masum bir çocuk tanınan bir Katolik başpiskoposunu öldürmekle suçlanır, savunma avukatı Martin Vail da bu genç adamı savunma görevini üstlenir. Müvekkili Aaron Stamper ilk başlarda masum görünse de sonradan işler karmaşık bir hale bürünür.

Oyuncular: Richard Gere, Laura Linney, Edward Norton

Yönetmen: Gregory Hoblit

17. Get Out (2017)

17. Get Out (2017)

Özet: Siyahi fotoğrafçı Chris Washington beyaz kız arkadaşının ailesini ziyaret eder ve ilginç olaylar yaşanır. Film ırkçılığın Amerika'daki yansımasıdır aslında. 

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford

Yönetmen: Jordan Peele

16. The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

16. The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

Özet: Zengin İsveçli bir fabrikatör olan Henrik Vanger, gazeteci Mikael Blomkvist’i yeğeninin 40 yıllık cinayetini çözmek için işe alır ve gazeteci Blomkvist, gerçeği bulmak için araştırmacı Lisbeth Salander ile güçlerini birleştirir. 

Oyuncular: Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer

Yönetmen: David Fincher

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Minority Report (2002)

15. Minority Report (2002)

Özet: 2054 yılında geçen, Steven Spielberg’in yönettiği bu filmde Tom Cruise insanları suç işlemeden önce yakalayan bir grubun liderini canlandırıyor. Ancak asıl gizem hiç tanımadığı bir adamı gelecekte kendisini öldürmekle suçlandığında bulur ve olaylar başlar. 

Oyuncular: Tom Cruise, Colin Farrell, Samantha Morton

Yönetmen: Steven Spielberg

14. Knives Out (2019)

14. Knives Out (2019)

Özet: Polisiye roman yazarı Harlan Thrombey gizemli bir şekilde ölür, ünlü Dedektif Benoit Blanc'ın ise kesin olarak bildiği bir şey vardır o da Thrombey ailesindeki herkesin birer şüpheli olduğudur. Blanc’ın gerçeği ortaya çıkarması oldukça zor olacaktır çünkü aile yalanlarla doludur.   

Oyuncular: Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas 

 Yönetmen: Rian Johnson

13. Mulholland Drive (2001)

13. Mulholland Drive (2001)

Özet: Mulholland kavşağında yaşanan trafik kazasından sonra hafızasını kaybetmiş bir kadınla beraber başka bir kadının bilinç ve bilinçaltı birbirlerine karışır. En büyük hayali Hollywood'da ünlü bir oyuncu olmak olan kadın, Los Angeles'ta Hollywood'dan gelecek cevapları arar.

Oyuncular: Naomi Watts, Laura Harring, Justin Theroux

Yönetmen:  David Lynch

12. In the Heat of the Night (1967)

12. In the Heat of the Night (1967)

Özet: Sidney Poitier bir Mississippi cinayet soruşturmasına karışan Philadelphialı bir dedektifi (Virgil Tibbs'i) canlandırdığı film En İyi Film Ödülü dahil 5 Akademi Ödülü kazanmıştır.

Oyuncular: Sidney Poitier, Rod Steiger, Warren Oates

Yönetmen: Norman Jewison

11. Arrival (2016)

11. Arrival (2016)

Özet: İzledikten sonra her şeyi sorgulamanıza neden olan filmleri bilir misiniz? İşte bu film de tam olarak onlardan. Başrolünde Amy Adams’ın olduğu bu bilimkutfu filminin, En İyi Film Ödülü de dahil olmak üzere 8 Akademi Ödülü adaylığı bulunuyor. 

Oyuncular: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker

Yönetmen: Denis Villeneuve

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Donnie Darko (2001)

10. Donnie Darko (2001)

Özet: Film Donnie Darko'nun Frank adında şeytani tipte bir tavşanla karşılaşmasıyla başlıyor. Frank, Donnie'ye Dünya’nın 28 gün içinde yerle bir olacağını söyler ve Donnie eve döndüğünde odasının bir jet motoru kazasıyla yıkıldığını görür. Peki bunların hepsi Donnie'nin kuruntuları mı yoksa gerçekten Dünya’nın sonu mu geliyor?

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Mary McDonnell

Yönetmen: Richard Kelly

9. Prisoners (2013)

9. Prisoners (2013)

Özet: Keller Dover 6 yaşındaki kızı Anna ve arkadaşı kaybolduğunda bir ebeveynin yaşayabileceği en kötü şeyi yaşar. Tek ipucu ise sokaklarına park edilmiş eski bir karavandır. Soruşturmayı yöneten Dedektif Loki sürücüyü tutuklar fakat kanıt eksikliği olayın tek şüphelisini serbest bıraktırır. Kızının hayatının tehlikede olduğunun farkında olan Dover, meseleyi kendisinin çözmekten başka seçeneğinin olmadığına karar verir.

Oyuncular: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis

Yönetmen: Denis Villeneuve

8. Gone Girl (2014)

8. Gone Girl (2014)

Özet: New York kökenli olan yazar Nick Dunne ve çekici eşi Amy halka mutlu bir evlilik profili çizer. Fakat Amy çiftin 5. evlilik yıldönümlerinde kaybolur ve Nick ise baş şüphelidir.

Oyuncular: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

Yönetmen: David Fincher

7. Shutter Island (2010)

7. Shutter Island  (2010)

Özet: Uzak bir adada bir psikiyatri kliniğine gitmek korkunç bir fikir gibi gelebilir ama bu Martin Scorcese gerilim filminde Amerikalı Marshal Teddy Daniels ve ortağı tam olarak bunu yapıyor. İkilimiz potansiyel katil bir hastanın kilitli odasından nasıl kaçmayı başardığını çözmek için adaya doğru yola çıkıyor.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Emily Mortimer, Mark Ruffalo

Yönetmen: Martin Scorsese

6. The Sixth Sense (1999)

6. The Sixth Sense (1999)

Özet:  Bir çocuk hayaletleri görebildiğini anlar ve süper güçlerini anlamak için bir çocuk psikoloğuna gider ve olanlar olur. Film tüm zamanların en ünlü olay örgülerinden birine ve bittikten çok sonra bile üzerine düşündüren bir konuya sahip.

Oyuncular: Bruce Willis, Haley Joel Osment, Toni Collette

Yönetmen: M. Night Shyamalan

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Memento (2000)

5. Memento (2000)

Özet: Bir adamın karısı öldürülür ve adam suçlunun izini sürmeye karar verir. Fakat bu onun için oldukça zordur çünkü 15 dakika önce olan hiçbir şeyi hatırlayamadığı bir rahatsızlığa sahiptir.

Oyuncular: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano

Yönetmen: Christopher Nolan

4. The Prestige (2006)

4. The Prestige (2006)

Özet: Robert Angier ve Alfred Borden rakip sihirbazlardır ve bununla gayet eğleniyorlardır, ta ki Angier'in karısı bir performans sırasında trajik bir şekilde ölene kadar. Kariyerleri yükseldiği sırada Angier, diğer sihirbazın ışınlanma hilesini nasıl yaptığını anlamaya çalışırken kafayı sıyırır. 

Oyuncular: Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson

Yönetmen: Christopher Nolan

3. Psycho (1960)

3. Psycho (1960)

Özet: Klasik her zaman klasiktir, şaşmaz. Hitchcock'un 40 bin dolar çalıp kaçarken bir motele giriş yapan bir kadını anlatan psikolojik korku filmini  bu listeye eklemeden listeyi tamamlamazdık herhalde. 😉

Oyuncular: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles

Yönetmen: Alfred Hitchcock

2. Rear Window (1954)

2. Rear Window (1954)

Özet: Film ürkütücü olduğu kadar çekici de aynı zamanda. Tabii bir Hitchcock filminden de bu beklenirdi değil mi? Filmde bir cinayete tanık olduğuna inanan tekerlekli sandalyeye mahkum bir fotoğrafçı anlatılıyor. Bir suçun işlendiğine giderek daha fazla ikna olan adam yakın apartmanlardaki komşularını gözetlemeye başlar.

Oyuncular: James Stewart, Grace Kelly, Wendell Corey

Yönetmen: Alfred Hitchcock

1. Seven (1995)

1. Seven (1995)

Özet: Bu modern kara komedi- psikolojik gerilim filminde bu listedeki en iyi gizem filmlerinden... Morgan Freeman ve Brad Pitt dedektif bir ikiliyi canlandırıyor. Ve bu ikili ölümcül günahı, suçları için bir tema olarak kullanan seri katilin peşindedir.

Oyuncular: Morgan Freeman, Brad Pitt, Kevin Spacey

Yönetmen: David Fincher

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın