Görüş Bildir
Haberler
Parlamento Putin'e Destek Verdi: Sınır Ötesi Askeri İzni Çıktı

Parlamento Putin'e Destek Verdi: Sınır Ötesi Askeri İzni Çıktı

Rusya-Ukrayna krizindeki tansiyon, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in doğu Ukrayna'daki Donetsk ve Luhansk'ı bağımsız olarak tanımasının ardından bölgeden yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Rusya'nın üst parlamentosu ayrılıkçı Luhantsk ve Donetsk ile yapılacak dostluk anlaşmalarını onayladı. Putin ise son olarak, 'silahlı kuvvetleri yurtdışında kullanmak' için parlamentonun onayını aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son olarak ise Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'silahlı kuvvetleri yurtdışında kullanmak' için parlamentonun onayını aldı.

Putin'in parlamentonun üst meclisine gönderdiği mektupta, Rus liderin bağımsızlıklarını tanımasından bir gün sonra, doğu Ukrayna'daki isyancı bölgelere bir Rus askeri konuşlandırmasını resmileştirmek için adım attığı belirtildi.

Putin sınırötesi askeri izin ile ilgili yaptığı açıklamada, “Donbas bölgesindeki sorumluluklarımızı yerine getireceğiz” dedi.

Putin sınırötesi askeri izin ile ilgili yaptığı açıklamada, “Donbas bölgesindeki sorumluluklarımızı yerine getireceğiz” dedi.

TASS haber ajansına göre, Rusya Devlet Başaknı Vladimir Putin, 'Rusya, eski Sovyet cumhuriyetlerinin egemenliğini destekliyor, Ukrayna hariç' açıklamasında bulundu.

Bununla birlikte, Rusya Federasyonu Federal Meclisi ayrılıkçı Luhantsk ve Donetsk ile yapılacak dostluk anlaşmalarını onayladı. 

Bununla birlikte, RIA haber ajansının bildirdiğine göre, Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, Moskova'nın henüz doğu Ukrayna'da askeri üsler kurmasının gündemde olmadığını, ancak iki anlaşma taslağının bunu yapmasına izin vereceğini söyledi. Rudenko, ayrıca 'Rusya, gerekirse harekete geçmeye hazır' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
5
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
durba durba

Hayirlara vesile… Rusya intihara dogru… askeriden baska hic bi seyi yoktu zaten, şimdi tam Kuzey Kore yoluna doğru)) yolun açık ola “Paşam”…