Görüş Bildir
Haberler
Pfizer Biontech Aşısının Üçüncü Dozu Ne Kadar Koruyucu? Aşının Üçüncü Doz Koruma Oranı Ortaya Çıktı!

Pfizer Biontech Aşısının Üçüncü Dozu Ne Kadar Koruyucu? Aşının Üçüncü Doz Koruma Oranı Ortaya Çıktı!

GNS
07.12.2021 - 19:20

Koronavirüs pandemisinde virüsle başa çıkabilmek adına yapılan en büyük hareketlerden bir tanesi aşılama çalışmaları oldu. Tüm dünyada kabul edilen ve ülkemizde de kullanılan Pfizer Biontech aşısının iki dozunun zorunlu tutulmasının ardından vatandaşlara üçüncü doz hakkı tanındı. İsrail'de yapılan bir araştırmaya göre üçüncü doz Biontech aşılarını tamamlayan bir grubun %1,8'inin pozitif çıktığı görülürken, 2 doz aşı olanların %6,6 oranında pozitif olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hayatımızın bir parçası haline gelmeye başlayan koronavirüse karşı savaşabilmek adına tüm ülkeler vatandaşlarını aşı olmaya davet ediyor. Virüsün yeni bir varyant ortaya çıkartmasıyla tedirginliğin artması aşı çalışmalarının hızlanmasına sebep oldu. Omicron varyantı dünya genelinde yayılmaya başlarken Biontech aşılarında üçüncü doza geçilmeye başlandı. Peki Biontech üçüncü doz aşı ne kadar koruyucu? İşte detaylar...

Üçüncü Doz Aşı Gerekli mi?

Üçüncü Doz Aşı Gerekli mi?

Pfizer/BioNTech aşısının İsrail'de yaygın olarak uygulanan üçüncü doz koruma oranı belli oldu.

Maccabi Sağlık Servisi tarafından 306 binden fazla yetişkinin PCR test sonuçları incelenerek yapılan araştırmanın sonuçları Jama Internal Medicine’da yayınlandı.

İncelenen PCR testlerinin yarıya yakını üçüncü dozunu yaptırmış olanlara, kalan yarısı ise sadece iki standart doz aşısını olup üzerinden en az beş ay geçenlere yapılmıştı. Toplamda üçüncü aşısını yaptıran grubun yüzde 1,8’i pozitifken, iki doz aşılılarda pozitiflik oranı yüzde 6,6 oldu.

Biontech Üçüncü Doz Ne Kadar Koruyucu?

Biontech Üçüncü Doz Ne Kadar Koruyucu?

Araştırma sonucunda üçüncü dozdan dört ila dokuz hafta sonra pozitif çıkma olasılığında yüzde 86’lık bir azalma olduğu sonucuna varıldı.

Bu araştırmayla birlikte aşının koruyuculuğunun zamanla azalmasının üçüncü doz aşıyla birlikte azaldığı ancak üçüncü dozun etkisinin ne kadar süreceğinin anlaşılması için gözlem yapmaya devam edilmesi gerektiği vurgulandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın