Görüş Bildir
Haberler
Öldürmeyen Allah Öldürmüyor: Nükleer Santralin Emme Borularına Yakalanıp Sağ Kalan Dalgıç

etiket Öldürmeyen Allah Öldürmüyor: Nükleer Santralin Emme Borularına Yakalanıp Sağ Kalan Dalgıç

Mehmet P.
08.03.2016 - 13:12

Son Durak serisini bilmeyenimiz yoktur herhalde, izleyenler oradaki havuz sahnesini de çok iyi hatırlayacaktır.  İşte tam olarak ona benzeyen, ama ilginç bir şekilde sonu kötü bitmeyen bir olayla karşınızdayız bu sefer.

Kaynak: http://www.dailymail.co.uk/news/artic...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kahramanımız Florida'da yaşayan, Christopher Le Cun adlı bir adam.

Kahramanımız Florida'da yaşayan, Christopher Le Cun adlı bir adam.

Dalgıç olan Cun, arkadaşıyla beraber dalış yaptığı sıradan bir günün hayatının en unutulmaz günlerinden birine dönüşeceğinden habersiz şekilde su altında takılırken önüne devasa bir yapı çıkıyor.

Bu yapının ne olduğunu merak eden Cun, o tarafa doğru yüzmeye başlıyor.

Bu yapının ne olduğunu merak eden Cun, o tarafa doğru yüzmeye başlıyor.

İşte en büyük hatası da tam olarak bu oluyor; çünkü gördüğü şeyler St. Lucie Nükleer Enerji Santrali'ne ait olan, 5 metre genişliğindeki emme boruları. Hızla borulara doğru çekilmeye başlayan adamın dehşet dolu anları da başlamış oluyor.

Kendisinin borular içerisindeki yolculuğu 5 dakikadan fazla sürüyor.

Kendisinin borular içerisindeki yolculuğu 5 dakikadan fazla sürüyor.

Dakikada 2 milyon ton su çekebilen bu devasa borular nükleer reaktörlerin soğutulması amacıyla kullanılıyor. O anki çekim gücünü hayal etmek bile zor.

Gelin olay anını Christopher'ın kendi ağzından dinleyelim:

Gelin olay anını Christopher'ın kendi ağzından dinleyelim:

'Yapıya doğru yaklaşıktıkça büyüklüğü karşısında biraz huzursuz olmaya başladım, ama aniden her şey giderek hızlanmaya başladı. O an tek düşündüğüm şey 'Bu gerçek olamaz'dı. Etrafım kapkaranlık oldu. Hızla çekiliyordum. Yolun sonundaki devasa türbini ve saniyeler içerisinde beni nasıl paramparça edeceğini düşündüm. Yol bitmek bilmiyordu, korkum da giderek artıyordu. Bir ara oksijenimi kesmeyi ve intihar etmeyi bile düşündüm. Sonra ailem aklıma geldi, bensiz ne yapacaklardı ki? Bu yüzden ne olursa olsun sonuna kadar gitmeye karar verdim. Sonra birdenbire nükleer reaktöre su pompalamak için kullanılan bir havuza ulaştım, hemen yüzeye çıktım ve kurtarıldım.'

Christopher'ı gören yetkililer şaşkınlığa uğramış haliyle.

Christopher'ı gören yetkililer şaşkınlığa uğramış haliyle.

Kurtarıldıktan sonra hemen ailesi aranmış. Borulara çekildiğini gören arkadaşının öldüğünü söylediği ailesine adamın iyi olduğu söylenmiş, ancak olay burada kapanmamış.

Christopher bu olayın geçiştirilemeyeceğini ve dava açacağını, hiçbir güvenlik önlemiyle karşılaşmadığını ve birçok insanın hayatının tehlikeye atıldığını söylüyor. Yetkililer ise güvenlik uyarılarının bulunduğunu, dalgıcın bilerek ve isteyerek uyarıyı görmezden gelip borulara yaklaştığını söylüyor. Bu tartışmanın sonucu ne olursa olsun, film gibi olan bu korkunç durumdan Christopher'ın sağ çıkabilmiş olması gerçekten mucize.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
228
27
14
7
4
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
artuditu

İnsanın başına ya meraktan, ya y...tan deyimini hatırlıyoruz tekrar.

Pasif Kullanıcı

önümüzdeki yıllarda bizde de duyulacak bir haber....

Bi Tengri Değil

Demek ki aksiyon filmlerinde ajanların su altından sızma olayları gerçekte de olabiliyormuş.