Görüş Bildir
Haberler
Prof. Dr. Erinç Yeldan'ın Mezunu Olduğu Boğaziçi Üniversitesi'ne Girişi Yasaklandı

Prof. Dr. Erinç Yeldan'ın Mezunu Olduğu Boğaziçi Üniversitesi'ne Girişi Yasaklandı

İktisat profesörü Alp Erinç Yeldan, mezunu olduğu Boğaziçi Üniversitesi’ne girişinin yasaklandığını açıkladı. Yasağa Akşener ve Davutoğlu'ndan da tepki geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadir Has Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Dekanı Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan’ın mezunu olduğu Boğaziçi Üniversitesi’ne girişi, Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreterlik emriyle yasaklandı.

Yeldan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'Bu keyfi ve hukuk dışı uygulamanın tam da Boğaziçi Üniversitesinin Rektörülüğüne yakışır olduğunu söyleyebilirim. Ülkem adına utanıyorum' dedi.

Yeldan, şu ifadeleri kullandı: '1982 yılında gururla mezun olduğum Boğaziçi Üniversitesi’ne 3 Aralık itibariyle girişimin Genel Sekreterlik emriyle yasaklanmış olduğunu öğrendim. Kampüse girmem güvenlik görevlileri tarafından engellenmekte. Bu keyfi ve hukuk dışı uygulamanın tam da Boğaziçi Üniversitesinin Rektörülüğüne yakışır olduğunu söyleyebilirim. Ülkem adına utanıyorum.'

"Genel Sekreterlik uygun görmüyormuş"

"Genel Sekreterlik uygun görmüyormuş"

Yaşanan duruma ilişkin BirGün’e konuşan Yeldan, giriş kartı ve belgeleri olmasına karşın üniversiteye alınmadığını söyledi. 

Görevlilerin, Genel Sekreterlik tarafından kendilerine bildirilen listede ismi olduğu için içeri alınamayacağını söylediğini aktaran Yeldan, kendisine hiçbir gerekçe sunulmadığını açıkladı. Yeldan, “Hiçbir gerekçe yok Genel Sekreterlik uygun görmüyormuş bu sebeple içeri alınmadım” dedi.

Hukuk dışı ve keyfi bu uygulamaya karşı itirazda bulunacağını kaydeden Yeldan, “Boğaziçi Üniversitesi’nde danışmanlık yaptığım, birlikte çalıştığımız öğrencilerim, proje yürüttüğüm meslektaşlarım var. Böyle bir keyfi uygulama kabul edilemez” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da yaşananlara tepki gösterdi. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
26
11
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın