Görüş Bildir
Haberler
Panik Atak Hastalığı ve Anksiyete Bozukluğu Yüzünden Hayatı Kabusa Dönen 18 Ünlü İsim

Panik Atak Hastalığı ve Anksiyete Bozukluğu Yüzünden Hayatı Kabusa Dönen 18 Ünlü İsim

Arslan Ural Karabağlı
04.06.2015 - 22:32 Son Güncelleme: 05.06.2015 - 05:01

1. Johnny Depp

1. Johnny Depp

Depp'in bugüne kadar rahatsızlığıyla ilgili açık bir beyanı olmadı. Ama yakın çevresinde olanlar, birkaç kez ve her seferinde üstü kapalı bir şekilde olsa da, onun yıllardır bu durumla mücadele ettiği yönünde imalarda bulundular.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Kate Moss

2. Kate Moss

Kate Moss çocukluğundan beri panik atak rahatsızlığıyla mücadele ediyormuş. Verdiği bir röportajda, nöbetlerin en çok modellik kariyeriyle ilgili durumlarda baş gösterdiğini belirtmiş. Ataklar en çok, başka modellerle birlikte, kışkırtıcı pozlar vermesi gerektiği zamanlarda ortaya çıkıyormuş.

3. Emma Stone

3. Emma Stone

Çocukluk çağından beri panik atak rahatsızlığıyla mücadele eden Stone; bu durumla başa çıkabilmek için çeşitli savunma mekanizmaları geliştirmiş.

4. Kim Basinger

4. Kim Basinger

Kim Basinger, panik atak krizleri hakkında en açık konuşanlar arasında. İlk atağını yaşadığı zaman o kadar korkmuş ki, yaklaşık bir ay boyunca, evinden dışarıya adım atamamış. Sonunda çareyi, terapi yardımı almakta bulmuş. Basinger, kızı Ireland’ı dünyaya getirmesinin ve annelik duygusunun hastalığına iyi geldiğini söylüyor.

5. Scarlett Johansson

5. Scarlett Johansson

İlk nöbeti film setinde yaşayan Johansson, soğuk soğuk terlediği ve kalbi yerinden çıkacakmış gibi hissettiği o anı, üzerinden yıllar bile geçse asla unutamayacağını söylüyor.

6. Adele

6. Adele

Sosyal fobi ve şiddetli sahne korkusu tanısı bulunan Adele, salt bu sebeplerle, verdiği her kalabalık konser öncesi, anksiyete nöbetleri geçiriyormuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. LeAnn Rimes

7. LeAnn Rimes

Anksiyete bozukluğu tanısı konulan ünlü şarkıcı, 2012 yılında durumla başa çıkamayarak, soluğu bir rehabilitasyon merkezinde alır.

8. Nicole Kidman

8. Nicole Kidman

Nicole Kidman da, panik atak hastası olduğunu açıklayan isimlerden. Rahat davranarak, hastalığını yenmeye çabaladığını söyleyen Kidman; pek belli etmese de, kameraların karşısına geçtiği zaman ellerinin titrediğini ve kalbinin hızla çarptığını itiraf etmişti. Böyle zamanlarda, nefes almakta bile güçlük çektiğini anlatan ünlü yıldız, buz gibi olan ellerini saatlerce ısıtamadığını da belirtmişti.

9. Naomi Judd

9. Naomi Judd

Hepatit C virüsü kaptığını öğrenince, yaşadığı ruhsal çöküntü yüzünden depresyona giren Judd; panik atak nöbetleri geçirmeye de o dönemde başlar. Bir seferinde Larry King'e konuk olan Judd, panik atak nöbetlerini; kendini sürekli ölecekmiş gibi hissettiği şeklinde tarif etmişti.

10. Michael Jackson

10. Michael Jackson

Hayatı boyunca anksiyete sorunlarıyla mücadele eden M.J; insanlarla yakın ilişki kurmaktan, salt bu yüzden kaçınırdı.

11. Barbra Streisand

11. Barbra Streisand

Uzun yıllar sosyal anksiyete bozukluğuyla mücadele eden Streisand'ın en büyük sorunu, sahne korkusuydu. Hatta bir keresinde sahnede şarkısının sözlerini unutan sanatçı, bunun sonucunda canlı performanslara 30 yıl boyunca ara vermişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Heather Locklear

12. Heather Locklear

Heather Locklear, anksiyete ve depresyon sorunları yüzünden, Arizona'da bulunan bir ruh ve sinir hastalıkları merkezinde uzun süre tedavi görmüştü.

13. Demi Lovato

13. Demi Lovato

Anoreksiya nervoza, Bulimia nervoza sorunlarının tetiklediği anksiyete bozukluğuna sahip Lovato; ne zaman aşırı yemek yediğini düşünse, günlerce süren anksiyete ataklarıyla mücadele etmek zorunda kalıyormuş.

14. Jessica Alba

14. Jessica Alba

Panik atak hastalığı ve şiddetli anksiyete bozukluğu tanısı konulan güzel oyuncunun, bu duruma gelmesinde, birkaç yıl önce yaşadığı anoreksiya hastalığının (yeme bozukluğu) etkisi büyüktür. Alba'nın ayrıca, henüz çocuk yaştayken konulmuş, obsesif kompulsif bozukluk tanısı da bulunmaktadır.

15. Drew Barrymore

15. Drew Barrymore

Hayatı boyunca ruhsal durumu inişli-çıkışlı olan Barrymore, bir keresinde intihara bile kalkışır. Alkol ve uyuşturucu bağımlılığıyla da mücadele eden olan ünlü aktris, üstüne bir de panik atak hastalığına yakalanınca; çareyi bir rehabilitasyon merkezine yatmakta bulur.

16. Clay Aiken

16. Clay Aiken

2006 yılında Diane Sawyer'a verdiği bir röportajda, panik atak hastası olduğunu açıklar. Aiken hastalığıyla mücadelesini halen sürdürüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Robin Williams

17. Robin Williams

Son dönemlerinde Parkinson hastalığı yetmezmiş gibi, bir de paranoya, depresyon ve anksiyete problemleriyle de mücadele ediyordu.

18. Justin Timberlake

18. Justin Timberlake

'Obsesif kompulsif' olduğunu bildiğimiz Timberlake, aynı zamanda da anksiyete bozukluğuyla da mücadele ediyormuş.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
100
26
24
12
11
10
6