Görüş Bildir
Haberler
Oyun ve Film Dünyasının Gelmiş Geçmiş En Karizmatik 10 Ejderhası

etiket Oyun ve Film Dünyasının Gelmiş Geçmiş En Karizmatik 10 Ejderhası

Onedio Medya
23.10.2015 - 10:28

Ejderhalar, şüphesiz ki fantastik dünyanın vazgeçilmez bir parçası. Kudretli kanatlarıyla, bütün kılıçlardan keskin olan pençeleriyle ve karşısındakine daha hayattayken cehennemi tattırdığı o aleviyle gücün ve yenilmezliğin diğer adı.

Biz de bu içerikte 'Oyun ve Film Dünyasının Gelmiş Geçmiş En Karizmatik 10 Ejderhası'na yer verelim istedik. Unuttuğumuz, ya da sürç-i lisan ettiğimiz bir yer var ise affola.

1. Smaug - Hobbit

1. Smaug - Hobbit

Morgoth'un yarattığı ejderhaların Orta Dünya'daki son temsilcisi, Altın Glaurung'un son varisidir. 3. çağda kuzeyden Erebor'a (Yalnız Dağ) gelerek oradaki büyük cüce krallığına ve yakınındaki Vadi'de bulunan insan şehrine saldırarak Erebor'a yerleşmiştir. Her ejderha gibi hazineye büyük bir tutkusu vardır. Erebor'daki cücelerin çoğunu öldürüp geri kalanını da oradan sürdükten sonra dağdaki hazineyi toplayıp üzerinde yatmaktadır.

2. Drogon - Game of Thrones

2. Drogon - Game of Thrones

Drogon, Dothraki Denizi'nde doğan ejderhalardan birisidir. Daenerys Targaryen tarafından kontrol edilir. Drogon adınını Dany’nin ölmüş kocası Drogo’dan alır. Drogon’un Kara Dehşet Balerion’un yeniden doğmuş hali olduğuna inanılır ama Daenerys yeni bir hayat için yeni bir isim vermeye karar vermiştir. Daenerys’ın üç ejderhasından en büyük ve en saldırgan olanıdır.

Pulları siyah, omurgası ve boynuzları kan kırmızısı rengindedir ve gözleri için için yanan birer kırmızı çukurdur. Alevi kırmızı siyah ateştendir ve alevleri ile 10 metre ötesini yıkayabilir. Kanat çırpması gök gürültüsü gibidir. Kanı siyah rengindedir. Ejderhaların Dansı kitabına göre kanat açıklığı uçtan uca 6 metredir ve kanatları oltu taşı kadar siyahtır.

3. Charizard - Pokemon

3. Charizard - Pokemon

Charizard (Japonca: リザードン Lizardon) Ateş/ Ejder pokemonudur. Charmander'ın en gelişmiş, Charmeleon'dan sonraki halidir. Ateş ve hava pokemonu olduğu için metal, çim ve böcek pokemonlarına karşı güçlüdür. Yeni jenerasyonlarda gelen 'Mega Evrimleşme' sayesinde Mega Charizard X ya da Mega Charizard Y'ye evrimleşebilir. Charizard'ların yumurta grubu ejderhadır. Kuyruklarındaki ateş çok güçlüdür. Boyunları uzun, gözleri küçük ve mavidir. Tecrübe kazandıkça kuyruklarındaki alev güçlenir ve büyür. Sürekli olarak daha güçlü rakipler aramak için dolaşırlar. Genel olarak vadilerde ve dağlarda yaşarlar. Gücüyle gösteriş yapmak Charizard'lar arasında güçsüzlük olarak görülür.

4. Toothless - How to Train Your Dragon

4. Toothless - How to Train Your Dragon

Dişsiz yani Toothless, 'Gecenin Öfkesi' türü bir ejderhadır. En hızlı, en zeki ve en güçlü türdür. Dört adet bacağı bulunur. Plazma topları fırlatabilirler. Plazma toplarını sonar sistemi gibi kullanabilirler. Kamikaze dalışı yapabilirler. Yüksek irtifalardan saldırırlar. Çok hızlıdırlar.

Geceleri saldırırlar. Diğer ejderha türleri gibi yılandan korkarlar ve ejderha köküne hassastırlar.Çok nadirdirler.Havada oldukları kadar yerde de tehlikelidirler. Çevik bir şekilde saldırabilirler.

5. Blue Eyes Ultimate Dragon

5. Blue Eyes Ultimate Dragon

Yuhi-oh'da üç adet Mavi Gözlü Beyaz Ejderha'nın birleşmesi sonucu oluşan kart. Seto Kaiba'nın as kartı olan Mavi Gözlü Beyaz Ejderha'nın saldırı puanı 3000 / savunma puanı 2500 iken, Mavi Gözlü Ultimate Ejderha'nın saldırı puanı 4500 / savunma puanı 3800'dür.

6. Saphira - Eragon

6. Saphira - Eragon

Miras Döngüsü adlı seride, bir çiftçinin yeğeni olan 15 yaşındaki Eragon'un bir gün avlanmak için gittiği dağlarda bulduğu esrarengiz mavi bir yumurtadan çıkan ejderhanın ismidir Saphira.

7. Ancalagon the Black - Silmarillion

7. Ancalagon the Black - Silmarillion

Kara Ancalagon, Orta Dünya'nın en kudretli ve en büyük ejderhalarından birisidir. Morgoth'a hizmet eden Ancalagon, ateş püskürte bilen ve kanatları ile düşmanını çok çabuk alt etmeyi başaran muazzam bir ejderhadır. İsmi, Sindarin dilinden gelir. 

Vücut derisi tamamen siyah ile kaplıdır. İki önde iki ortada ve ikisi de arkada olmak üzere toplam 6 ayağı vardır. Bu ayakların her birinde ise 4 büyük tırnak vardır. Uzun ve ucu simit şeklinde bir kuyruğa sahiptir. Sırtından, kuyruğun'un en uc noktasına kadar kıl şeklinde deriler bulunmaktadır. İki Kanatında ise tırnaklar vardır. Fakat bu tırnaklar ayakta bulunan tırnaklardan daha keskin ve daha büyüktür. Bir kanatında 3, öbür kanadında da 3 olmak üzere İki kanadında toplam 6 büyük tırnak vardır.

8. Dragon God - Demon's Souls

8. Dragon God - Demon's Souls

Dragon God, Demon's Souls oyunun güçlü bosslarındandır. Öldürmek için saf gücünüz yetmez, çeşitli yolları denemeniz gerekir. Sis kapısından girdikten sonra Dragon God'a yakınlaşılır. Ama çok fazla yakınlaşırsa aldığı yumrukla, ölümü kaçınılmaz olacaktır.

9. Alduin - The Elder Scrolls V: Skyrim

9. Alduin - The Elder Scrolls V: Skyrim

Alduin veya Skyrim’de diğer ismi ile “Dünya Yiyen” diye bilinen varlık, oldukça güçlü bir ejderhadır. Alduin kötü niyetli, Dünya'yı düzenli olarak yok eden bir varlık olarak tarif edilir. Nordlar, Alduin'in geri dönüşünün Dünya'nın sonu olduğunu söylerler. Akatosh'un ilk kendinden menkul doğanıdır. İsmi Al-Du-İn olarak hecelenebilir. Anlamı ise: 'Yok edip, yeme ustası'dır.

10. Deathwing - Warcraft

10. Deathwing - Warcraft

Deatwing, yani eski adıyla Neltharion, eski tanrılar tarafından ikna edilene kadar toprağın bekçisi olan siyah ejderhaların adamantium kaplı lideriydi. Eski tanrıların fısıldamaları sonucu hastalıklı düşüncelere sahip olmuş, delirmiş biri haline gelmiştir. Bu yüzden sadece ölümlü ırklara değil diğer ejderhalara da düşman olmuştur. Kanatlı ölüm adıyla bilinir. Geçtiği her yere yıkım ve ölüm getirmektedir.

Dragon’s Prophet ile bu ejderlerden çok daha fazlasına sahip olabilir, yönetebilir, geliştirebilirsiniz!

Dragon’s Prophet ile bu ejderlerden çok daha fazlasına sahip olabilir, yönetebilir, geliştirebilirsiniz!

450 farklı ejderha, zindanlar, gelişmiş klan sistemi ve savaşları, toprak ve bölge savaşları, 4 farklı sınıf, özel PvP ve PK haritaları, devasa haritalar, başarı sistemi, oyun hikayesini takip eden görev sistemi, ve sayısız içerik ile Dragon’s Prophet Türkiye senin için geliyor.

Ejder severler buraya! Kapalı Beta 28 Ekim'de başlıyor...

KENDİ DESTANINI YAZ, EFSANE OL!

Daha fazlası için tıklayınız...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
559
355
144
84
51
48
47