Görüş Bildir
Haberler
Peniste Oluşan Birbirinden Önemli Hastalıkların Belirtilerini Tanımlayabiliyor musunuz?

Peniste Oluşan Birbirinden Önemli Hastalıkların Belirtilerini Tanımlayabiliyor musunuz?

Penisinizde oluşan hastalıkların belirtilerini tanımlayabiliyor musunuz? Bu hastalıklar cilt rahatsızlığından cinsel yolla bulaşan enfeksiyona kadar birçok farklılık gösterebilir. Bu farklı penis hastalıklarını nasıl tanımlayacağınızı ve ne zaman bir doktora gözükmeniz gerektiğini öğrenmek için içeriğe gelin hep birlikte bir göz atalım...👇

Kaynak: https://www.healthline.com/health/pen...

Günümüzde birçok erkekte penis hastalıkları görülse de farkında olmayabiliyorlar.

Günümüzde birçok erkekte penis hastalıkları görülse de farkında olmayabiliyorlar.

Bunun sebebi ise cinsel organınızı ne kadar iyi tanıdığınıza bağlı ve bu tür hastalıkların belirtilerini bilmediklerinden kaynaklı. Bu hastalıklar, genellikte cinsel yolla bulaşan ciddi sonuçlara yol açabilecek enfeksiyonlar da olabilir. Bu yüzden bilinçli olmanız da fayda var.

Önce yaygın penis hastalıklarından bahsedelim.

Önce yaygın penis hastalıklarından bahsedelim.
  • Penis başı iltihabı (balanit)

  • Vajinal mantar enfeksiyonu

  • Erektil disfonksiyon (ED) 

  • Erken boşalma

  • Penis eğriliği

Penis başı iltihabı (balanit)

Penis başı iltihabı (balanit)

Penisin başı tahriş olduğunda ve iltihaplandığında ortaya çıkan bir hastalık türüdür. Eğer sünnet olmadıysanız bu iltihaplanmayla karşılaşmanız daha yüksektir. Bu hastalığın en yaygın belirtileri ise sünnet derisinin şişmesi ve kızarmasıdır.

Vajinal mantar enfeksiyonu.

Vajinal mantar enfeksiyonu.

Evet sadece kadınlarda görülen bir hastalık değil aynı zamanda erkeklerde de mantar enfeksiyonu bulunabilir. Özel bölgenizde kızarıklıkla başlar veya belirtilerini penis üzerindeki beyaz lekelerle de fark edilebilir. Bu hastalığın en yaygın belirtileri ise ıslak veya nemli bir penis derisi olması yanı sıra kaşınma ve yanma hissi de vardır.

Erektil disfonksiyon (ED)

Erektil disfonksiyon (ED)

Ereksiyon olamadığınızda veya sürdüremediğinizde ortaya çıkan bir sorundur. Aynı zamanda stres de bunu tetikleyebilir fakat bu her zaman tıbbi müdahale gerektirecek anlamanı gelmez. Ancak düzenli olarak oluyorsa, altta yatan bir sağlık sorununun işareti olabilir. En yaygın belirtileri ise penisin ereksiyona girmekte güçlük çekmesi veya ereksiyonlu halini koruyamaması.

Erken boşalma sorunu.

Erken boşalma sorunu.

Erken boşalma cinsel ilişki sırasında istenenden daha erken sperm salgılandığında meydana gelir. Yaklaşık 1 dakikadan az bir sürede gerçekleşirse bu erken boşalma olarak kabul edilir. Bu her ne kadar bir sağlık sorunu olarak görülmese de cinsel hazzı azaltabilir ve bazıları için ilişki sorunlarına neden olabilir.

Penis eğriliği

Penis eğriliği

Penisin gelişimi sırasında birtakım sorunlarından dolayı penis şeklinin bozulmasına sebep olur. Hafif bir penis eğrisi tamamen normaldir ancak bu hastalığın verdiği eğrilik daha belirgindir ve travmaya sebep olabilir. Bu hastalığın bazı belirtileri ise penisin keskin bir biçimde bükülmesi, acı hissi ve penis küçülmesidir.

Şimdi de daha az yaygın penis hastalıklarından bahsedelim.

Şimdi de daha az yaygın penis hastalıklarından bahsedelim.
  • Priapizm

  • Gecikmiş orgazm

  • Penis kanseri 

  • Penil fraktür

Priapizm

Priapizm, dört saatten fazla süren ağrılı ereksiyonlara denir. Kan akışının dengesiz olmasından kaynaklıdır ve en yaygın belirtileri yumuşak bir penis başı ile sert bir penis gövdesidir.

Gecikmiş orgazm

Gecikmiş orgazm

Orgazmik işlev bozukluğundan kaynaklanan bir hastalık türü olarak bilinir ve orgazm olamadığında ortaya çıkar. Ya da orgazm olup boşalamıyorsanız ve sürekli tekrarlanıyorsa gecikmiş orgazm hastalığınız olabilir.

Penis kanseri

Penis kanseri

Penis kanseri çok nadir görünse bile yakalanmanız mümkündür. Aynı zamanda tedavi edilmezse vücudunuzun diğer bölgelerine yayılabilir. Bu yüzden herhangi bir penis kanseri belirtiniz varsa doktorunuza görünmekten çekinmeyin. 

Bu hastalığın en yaygın belirtileri ise peniste şişlik, topak gibi bezler görülmesi ya da kızarıklıklar varsa mutlaka doktora gözükmeniz sağlığınız için önemlidir.

Penil fraktür

Penil fraktür

Penisinizi yaraladığınızda ve ereksiyon halindeki penisinizi sertleştiren dokulara zarar verdiğinizde meydana gelir. Bu rahatsızlığın bazı belirtileri ise çıtırdama sesi, acı ve aniden penisiniz inmesi gibi durumlarda görülebilir.

Şimdi de penis derisinde çıkan hastalık belirtilerinden bahsedelim.

Şimdi de penis derisinde çıkan hastalık belirtilerinden bahsedelim.
  • Sedef hastalığı

  • Liken planus

  • Kontakt dermatit

  • Fordyce noktaları

Cinsel organında sedef hastalığı

Cinsel organında sedef hastalığı

Cinsel organında sedef hastalığı, kuru cilt lekelerine neden olur ve daha ciddi durumlarda cildi çatlatabilir ve kanatabilir. Sonrasında bu penisinizi ve kalçalarınızı yayılır ve penis sedef hastalığı meydana gelir.

Liken Planus

Liken Planus

Penisinizde kızarıklığa neden olabilecek başka bir bağışıklık sistemi rahatsızlığıdır. Sedef hastalığına benzer, ancak liken planus döküntüleri daha kabarıktır. En yaygın belirtileri ise şişlik ve kızarıklıklardır. Aynı zamanda kaşıntı gibi rahatsız edici belirtileri de vardır.

Kontakt dermatit

Kontakt dermatit

Genellikle tahriş olunduğunda veya güneşe maruz kalındığında meydana gelen bir cilt hastalığıdır. Fakat peniste korkulacak bir hastalık türü olmadığı için zamanla iyileşip eski haline dönecektir.

Fordyce lekeleri

Fordyce lekeleri

Fordyce lekeleri, penisinizde görünebilen küçük zararsız şişliklerdir. Belirtileri ise beyaz veya kırmızı renkte acısız topaklardır.

Son olarak cinsel yolla bulaşan hastalıklardan da bahsedelim.

Son olarak cinsel yolla bulaşan hastalıklardan da bahsedelim.
  • Klamidya enfeksiyonu: Korunmasız ilişki sonucu veya ters ilişki ile meydana gelen bakteriyel bir enfeksiyondur.

  • Genital herpes: Korunmasız ilişki sonucu veya ters ilişki ve oral seksten bu hastalığı kapabilirsiniz.

  • Genital siğil ve HPV: Genital siğiller, korunmasız bir ilişkide oral veya ters ilişki yaptıktan birkaç hafta sonra ortaya çıkmaktadır.

  • bel soğukluğu: Aynı şekilde korunmasız ilişki sonrası bakteriyel bir enfeksiyon türüdür. 

  • Sifiliz: Bakteriyel bir enfeksiyon türüdür ve zamanında fark edilip tedavi edilmezse hayati tehlikelerle sonuçlanabilir. 

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
3
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

bu ne kardeşim uydurulan şey ben hayatımda hiçbir erkekte böyle sorunlar duymadım sadece erken boşalma ve boy sorunları yaşıyorlar oda fantezi (zevk) niyetin... Devamını Gör

Diğdem Çakır

Receeepppp kendinizi çok sağlıklı bir şey mi sanıyorsunuz? Oradaki çoğu hastalığı da duydum. Sadece kadınlar değil erkeklerde de bir ton hastalık oluyor ama ... Devamını Gör