Görüş Bildir
Haberler
Osmangazi'de Dolandırıcılık İddiası: HGS Dolu Olmasına Rağmen Nakit Alınıyor, Devlet de Kandırılıyor

Osmangazi'de Dolandırıcılık İddiası: HGS Dolu Olmasına Rağmen Nakit Alınıyor, Devlet de Kandırılıyor

Batuhan
12.11.2018 - 11:11 Son Güncelleme: 12.11.2018 - 16:53

Osmangazi Köprüsü’nde Hızlı Geçis Sistemi (HGS) çilesi yaşanıyor. Köprüyü kullanan lüks araç sahipleri, HGS bakiyeleri yeterli olmasına rağmen gişelerde kendilerinden nakit ücret talep edilmesinden yakındı. Bu yolla hem vatandaşların, hem de devletin dolandırıldığı öne sürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, daha önce de ödeme konusunda şikayetlerin hedefi olan Osmangazi Köprüsü’nde lüks araçlı sürücüler HGS’den otomatik ödeme yapmalarına rağmen, görevliler “Sistem çalışmıyor” diyerek bir de nakit para talep ediyor.

Lüks araçlar hedefte

Lüks araçlar hedefte

Daha önce HGS sistemlerinin çalışmadığı için kendilerinden nakit para istendiğinden yakınan vatandaşlara bu defa lüks araç sahipleri de katıldı. Köprüyü kullanan bu sürücüler, HGS bakiyeleri dolu olmasına rağmen bariyerlerin açılmadığını, kendilerine gişe görevlilerince nakit para karşılığında geçiş izni verildiğini savundu.

Daha önce de gündeme gelmişti

Daha önce de gündeme gelmişti

Geçmiş dönemde, Osmangazi Köprüsü’nde sistem arızası gerekçesiyle kendilerinden nakit para ya da kredi kartı istendiğini belirten sürücüler, sosyal medya aracılığıyla, “HGS olmasına rağmen bizden nakit para isteniyor” diyerek uygulamayı eleştirmişti. Tepkiler üzerine Osmangazi Köprüsü’nü işleten Otoyol A.Ş. yetkilileri ise her şeyi tespit eden sistemin, insan hatasına asla izin vermeyecek bir donanımda olduğunu açıklamıştı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri de sürücülerin banka provizyonundan kaynaklı bir problem yaşadığı bilgisini paylaşmıştı.

Gişelere hızlı girmeyin uyarısı

Gişelere hızlı girmeyin uyarısı

Yaşanan bu krizin ardından, sadece kendilerinden nakit ücret istendiğini öğrenen bazı lüks araç sahipleri, Otoyol A.Ş. iletişim merkezine ulaşarak uygulamadan duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Sürücüler, gişelere belirli bir hızın üzerinde girildiğinde HGS’lerin okunmadığı yanıtını aldı. Ancak, sadece lüks araçlardan “bakiyeniz yetersiz” denilerek nakit para talep edilmesi kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nakit ücret alıp makbuz verilmiyor iddiası

Nakit ücret alıp makbuz verilmiyor iddiası

Gişe görevlilerinin, sürücülerin HGS cihazlarından çekim yapılsa bile bariyerin açılmasına engel olup nakit para aldığı ve karşılığında makbuz vermeyerek dolandırıcılık yaptığı öne sürüldü.

Sürücüden geçiş ücreti alındığı halde köprüden geçmemiş gibi gösteriliyor

Sürücüden geçiş ücreti alındığı halde köprüden geçmemiş gibi gösteriliyor

Bir başka iddia ise, HGS cihazlarından çekim yapılmayan sürücülerin nakit ödediği geçiş ücretinin arka planda köprü geçişi olarak görünmediği yönünde. Bu yolla köprüyü işleten özel şirketin, sürücüden geçiş ücreti aldığı halde köprüden geçmemiş gibi göstererek, taahhüt edilen araç geçiş sayısını düşürerek devletten para aldığı öne sürüldü.

Ortaya çıkan iddialar sonrası sosyal medyadan da tepkiler geldi...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
31
21
6
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Volkan Gülümser

Yol yaptık , köprü yaptık diyerek milleti kandırdınız, şimdi de sömürün aq larım !

alpaslan

bu hukumetinde ancak yapacagi bu 2 milyar tl ye kendin yapipda insanlara bedava hizmet vermek yerine yap islet ile 49 yilligina komik rakamlarla yandaslara p... Devamını Gör

artemiss

eski hgs müşteri temsilcisiyim bu osmangazi yavuz sultan selim birde avrasya tüneli ömrümüzü yerdi. Vatandaş ne derse desin haklı çok fena cezalar alıyorlard... Devamını Gör