Görüş Bildir
Haberler
Berkin Elvan Vurulduğu Yerde ve Mezarı Başında Anıldı

Berkin Elvan Vurulduğu Yerde ve Mezarı Başında Anıldı

Onedio Medya
16.06.2015 - 11:35 Son Güncelleme: 16.06.2015 - 17:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

Berkin Elvan, iki yıl önce bugün Gezi Direnişi sırasında gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı.

Kaldırıldığı hastanede geçirdiği 269 günün ardından yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan, bugün 11:30'da vurulduğu yerde, 12:30'da ise Feriköy Mezarlığı'nda anıldı. 

Başına isabet eden gaz bombasıyla ağır yaralanan ve kaldırıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybeden Berkin Elvan, vurulduğu yerde ailesi ve sevenleri tarafından anıldı. Vurulduğu sokağa sabah saatlerinde gelen sevenleri, yere ekmek ve karanfiller bırakarak slogan attı. Sokağa gelen Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, annesi Gülsüm Elvan ve yakınları sokağa karanfil bırakarak mum yaktı.

Sözün bittiği yerdeyiz diyen Anne Gülsüm Elvan, “Sözün, lafın tükendiği yer. Ama ben buna eminim oğlum değil onun vicdanı sızlıyor. Oğlum ona vicdanını sızlatıyor. Çıkmıyor piyasaya çıkmıyor. Bitirdi onun itibarını sıfıra indirdi.” diye konuştu.

Öldürüldüğü yerde ekmekle beklediler

"Sesin karnen nerde Berkin'im?"

"Sesin karnen nerde Berkin'im?"

Okmeydanı Sağlık Ocağı önünden Feriköy mezarlığına araç kaldırarak Berkin’i mezarı başında ziyaret eden ailesi ve sevenleri, anne Gülsüm Elvan’ın “Oğlum arkadaşların karne aldı. Senin karnen nerede yavrum?” diyerek çığlık atmasının ardından gözyaşlarına boğuldu. Gülsüm Elvan’ın, oğlunun mezarının başında kriz geçirmesinin ardından baba Sami Elvan, “2 yıldır böyleyiz. Keşke hastanede kalsaydık. Belki o zaman ailemiz bu kadar parçalanmazdı. Umarım bu ülkede artık çocukların burnu kanamaz. Sokakta hakkını arayan gençler öldürülmez” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Soruşturma İlerlemiyor'

'Soruşturma İlerlemiyor'

Ailenin avukatı Oya Aslan, davanın sürecini anlatarak, 'Biliyorsunuz soruşturması devam ediyor, savcısıyla görüşmeye çalışıyoruz, şu an kaçar durumda. 4 kişinin kimliğinin belirlenmesi gerekiyor. Savcı harekete geçmiyor, avukatlardan kaçıyor durumda. Soruşturma ilerlemiyor. İlerlememesinin nedeni siyasi iktidardan aldıkları güç, korku ve tehdit. Dolayısıyla yargılama süreci, siyasi iktidar tarafından sabote edilmiş durumda. 4 kişinin kimliğinin tespiti çok mu zor? Hayır biliyorlar. O kişileri değişik yerlere dağıttıklarını da açıkladılar. Sözüm ona korumak için bazı polisleri değişik illere gönderdiklerini söylediler. Dolayısıyla katillerin kim oldukları, devletçe biliniyor. Şu an için gizliyorlar ama bu uzun sürmeyecek. Çünkü kararlıyız bunun peşini bırakmayacağız' dedi.

Sosyal medyada da #BerkinElvan etiketi ile birçok anma mesajı paylaşıldı. İşte onlardan bazıları...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Evrensel

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0