Görüş Bildir
Haberler
Pakistan'da Hastaneye Bombalı Saldırı: 70 Ölü

Pakistan'da Hastaneye Bombalı Saldırı: 70 Ölü

Onedio Medya
08.08.2016 - 11:03

Pakistan’ın Belucistan eyaletinin başkenti Ketta'da hastaneye yapılan bombalı saldırıda en az 70 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Ketta kentindeki bir devlet hastanesine gerçekleştirilen bombalı saldırıda en az 70 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Belucistan Eyaleti Başbakanı Sanaullah Zehri, yaptığı açıklamada, patlamaya intihar saldırısının neden olmuş olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Henüz üstlenen yok

Henüz üstlenen yok

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Konuya ilişkin soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Patlama, sabahın erken saatlerinde silahlı saldırıya uğrayan bir avukatın hastaneye getirilmesinden kısa süre sonra meydana gelmişti. Patlama esnasında avukatı ziyaret etmek isteyen çok sayıda meslektaşı ve gazeteci de hastanede bulunuyordu.

Başbakan Şerif'ten kınama

Başbakan Şerif'ten kınama
İçeriğin Devamı Aşağıda

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, yaptığı yazılı açıklama ile saldırıyı kınadı. 

Şerif, açıklamasında, patlamada masum insanların hayatını kaybetmesinden duyduğu derin üzüntüyü ifade etti. Eyalet yetkililerinden güvenliği üst düzeye çıkarmalarını ve yaralıların tedavilerinin en iyi şekilde yapılmasını isteyen Şerif, “Hiç kimsenin ülke barışını bozmasına müsaade etmeyeceğiz.” ifadesine yer verdi.

Türkiye'den kınama

Türkiye'den kınama

Türkiye, terör saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kuetta kentinde bir hastaneye karşı yapılan terör saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinden ve onlarca kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, 'Pakistan’ın huzur ve güvenliğini hedef alan ve ülkenin iç istikrarını bozmayı amaçlayan bu hain terör eylemini kınıyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa, Pakistan hükümeti ile kardeş Pakistan halkına başsağlığı diliyoruz.' ifadesi yer aldı.

AA,  DHA ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın