Görüş Bildir
Haberler
Fotoğraflar ile R2-D2’ya Hayat Veren Kenny Baker'a Veda

Fotoğraflar ile R2-D2’ya Hayat Veren Kenny Baker'a Veda

Batuhan
16.08.2016 - 12:14

Altı ‘Star Wars’ filminde droid R2-D2’yu canlandıran İngiliz aktör Kenny Baker, 81 yaşında hayatını kaybetti. Serinin hayranları yasta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Star Wars’ evreninin en sevilen karakterlerinden droid R2-D2’yu canlandıran Kenny Baker, 81 yaşında hayatını kaybetti. 112 cm boyundaki aktör, R2-D2 droid kostümünün içinde hiç replik söylemeden milyonlarca hayranın sevgisini kazanmıştı.

Ölüm nedeni henüz belli olmasa da, yeğeni Drew Myerscough yaptığı açıklamada Baker’ın yıllardır solunum güçlüğü çektiğini ve bu güçlüklerle cesurca savaştığını söyledi. Yeğeni ayrıca ‘Star Wars’ hayranlarının sevgisinin Baker’a yaşam sevinci verdiğini de ekledi.

“Bir robotun içinde ne yapacağım”

“Bir robotun içinde ne yapacağım”
İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere Birmingham’da 1934 yılında dünyaya gelen Baker, 16 yaşında bir tiyatro grubuyla performans kariyerine başladı. DJ’lik yapan ve sirklerde çalışan Baker, ‘Star Wars’da rol almasının ardından dünyaca ünlü oldu. Baker, ilk teklif edildiğinde rolü “Bir robotun içinde ne yapacağım” diyerek reddettiği ancak sonra Lucas’a yardımcı olmak için kabul ettiği biliniyor.

Baker’ın sinema kariyeri ‘Star Wars’la sınırlı değildi. David Lynch’in yönettiği ‘The Elephant Man’, Terry Gilliam’ın ‘Time Bandits’ filmlerinin yanı sıra ‘Willow’ ve David Bowie’nin başrolünü üstlendiği Jim Henson’ın kült film ‘Labyrinth’de de rol aldı.

Orijinal ‘Star Wars’ üçlemesi ve devam filmlerinde R2-D2’yu canlandıran Baker’ın ölümünün ardından Mark Hamill ve Ewan McGregor’ın aralarında olduğu rol arkadaşları taziyelerini sosyal medya üzerinden paylaştılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Serinin yaratıcısı George Lucas da, gerçek bir centilmeni ve eski bir dostunu kaybetmenin yasını tuttuğunu belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
16
8
5
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
monapizza

rest in peace R2,rest in peace :(

Pasif Kullanıcı

Biriniz şu Force'u kullanıp bunu diriltin lan !!!

blite

Mümkün mü lan o??