Görüş Bildir
Haberler
Pistorius 'Kasıtlı Cinayet'ten Beraat Etti, Nihai Karar Yarın Açıklanacak

Pistorius 'Kasıtlı Cinayet'ten Beraat Etti, Nihai Karar Yarın Açıklanacak

adem kara
11.09.2014 - 14:09 Son Güncelleme: 11.09.2014 - 15:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius’un sevgilisi Reeva Steenkamp’i öldürmekle suçlandığı davada karar aşamasına gelindi. Dünyaca ünlü atlet ‘kasıtlı adam öldürme’den suçsuz bulundu. Ancak ‘adam öldürme’ ve ‘yasadışı biçimde silah bulundurma’ gibi diğer suçlamalara ilişkin nihai karar yarına ertelendi. Yargıç kararı açıklarken Pistorious’un gözyaşı dökmesi dikkat çekti.Karardan satırbaşları şöyle:

  • Yargıç, ampute atletin avukatlarının silah bulundurma konusundaki en önemli savunmalarından birini reddetti; ”Bir kişinin ‘savunmasız’ olması silah taşıması için yeterli bir sebep değildir” dedi.* Buna karşılık, savcılığın ortaya attığı ‘polis Pistorius lehine delil kararttı’ iddiası da ‘anlamsız’ olarak değerlendirildi.

  • Yargıç, ‘elde eldilen delillerin planlı adam öldürme suçu için yetersiz olduğunu söylese de, Güney Afrikalı atletin ‘ihmalkar’ davrandığını söyledi.

  • Pistorius, sevgilisini banyoda olduğu sırada, dışarıdan ateş ederek öldürmüş ve içerideki kişinin hırsız olduğunu düşündüğünü savunmuştu. Yargıç, ampute atletin kapının dışında ateş etmesinin hukuka aykırı olduğunu ancak ateş ettiği sırada kapının arkasındaki kişiyi öldüreceğini öngörmesinin de mümkün olmadığını söyledi.

Ünlü atlete bu açıklamaların ardından ne ceza verileceği büyük merak konusu.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/pistorius-dav...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0