Görüş Bildir
Haberler
Parag Agrawal'dan Sundar Pichai'ye Teknoloji Devlerinde Hintli Yönetici Furyası

Parag Agrawal'dan Sundar Pichai'ye Teknoloji Devlerinde Hintli Yönetici Furyası

Winona
03.12.2021 - 12:16

Twitter CEO'sunun değişimi ile teknoloji devi şirketlere genel olarak baktığımızda neredeyse hepsinin Hintli bir CEO'ya sahip olduğunu görüyoruz. Peki, nedir teknoloji devi şirketlerdeki bu Hindistan furyası?

1. Parag Agrawal - Twitter

1. Parag Agrawal - Twitter

Stanford Üniversitesi'nden bilgisayar bilimi alanında doktora derecesine ve Hindistan Teknoloji Enstitüsü'nden bilgisayar bilimi ve mühendisliği alanında lisans derecesine sahip olan Parag Agrawal, Jack Dorsey'in ardından Twitter'ın CEO'su oldu.

2. Sundar Pichai - Google

2. Sundar Pichai - Google

Google CEO'su Sundar Pichai, Tamil Nadu'nun başkenti Chennai'de doğdu ve şehirde büyüdü. Pichai, Hindistan Teknoloji Enstitüsü'nden B. Tech derecesi aldı ve Stanford Üniversitesi'nden Mühendislik ve Malzeme Bilimi alanında yüksek lisans derecesine ve Wharton Okulu'ndan MBA derecesine sahiptir. 2015'ten beri Google'ı yönetiyor.

3. Satya Nadella - Microsoft

3. Satya Nadella - Microsoft

Satya Nadella, 2014'ten beri Microsoft'un CEO'su. Bill Gates ve Steve Ballmer'dan sonra Microsoft'un üçüncü CEO'su oldu ve 1992'den beri şirkette.

Nadella, Haydarabad, Telangana'da doğdu ve lisans derecesini Karnataka'daki Manipal Teknoloji Enstitüsü'nden elektrik mühendisliği alanında yaptı ve Wisconsin-Milwaukee Üniversitesi'nden Bilgisayar Bilimleri alanında yüksek lisans derecesini aldı. Daha sonra Nadella, Chicago Üniversitesi'nin Booth İşletme Okulu'ndan MBA derecesi aldı.

4. Arvind Krishna - IBM

4. Arvind Krishna - IBM

Hint asıllı Arvind Krishna, 1990'lı yıllarda bilgisayar donanım şirketi IBM'e katıldı. Ocak 2020'de Ginni Rometty'nin yerini alarak IBM'in CEO'su olarak atandı.

IBM'in bilgi yönetimi yazılımı sistemleri ve teknoloji grubunda Genel Müdür rolü üstlendikten sonra IBM Research kıdemli başkan yardımcısı ve daha sonra IBM'in bulut ve kognitif yazılım bölümünün kıdemli başkan yardımcısı olarak hizmet veren Krishna, şirketin kuruluşunun öncüsü olmuştur.

Krishna, IIT Kanpur'dan elektrik mühendisliği alanında lisans derecesine sahiptir ve doktorasını Illinois Üniversitesi'nden elektrik mühendisliği alanında yapmıştır.

5. Shantanu Narayen - Adobe

5. Shantanu Narayen - Adobe

Haydarabad doğumlu Shantanu Narayen, 2007'den beri Adobe Inc.'in CEO'su olup, yaratıcı ve dijital belge yazılımı bayiliklerini taşıyarak şirketin dönüşümüne öncülük etmektedir.

1998'de Adobe'ye dünya çapında ürün geliştirmeden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olarak katılmadan önce Narayen, 1986'da Silikon Vadisi'nde start-up Measurex Otomasyon Sistemleri ile çalıştı ve daha sonra 1989'dan 1995'e kadar Apple'da çalıştı. 1996'da Pictra Inc. adlı bir şirketin kurucu ortağıydı.

Narayen, Haydarabad'daki Osmania Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden elektronik ve iletişim mühendisliği alanında lisans derecesi aldı. Ohio'daki Bowling Green State Üniversitesi'nde bilgisayar bilimi alanında yüksek lisans yaptı. Daha sonra Berkeley, California Üniversitesi, Haas İşletme Fakültesi'nden MBA derecesi aldı.

6. Nikesh Arora - Palo Alto Networks

6. Nikesh Arora - Palo Alto Networks

Arora, Google ve SoftBank gibi şirketlerde çalıştı. SoftBank Corp.'un başkan yardımcısı ve SoftBank Internet and Media, Inc.'in (SIMI) CEO'su olarak görev yaptı.

Banaras Hindu Üniversitesi Teknoloji Enstitüsü'nden lisans, Northeastern Üniversitesi'nden MBA ve Boston College'dan yüksek lisans derecesine sahiptir.

2018 yılından beri Palo Alto Networks'un CEO'su.

7. Jayshree Ullal - Arista Networks

7. Jayshree Ullal - Arista Networks

Milyarder iş kadını Jayshree Ullal, bir bulut ağı uzmanı olan Arista Networks'ün başkanı ve CEO'sudur. Forbes dergisi tarafından ağ oluşturma konusunda en etkili 5 kişi arasında yer aldı.

Ullal 2008'den beri CEO'dur. Yönetici daha önce AMD, Cisco ve Fairchild Semiconductor ile çalışmıştı. Ullal, San Francisco Eyalet Üniversitesi'nden elektrik mühendisliği alanında lisans ve Santa Clara Üniversitesi'nden mühendislik yönetimi alanında yüksek lisans yaptı.

8. Anjali Sud - Vimeo

8. Anjali Sud - Vimeo

ABD doğumlu Anjali Sud, çevrimiçi video platformu Vimeo'nun CEO'sudur. Sud, 2014 yılında şirkete Global Pazarlama Başkanı olarak katılmıştı.

Pennsylvania Üniversitesi Wharton Okulu'ndan Finans ve Yönetim alanında lisans derecesi ile mezun oldu ve 2011 yılında Harvard Business School'da MBA yaptı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın