Görüş Bildir
Haberler
Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) Nedir, 2021 OBK Puanı Nasıl Hesaplanır? (OBP YKS’ye Nasıl Eklenir?)

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) Nedir, 2021 OBK Puanı Nasıl Hesaplanır? (OBP YKS’ye Nasıl Eklenir?)

OBP yani Ortaöğretim Başarı Puanı, ortaöğretimden mezun olan öğrencilerin almış oldukları derslerden elde ettiği başarı puanıdır. Bilinen adıyla daha çok okul puanı olarak kullanılır. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler puan hesaplamalarını yaparken 'Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) puanı nasıl hesaplanır?' sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, OBS nedir, nasıl hesaplanır? İşte ayrıntılar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) Nedir?

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) Nedir?

OBP yani Ortaöğretim Başarı Puanı, ortaöğretimden mezun olan öğrencilerin almış oldukları derslerden elde ettiği başarı puanıdır. Bilinen adıyla daha çok okul puanı olarak kullanılır.

OBP Nasıl Hesaplanır?

OBP Nasıl Hesaplanır?

Yerleştirme puanınız hesaplanırken 50 ve 100 arasında oluşacak olan diploma notunuzu yüzde 60'ı size ortaöğretim başarı puanınızı verecektir. Örneğin diploma notu 100 olan bir öğrencinin OBP'si 60 olacaktır.

Ortaöğretim bitirme notları en küçüğü 250, en büyüğü 500 olmak üzere ortaöğretim başarı puanına dönüştürülecektir. Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir.

Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır. Diploma notu bildirilmeyen adayların diploma notu ile 50’nin altında olan diploma notları, 50 olarak değerlendirmeye alınacaktır. Ortaöğretim Başarı Puanının (OBP) hesaplanmasında Türkiye geneli dikkate alınacak, okul bazında işlem yapılmayacaktır.

OBP YKS'ye Nasıl Eklenir?

OBP YKS'ye Nasıl Eklenir?

YKS sınav sonuçları içerisinde okul puanını da görebilecek olan öğrenciler, yerleştirme puanları ile tercihlerini buna göre gerçekleştirecek.

Tercihlerde kullanılacak yerleştirme puanı ise okul notlarının eklenmesiyle oluşuyor.

Öğrencilerin lise yaşamı boyunca aldıkları notlar yani diploma notları 0.12 katsayı ile çarpılarak, yerleştirme puanlarına ekleniyor.

Yani Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) olarak tanımlanan bu puanın yerleştirme puanına en düşük katkısı 30, en yüksek 60 oluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın