Görüş Bildir
Haberler
Park Orman ve Galataport Projeleri 2015'te Başlıyormuş

Park Orman ve Galataport Projeleri 2015'te Başlıyormuş

adem kara
05.11.2014 - 15:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

Patron yargı kararına güldü geçti...

Bilgili Holding patronu Serdar Bilgili, verdiği demeçte 2015 Ocak ayında Park Orman ve Şubat ayında da Galataport projelerine başlayacaklarını belirtti. Ancak Bilgili'nin düğmeye basıyoruz dediği Park Orman için Sarıyer Belediyesi “ruhsat vermeyiz” derken, Danıştay da Galataport için yürütmeyi durdurmuştu.

Galataport ve Park Orman'da projeleri bulunan Bilgili Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, Hürriyet'te bugün yer alan röportajında 2015 yılında iki proje için düğmeye basacaklarını açıkladı. Park Orman için ocak ve Galataport için şubat tarihlerini veren Bilgili, Park Orman'daki projeyle 18 bin kişilik dünya standardında arena yapacaklarını, Galataport'ta da restoranlar, oteller, şehir parkı olacağını belirtti.

Galataport ile ilgili “Projeyi şuan için engelleyen bir karar olmadığını anlatan Serdar Bilgili, “Galataport projesinde inşaatlara 2015 Şubat ayında başlanacağını tahmin ediyorum” dedi. Ancak Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, kamuoyunda 'Galataport' olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Liman Alanı'na ilişkin yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay 6. Dairesi'nde dava açmış ancak daire talebi reddetmişti.

TMMOB bu kez Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na gitti, 6. Dairenin verdiği ret kararına itiraz etti. Kurul bu itirazı kabul etti. Danıştay 6. Dairesi'nin kararının kaldırılmasına ve Galataport projesinin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Bu karara göre şuan Galataport ile ilgili herhangi bir işlemin yapılabilmesi mümkün değil.

Bilgili'nin açıkladığı diğer bir proje olan Park Orman ile ilgili ise Sarıyer Belediye Şükrü Genç, şu açıklamayı yapmıştı: “Bizler gelecek kuşaklardan emanet aldığımız bu kenti bu anlayışla yönetiyoruz. İddia edildiği gibi Fatih ve Kuzey Ormanları’ndaki yapılaşmalara imar izni ve ruhsatı vermedik. Vermeyeceğiz. Sivil Toplum Kuruluşları’nın ve halkın içinde olmadığı hiçbir girişimin parçası da olmadık. Olmayacağız. Söz konusu Çevreye olan duruşumuz dün ne ise bugün de odur.'

Galataport ihalesini 16 Mayıs 2013 tarihinde 702 milyon dolarla Doğuş Holding kazanmıştı. Bilgili'nin  bu projede ortaklığı yüzde 19 iken, Park Orman projesi'nde Doğuş Grubu ile yüzde 50 ortaklığı bulunuduğu belirtiliyor.

Serdar Bilgili'nin röportajına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: ileri.org

Kaynak: http://ilerihaber.org/patron-yargi-ka...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0