Görüş Bildir
Haberler
Ortaokullarda Sınavlar Nasıl Yapılacak? Yüz Yüze Sınav Olacak Mı?

Ortaokullarda Sınavlar Nasıl Yapılacak? Yüz Yüze Sınav Olacak Mı?

Koronavirüs sebebiyle yüz yüze eğitime geçiş yapamayan ortaokul öğrencileri, sınavların nasıl yapılacağını merak ediyordu. Milli Eğitim Bakanlığı, dün akşam yaptığı açıklama ile ortaokullarda sınavların nasıl olacağını duyurdu. MEB’in açıklamasına göre; yüz yüze eğitime devam eden okul ve sınıflarda sınavlar okul ortamında yüz yüze yapılacak. Peki, ortaokul sınavları ne zaman yapılacak? İşte MEB’in son dakika olarak yaptığı sınav açıklaması…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ortaokullarda Sınavlar Ne Zaman Yapılacak?

Ortaokullarda Sınavlar Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaokullardaki sınavlarla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;

  • Yüz yüze eğitime devam eden okul ve sınıflarda sınavlar okul ortamında yüz yüze yapılacaktır.

  • Yüksek ve çok yüksek risk gruplarındaki illerde ortaokulların 5, 6 ve 7’nci sınıflarında 26 Mart Cuma gününe kadar yapılamayan sınavlar, 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılacak şekilde planlanacaktır.

  • Yüz yüze eğitim devam ettiği ilkokul 4’üncü sınıflar ile ortaokulların 8’inci sınıflarında sınavlar, okul ortamında yüz yüze yapılmaya devam edecektir.

  • Salgının seyrine göre illerin risk gruplarının değişmesi durumunda güncel risk grubuna uygun olarak okullarda yüz yüze eğitim yapılması halinde sınavlar da 3 Mayıs 2021 tarihinden önce okul ortamında yüz yüze yapılabilecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın