Görüş Bildir
Haberler
Olimpiyat Bayrağı Bosna'da

Olimpiyat Bayrağı Bosna'da

Fatih
06.02.2015 - 20:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bosna Hersek'in Ocak ayında Avusturya'dan devraldığı Olimpiyat Bayrağı, başkent Saraybosna'ya getirildi.

1984 yılında 14. Kış Olimpiyat Oyunları'nın düzenlendiği Saraybosna, 2017 yılında, 31 yılın ardından tekrar Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na (EYOF 2017) ev sahipliği yapacak.

Avusturya'nın batısındaki Schruns kasabasından getirilen Olimpiyat Bayrağı, başkent Saraybosna'daki Zetra Spor Salonu'ndaki yerini aldı. Bosna Hersekli genç kayakçılar Olimpiyat Bayrağı'nı büyük bir sevinçle karşılayarak, Zetra Spor Salonu'ndaki buz pateni sahasında renkli görüntüler oluşturdu.

Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı İvo Komşiç, burada yaptığı konuşmada, olimpiyat oyunlarının ''barış ve dostluğu'' simgelediğini söyledi.

Doğu Saraybosna Belediye Başkanı Necad Samarciya ise Saraybosna ve Doğu Saraybosna'nın en büyük spor etkinliklerinden biri olan EYOF-a doğru emin adımlarla yürüdüklerini vurguladı.

Avrupa'nın 49 ülkesinden yaklaşık bin 500 sporcunun katılacağı 13. EYOF, 11 Şubat 2017 tarihinde Saraybosna'da gerçekleştirilecek. EYOF 2017, Saraybosna'nın 1984 Kış Olimpiyatları'nın ardından ev sahipliği yaptığı 'en büyük proje' olarak biliniyor.

Avrupa Olimpiyat Komitesi Genel Meclisi'nin Roma'da 2012 yılında yaptığı oturumda, Saraybosna ve Doğu Saraybosna'nın 2017 yılında Avrupa Gençlik Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapması kararı alınmıştı.

TRTSpor

Kaynak: http://www.trtspor.com.tr/haber/diger...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın