Görüş Bildir
Haberler
Podyumlarda Fırtına Gibi Esen 17 Siyahi Top Model

etiket Podyumlarda Fırtına Gibi Esen 17 Siyahi Top Model

Sonat Ece Kaya
30.01.2015 - 18:55 Son Güncelleme: 01.02.2015 - 17:43

Podyumlarda fırtına gibi esen 17 siyahi top model

Geçenlerde bir makale okudum. Makalede çeşitli siyah

modellerle röportajlar yapılıyordu. Hemen hepsi podyumlarda yeterince yer

bulamamaktan şikayet ediyorlardı. Moda haftalarında ajanslar genellikle Doğu

Avrupalı (Rus, Estonyalı, Ukraynalı vb.) modellerle çalışmayı tercih ediyormuş.

Defileler için elemelere başvuranların neredeyse yarısı siyah modeller olduğu halde sadece 1-2 model elemeyi geçebiliyormuş. Siyahi modellerin bu kazan kaldırmalarını okuyunca aklıma onların

fırtına gibi estikleri 80li ve 90lı yıllar geldi. Eski yıllarda birçok siyah

top model vardı. Onlar podyumun siyah kuğularıydı. Çikolata renkli büyücüleriydi.

Hem güzellikleriyle büyülüyorlardı, hem de eşsiz zarafetleriyle. Şimdi hem bu

efsanevi siyah modelleri hem de günümüzün popüler birkaç siyah modelini tek tek

hatırlayalım ne dersiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Naomi Campbell

1. Naomi Campbell

Onun için fazla bir şey söylemeye gerek var mı? Siyahi modellerin en popüleri, podyumların kraliçesi. En ünlü şarkıcıların kliplerinde oynadı, en ünlü modaevlerinin defilelerinde yürüdü. O bir Naomi Campbell.

2. Tyra Banks

2. Tyra Banks

Naomi Campbell'a benzerliğiyle tanındı, Naomi Campbell'i çok sinir etti. Naomi'ye rağmen kariyerinde ilerledi, Victoria's Secret defilelerinin aranan mankeni oldu, kendi özel şov programını yarattı. America's Next Top Model ile podyumlara sürekli yeni yüzler kazandırıyor.

3. Iman

3. Iman

Somali'de doğan top model 70ler ve 80lerde fırtına gibi esti. Etnik temalı fotoğraf çekimlerinin aranan modeliydi. Helmut Newton, Richard Avedon, Irving Penn ve Annie Leibovitz gibi ünlü fotoğrafçılarla çalıştı. Michael Jackson'ın Remember The Time klibinde oynadı. David Bowie ile evlendikten sonra podyumlardan çekildi.

4. Donyale Luna

4. Donyale Luna

İlk siyahi top model olarak ismi geçiyor. 60lı ve 70li yıllarda en aranan mankenlerdendi. Kağıt gibi incecik vücudu, Nefertiti'yi andıran zarif yüz hatlarıyla çok dikkat çekerdi.

5. Chanel Iman

5. Chanel Iman

Günümüzün aranan yüzü. Victoria's Secret'in en popüler modellerinden. Çocuksu yüz hatlarıyla ve eşsiz zarafetiyle podyumların gözdesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Jourdan Dunn

6. Jourdan Dunn

Son dönemin başarılı top modellerinden. British Fashion Awards ve Harper's Bazaar'dan 2008 ve 2013 yıllarında 'Yılın Modeli' ödülü aldı. Beyoncé'nin Yoncé klibinde Chanel Iman ve Joan Smalls ile birlikte oynadı.

7. Joan Smalls

7. Joan Smalls

Son yılların en güzel yüzlü ve en ağırbaşlı havası olan top modellerden. 2013 yılında Forbes dergisinde en çok kazanan 8. top model olarak yer aldı. Chanel, Prada, Gucci gibi en önde gelen modaevleriyle çalışıyor.

8. Alex Wek

8. Alex Wek

Sudan asıllı İngiliz model 90lardan bu yana başarılı bir kariyer sürdürüyor. Elle, Cosmopolitan, Vogue gibi dergilere kapak oldu. En önde gelen modaevlerinin podyumlarında yer aldı. Istanbul Fashion Week için Türkiye'ye de geldi.

9. Beverly Johnson

9. Beverly Johnson

70li yılların en popüler modellerindendi. 1974 yılında Amerikan Vogue dergisinin kapağında yer alan ilk siyahi model olarak büyük ün kazandı. Zarif yüz hatları ve asil görünüşüyle en popüler moda çekimlerinin değişmez yüzüydü. The New York Times tarafından 20. yüzyılda moda dünyasının en etkili isimlerinden biri olarak seçildi.

10. Beverly Peele

10. Beverly Peele

90ların popüler modellerindendi. Birçok video klipte rol aldı, 250den fazla dergi kapağında göründü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Selita Ebanks

11. Selita Ebanks

En büyük şöhreti Victoria's Secret meleği olarak yakalayan Selita Ebanks ayrıca Kanye West'in Runaway klibindeki rolüyle biliniyor. Zarif güzelliğiyle çok popüler.

12. Liya Kebede

12. Liya Kebede

Etyopya doğumlu model, Vogue dergisinin Amerikan edisyonunun kapağında üç kez yer aldı. Aralarında Yves Saint-Laurent, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton'un bulunduğu birçok ünlü modaeviyle çalıştı. 2005 yılından beri Dünya Sağlık Örgütü'nün İyiniyet Elçisi olarak görev yapıyor.

13. Ajak Deng

13. Ajak Deng

Sudan asıllı Avusturalyalı model, podyumların en çarpıcı siyahi top modellerinden biri. Fotojenikliğiyle birçok moda çekiminin gözdesi.

14. Ataui Deng

14. Ataui Deng

Alex Wek'in yeğeni, soyadı benzerliğinden dolayı kardeşi zannedilen Ajak Deng ile yakın arkadaş. Ailesiyle birlikte Sudan sivil savaşından kaçıp ABD'ye geldikten sonra L’Wren Scott, Proenza Schouler ve Zac Posen gibi birçok isimle çalışarak başarı yakaladı.

15. Arlenis Sosa

15. Arlenis Sosa

Dominik asıllı model, şu anda Lancôme firmasının marka yüzü. Farklı güzelliğiyle podyumların ve reklam kampanyalarının gözdesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Jessica White

16. Jessica White

Farklı güzelliğiyle dikkat çeken Jessica White, 13 yaşından beri modellik yapıyor. Ralph Lauren, Oscar de la Renta, Marc Jacobs ve Tommy Hilfiger podyumlarının aranan mankenlerinden biri oldu. Teen Vogue, Harper's Bazaar, Kİng gibi dergilerde yer aldı.

17. Anais Mali

17. Anais Mali

1991 doğumlu Fransız model, Marc Jacobs, Vera Wang, Derek Lam, Cynthia Rowley ve Carolina Herrera gibi modaevleriyle çalışıyor. Zarafeti ve fotojenikliğiyle en ünlü fotoğrafçılar onun peşinden koşuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
16
13
5
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cat Woman

Koyu ten kesinikle estetik ve bir çok açıdan ayrıcalık.Hepsi çok çekici ve beyaz tenli modellere 1000 basarlar.