Görüş Bildir
Haberler
Okuyunca İçinizde Kelebekler Uçmasına Sebep Olacak 20 Mutluluk Verici Kitap

Okuyunca İçinizde Kelebekler Uçmasına Sebep Olacak 20 Mutluluk Verici Kitap

Begüm
01.10.2021 - 09:30

Gerçekten buna çok ihtiyarız varmış, hepsi insanı deli gibi mutlu ediyor!

Not: Kitap açıklamaları basın bültenlerinden alınmıştır.

''Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Deliliğe Övgü - Desiderius Erasmus

1. Deliliğe Övgü - Desiderius Erasmus

Deliliğe Övgü, Erasmus’un canlılığını, geçerliliğini ve çekiciliğini günümüze kadar değişmeden koruyabilmiş tek yapıtıdır.

Gülmece türündeki yapıta egemen olan iki temel görüş vardır. Bunlardan birine göre gerçek bilgelik, deliliktir. Öteki görüşe göre ise kendini bilge sanmak, gerçek deliliktir. İnsana yeryüzünde yaşama gücü kazandıran şey, gerçek bilgelik olma niteliğiyle

doğrudan doğruya deliliğin kendisidir. Kitapta delilik, kendi kendisine övgüler sıralar; bu arada çocuklukta ve yaşlılıkta, aşkta, evlilikte ve dostlukta, politikada, savaşta ve bilimde deliliğin nasıl her zaman egemen olduğu gösterilir. Tüm uğraş

alanları, bu arada özellikle din kurumu ve din adamları bu panorama çerçevesinde sergilenir.

Deliliği konuşturma kisvesi altında Erasmus, çağının kilisesine ve o kilisenin mensuplarına en acımasız eleştirileri yöneltir. Bu niteliğiyle “Deliliğe Övgü” çağlar boyunca bağnazlığa karşı kaleme alınmış en yetkin düzeydeki başyapıtlardan biri

olmuştur. Yapıtın yazılışını izleyen yüzyıllarda -haklı olarak- düşünce düzeyindeki bağnazlığın her türlüsüne yönelen bir eleştiri diye yorumlanması, belki de güncelliğini yüzyıllar boyunca korumasının altında yatan en önemli nedenidir.

Bu kitabı satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

2. Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız - Romain Puertolas

2. Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız - Romain Puertolas

Tebligat Noktagil, babasından kalan mayonez tarifini mükemmelleştirmekten başka bir hırsı olmayan, altı ayak parmaklı, Parisli genç bir kadın postacıdır. Günün birinde, Marakeş'e yaptığı seyahatte tanıştığı ve evlat edinmek istediği hasta, küçük kız Zehra'yı almak üzere yola çıkmasıyla birlikte tüm hayatı derinden sarsılır. O talihsiz gün, İzlanda'daki kimsenin adını söyleyemediği yanardağ patlar ve kül bulutları Avrupa'da tüm uçuşların iptal olmasına neden olur. Farklı bir ulaşım yolu arayan Tebligat'ın nefes kesen macerası da böylece başlar. Julio Iglesias dinlemeye meraklı Budist rahiplerden devlet başkanlarına, çok farklı insanlarla karşılaştığı bu macera, sürekli daha garip bir hal alır. 

Yayımlanır yayımlanmaz büyük bir başarı elde eden Bir Ikea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri'nin Olağanüstü Yolculuğu'nun yazarı Romain Puértolas'ın bu kitabı fantezilerle dolu, duygusal ve bir o kadar da eğlenceli bir peri masalı, sevginin kanatlandırdığı bir kadının hikâyesi. 

Peki ya siz, uçmaya hazır mısınız?

Kitabı hemen buradan satın alabilirsiniz.

Hala Amazon uygulamasını kullanmaya başlamadıysan indirim fırsatlarından yararlanmak için hemen buraya tıkla.

3. Mutluluk Projesi Ev - Gretchen Rubin

3. Mutluluk Projesi Ev - Gretchen Rubin

Aslında biliyorsunuz;

Mutlu olmak için çoğu şeye sahipsiniz.

Hatta kendinizi mutlu bir insan olarak bile tanımlayabilirsiniz.

Ancak eksik olan bir şeyler var.

Kimseye söyleyemiyorsunuz belki ama eminsiniz.

Adını koyamadığınız bir şeyler eksik.

Sıze evınizi yuvaya çevırecek bir proje sunuyoruz.

Ulaşmak istediğiniz mutluluğu felsefe, bilimsel araştırma, tarih, analiz ve hayat tecrübeleriyle tamamlayarak gerçek mutluluğa ulaşacağınız bir proje.

Bu kitabı hemen buraya tıklayarak satın alabilirsiniz.

4. Kendimi Durduracak Değilim - Fırat Budacı

4. Kendimi Durduracak Değilim - Fırat Budacı

Kovulan karasineklerin bir tur atıp geri geldiği bir pidecideyim. Israr konusunda takipsiz bir hayvan karasinek. Kovuyorum, tur atıp geri geliyor, gelirken birkaç arkadaşını da getiriyor. Üçüncü turda sineklere 'gidin burdan' anlamı taşıyan elimin tersiyle yaptığım hareket, bana doğru yaklaşmakta olan garsonu afallatıyor. Üzerine alınıyor. 'Yok size değil, sineğe,' gibi bir açıklama nasıl dahil olur hayata? Oluyor işte. 'Haa...' diyor garson. Masada sinek, başımda bekleyen alıngan bir garson, elimde menü, aylardan ağustos. Hava çok sıcak. Sinek kafama konuyor. Beraber menüye bakıyoruz. 'Kıymalı pide' diyorum. 'Ayran' diyor, 'Yok' diyorum. Cümle kurmadan sadece kelimelerle, sıkıntılı filmlerdekine benzer bir diyalog geçiyor garsonla aramızda. Filmin ismi 'Zeberced Pidecide' olabilir...

Bu kitabı buradan satın alabilirsiniz.

5. Bir İkea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri'nin Olağanüstü Yolculuğu - Romain Puertolas

5. Bir İkea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri'nin Olağanüstü Yolculuğu - Romain Puertolas

Bir dolandırıcı olan Racastan'lı Hint Fakiri Ajatashatru Lavash Patel, çivili bir yatak satın almak için, cebinde sahte bir yüz euroyla Paris'teki Ikea mağazasına gelir. Basit bir gidiş-dönüş yolculuğundan ibaret olacağını düşündüğü seyahati, Avrupa'nın dört bir yanına, hatta Kaddafi sonrası Libya'ya uzanan bir maceraya dönüşür. Çeşitli ulaşım araçlarıyla kat etmek zorunda kaldığı uzun yollar ve yollarda karşılaştığı 'güzel ülkelere' ulaşmaya çalışan göçmenler, bu üçkâğıtçı ama bir yanıyla da saf Fakir'i kökten değiştirecek, hatta hayatına bambaşka bir yön verecektir. 

Otuz altı ülkede yayımlanan, otuz üç dile çevrilen ve genç yazara çeşitli edebiyat ödülleri kazandıran Bir Ikea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri'nin Olağanüstü Yolculuğu, içerdiği Monty Python tarzı mizah kadar, göçmenlik konusuna hassas ve vicdani yaklaşımıyla da çok beğeni topladı. Çok ses getiren ve yılın en çok okunan kitaplarından biri olan roman, 2014 yılının önemli yayıncılık olaylarından biri oldu.

Bu eğlenceli hikayeyi okumak için kitabı hemen buradan satın alabilirsiniz.

Hala Amazon uygulamasını kullanmaya başlamadıysan indirim fırsatlarından yararlanmak için hemen buraya tıkla.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Masallarla Yola Çık - Judith Malika Liberman

6. Masallarla Yola Çık - Judith Malika Liberman

Çok ses getiren ve on binlerce okura ulaşan Masal Terapi’nin yazarı Judith Malika Liberman’dan hayalbazlar, oyunbazlar ve yolcular için 40 haftalık bir serüven: Masallarla Yola Çık.

Bu 40 haftalık yolculuğun belli bir güzergâhı var. Önce orman. Korkuların karanlık dünyası. Korkularla yüzleşmek ve onları gözden geçirmek gerek. Karanlığın içine dalmadan ışık bulunamaz çünkü. Ormandan sonra dağ var sırada. Burada zirvelere doğru uçulur ve ruhlar ilhamla dolar. Ardından çöle uzanır yol. Çöl, eyleme geçebilmesi için insanı tutkuların ateşiyle bağ kurmaya ve hayatta cesurca ilerlemeye hazırlar. Ve en nihayet, deniz. Duygu dünyası. Orada ilişkilere, çevreyle nasıl bir bağ kurulduğuna bakılır.

Okurlar ormanı, dağı, çölü ve denizi 40 masalla aşacak, masalların büyülü dünyasında bilinenin içindeki bilinmeyeni görecek, hayal ettikleri hayata doğru dönüştürücü adımlar atacaklar. Bu tılsımlı yolculukta masallar onlara rehberlik edecek.

Kitabı satın almak için tıklayın.

7. Martı - Richard Bach

7. Martı - Richard Bach

Durgun denizin minik dalgacıkları üzerinde, güneşin altın gibi ışıldadığı pırıl pırıl bir sabahtı.

Sahilden bir mil uzaklıkta, denizi kucaklarcasına ilerleyen bir balıkçı teknesi, martılara kahvaltı zamanının geldiğini haber veriyordu.

Binlerce martı, bir lokma yiyecek için mücadeleye girişmişti bile. İşte zor bir gün daha başlıyordu.

Kitabı buradan satın alabilirsiniz.

8. Birimiz Yalan Söylüyor - Karen M. McManus

8. Birimiz Yalan Söylüyor - Karen M. McManus

Dikkatlice takip ederseniz, belki bu gizemi çözebilirsiniz.

Bir pazartesi öğleden sonra, Bayview Lisesi’nin beş öğrencisi cezaya kaldı.

Bronwyn, öğrencilerden ZEKİ olanı, Yale Üniversitesi’ne girmek istiyor ve asla kuralları çiğnemiyordu.

GÜZEL olan Addy ise mükemmel bir mezuniyet balosu prensesiydi.

SABIKALI olan Nate, halihazırda uyuşturucu satıcılığından şartlı tahliye edilmişti.

SPORCU olan Cooper, tüm gözleri üzerinde toplayan bir beyzbol oyuncusuydu.

Ve herkes tarafından DIŞLANAN Simon, Bayview Lisesi’nin ünlü dedikodu uygulamasının yaratıcısıydı.

Ancak kimse Simon’ın o ceza sınıfında öleceğini tahmin edemezdi. Yapılan soruşturmaya göre Simon’ın ölümü bir kaza değildi. Üstelik polis, Simon’ın diğer dört öğrenci hakkında yayınlayacağı dedikoduları eline geçirince hepsi birer cinayet şüphelisi oldu. Peki kim yalan söylüyordu?

Herkesin sırları vardır, değil mi? Asıl önemli olan, o sırları korumak için ne kadar ileri gideceğinizdir.

Kitabı satın almak için tıklayın.

9. Küçük Prens - Antoine de Saint-Exupery

9. Küçük Prens - Antoine de Saint-Exupery

'Her gün aynı saatte gelmelisin,” dedi tilki.

“Örneğin öğleden sonra saat dörtte gelirsen, ben saat üçte mutlu olmaya başlarım.

Zaman ilerledikçe daha mutlu olurum.

Saat dörtte endişelenmeye ve üzülmeye başlarım.

Mutluluğun bedelini öğrenirim.

Ama günün herhangi bir vaktinde gelirsen, seni karşılamaya hazırlanacağım zamanı asla bilemem. İnsanın gelenekleri olmalıdır.'

Kitabı satın almak için tıklayın.

10. Kızıla Boyalı Saçlar - Kostas Mourselas

10. Kızıla Boyalı Saçlar - Kostas Mourselas

'Taksitle kitap sattığı bir kız vardı. Ona ha bire kitap götürüyordu ama o hiç ödeme yapmıyordu. Bir sabah Aleka'nın, yirmi bin drahmiden fazla tutan kitap alışverişi yaptığının farkına vardığında durumun ciddiyetini anladı. 'Aleka neler oluyor? Babana birkaç kuruş vermesini söylesene,' dedi. 'Benimle evlen, ödeşelim. İster misin?' dedi Aleka da. Bu dünyada her şeyi doğal karşılayan Luis kabul etti. 'İsterim,' dedi.'

14 yıl önce Türkçede ilk yayımlandığında kısa sürede en çok okunan kitapların başına yerleşen, yine kısa sürede 100.000'den fazla okura ulaşan Kızıla Boyalı Saçlar'ın sıradışı kahramanı Luis, kendini özgürlüğe adamış, bir insana, bir işe, bir yere kesinlikle bağlı kalmak istemeyen, kafasına eseni yapan, hayallerinin peşinden koşan sevimli bir serseri.

Zorbalar, serseriler, fahişeler, genelevler, kenar mahalleler, gecekondular, erkek delisi kadınlar, kadın delisi erkekler, üçkâğıtçılar, küçük burjuvalar, eski solcular, dolandırıcılar bu kitabın dokusunu oluşturuyor. Bir dönemin ve insanlarının resmini çizen Kızıla Boyalı Saçlar; okuru kışkırtıyor, gözlerini gerçek hayata, hayatın gerçeklerine çevirmesini sağlıyor. Yalın ve mizah dolu bir anlatım; egemen sisteme ve sistemin savunucularına, benimseyenlerine karşı gözü pek, alaycı, sert bir eleştiri.

Yazarının tanımıyla 'Kızıla Boyalı Saçlar insan özgürlüğüne yazılmış bir övgü.' Her birimiz içimizden Luis gibi olmayı biraz arzular, ama onun gibilere imrenmekle, öykünmekle kalmaz mıyız?

Satın almak için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Erkekler Mars'tan Kadınlar Venüs'ten - John Gray

11. Erkekler Mars'tan Kadınlar Venüs'ten - John Gray

Erkekler Mars'tan, Kadınlar Venüs'ten karşı cinsle iletişiminizi geliştirecek ve ilişkilerinizden elde etmek istediklerinizi sağlayacak pratik bir rehberdir...Karşı cinsle doyurucu ilişkiler kurmak isteyen herkes bu kitabı okumalı. 

Kitabı satın almak için tıklayın.

12. Simyacı - Paulo Coelho

12. Simyacı - Paulo Coelho

Gezgin olma isteğiyle çobanlık yapmaya başlayan Santiago, uzun bir müddet yalnızca koyunlarının onu götürdüğü yöne gidiyor. Böylelikle farklı yerler keşfeden Santiago, bir gün koyunlarıyla birlikte sığındığı eski bir kilisenin bahçesinde uyurken rüya görüyor. Mısır’a gittiğini ve orada bir hazine bulduğunu gördüğü bu rüyaya başta aldırış etmese de sonrasında yaşadığı ilginç olaylar, Santiago’yu bu gizemli yolculuğa ikna ediyor.

Afrika’ya adım atar atmaz seyahati için biriktirdiği tüm parayı kaybeden Santiago, çalışmak durumunda kalıyor. Bir yandan para kazanmak için çabalarken diğer yandan kendisini zorlu yolculuk şartlarına hazırlayan tecrübeler ediniyor. Tekrar yola koyulan ve çölleri aşan Santiago, bu çetin seyahatte hem savaşı hem de aşkı deneyimliyor. Yolun sonuna vardığında ise aradığı hazineye beklenmedik bir şekilde ulaşıyor.

Bu kitabı satın almak için tıklayın.

13. Çavdar Tarlasında Çocuklar - Jerome David Salinger

13. Çavdar Tarlasında Çocuklar - Jerome David Salinger

1951 yılında basılan kitap, Salinger’in ilk ve tek romanıdır. Çıktığı andan bu yana ilgi gören roman, ergenlik dönemindeki bir çocuğun dünyayı algılayış biçimini bize anlatırken, yetişkinlerin düzenine karşı olan isyanını da başarılı bir dil ile aktarıyor. Samimi dili ve karakterin içinde bulunduğu duyguların okuyucuya olan yansıması, onu kısa sürede dünya edebiyatı listelerinde ilk sıralara taşıyor.

Kitabı satın almak için tıklayın.

14. Otostopçunun Galaksi Rehberi - Douglas Adams

14. Otostopçunun Galaksi Rehberi - Douglas Adams

Bir gezegen düşünün. Üzerinde yaşayanların tümüyle mutsuz olduğu… Mutluluklarını ise küçük, yeşil kağıt parçacıklarına borçlu olan… Size de bir yerlerden tanıdık geldi mi? Bu olsa olsa ancak üzerinde yaşadığımız Dünya olabilir. İşte Dünya’da yaşanan sıradan bir Perşembe sabahına gidelim şimdi. Kitabın baş kahramanı Arthur’la burada tanışıyoruz.

Arthur, bu Perşembe sabahında belediyenin kestirme yol için kendisine haber vermeden evinin yıkılacağı haberini alır. Bunu duyan Arthur durur mu? Koşarak aşağı iner ve yetkilileri evini yıkmamaları için ikna çabalarına başlar. Öyle ki evini yıkacak olan iş makinesinin önüne bile yatar. Ancak ne yapsa ikna edemez. Derken, Arthur’un en yakın arkadaşı Ford gelir. Arthur’a Dünya üzeri güçlerin uzayda kestirme yol açmak için Dünya’yı yok edeceği bilgisini verir. Burada anlaşılacaktır ki Ford aslında bir dünyalı değildir, başka bir gezegenden gelmiş ve Dünya’ya hapsolmuştur.

Buradan itibaren artık işler değişmeye başlar ve bu iki kafadar, kendilerini Dünya’nın yok oluşundan kurtaracak uzay gemisine doğru yola çıkar. Otostopla tamamladıkları bu yolculuk sonucunda o güne dek görmedikleri kadar güzel bir uzay gemisiyle karşılaşırlar. Hayatları kısmen kurtulmuştur. Ta ki mürettebat tarafından fark edilene dek…

Bir dizi serüvenin yaşanacağı galaksi evreninde Arthur’a eşlik eden yalnızca Ford olmayacaktır. Galaktik İmparatorluk Hükümeti’nin Başkanı Zaphod Beeblebrox, paranoyak, zeki ve depresif robot Marvin ile yıllar öncesinden gelen güzel bir kızı da görürüz. Ve bir de Arthur’un havlusu… Havlu, galaksi evreninde dolaşırken oldukça önemlidir.

Bu kitabı hemen satın almak için buraya tıklayın.

15. Beyinsiz Adam Yazıklar Olsun - Hakim Türkmen

15. Beyinsiz Adam Yazıklar Olsun - Hakim Türkmen

Hayatta en çok çayı seven, yıllarca Jean-Jacques Rousseau, Sokrates okuduğu halde dönüp dolaşıp babaannesinin laflarını hatırlayan, gündelik dertleri önemsemeyen, üşengeçlikte sınır tanımayan bir genç adam; Beyinsiz Adam. Neredeyse hiç görüşmediği ve onu evlatlık aldıklarından şüphelendiği anne babası, onun için üzülen ancak mahallenin dedikodularından fırsat bulup da pek ilgilenemeyen babaannesi, kirayı ödeyemediği için kapısını sık sık çalan ev sahibinden başka kimsesi yok; gerek de yok zaten! Ama… Herkesin hayatında bir gün hiç hesapta olmayan olaylar cereyan edebilir. Mesela bir gece tanıştığınız bir kız değiştirebilir hayatınızı ve adı Bedia olabilir o kızın… Aşk her insanın hayatında yanardağ patlaması etkisi yaratabilir, peki ya Beyinsiz Adam'ın? Hakim Türkmen, bildiğimizi sandığımız bir hayatı aslında hiç bilmediğimizi gösterirken, kahkahalar attırıyor...

Kitabı satın almak için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Pırtlatan Bal - Aziz Nesin

16. Pırtlatan Bal - Aziz Nesin

Çocuklar, bu oyunun sonucundan çıkarılacak doğruyu sizler bu oyunu seyrettikten sonra kendiniz bulacaksınız. Aranızda tartışın, ana-babanızla konuşun ve bu masal-oyunun niçin yazıldığını, hangi doğruyu, hangi gerçeği anlatmak istediğini kendiniz bulun. Bu oyun size, doğru olanı, bir gerçeği bulmanıza yardım etmek için yazılmıştır. Nedir o gerçek olan doğru? İşte bunu siz söyleyeceksiniz bana...

Hepinizin gözlerinden öperim. Hepinize başarılı ve mutlu uzun yaşam dilerim. Hepinizin yurdumuza ve halkımıza ve dünyamıza yararlı olmasını candan dilerim.

-Aziz Nesin

Bu kitabı satın almak için tıklayın.

17. Ikigai-Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı - Hector Garcia , Francesc Miralles

17. Ikigai-Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı - Hector Garcia , Francesc Miralles

Uluslararası çok satan bir rehber olan Ikigai’yle her gününüz bir anlam kazansın. Japonlar herkesin bir ikigaisi olduğuna inanır, her sabah yataktan kalkmaları için bir sebepleri vardır. İlham verici ve rahatlatıcı bu kitap sizlere kendi ikigainizi keşfetmeniz için gerekli tüm bilgileri veriyor. Aceleci davranmamanızı, hayat gayenizi keşfetmenizi, ilişkilerinizi canlandırmanızı ve kendinizi tutkularınıza adamanızı sağlıyor.

Öyle ya, kim her gününü mutlu yaşamak istemez ki?

Kitabı satın almak için tıklayın.

18. Küçük Kara Balık - Samed Behrengi

18. Küçük Kara Balık - Samed Behrengi

Bir varmış bir yokmuş, bir Küçük Kara Balık varmış; bu Küçük Kara Balık annesiyle birlikte bir derede yaşarmış. Küçük Kara Balık'ın en sevdiği şey, ay ışığının evlerinin üstüne vurmasıymış. 

Her gün, sabahtan akşama kadar, Küçük Kara Balık, annesinin peşine takılır, oraya buraya yüzermiş. 'Anneciğim, burada daha fazla kalamam ben, gitmeliyim!' demiş bir gün Küçük Kara Balık. 'Gitmek istediğine emin misin?' diye sormuş annesi. 'Evet,' demiş Küçük Kara Balık. 'Bu derenin ucunun nereye çıktığını gidip görmek istiyorum,' demiş. Başka yerlerde neler olup bittiğini gerçekten bilmek istiyorum... Böyle amaçsızca yüzmekten bıktım usandım.' Küçük Kara Balık, bütün çocuklar için unutulmaz bir öykü, bir başucu kitabı. 

Bu kitabı satın almak için tıklayın.

19. Momo - Michael Ende

19. Momo - Michael Ende

Zaman, yaşamın kendisidir. Ve yaşamın yeri yürektir.

Momo, büyük bir kentin tiyatro harabelerinde yaşayan küçük bir kızdır. Buldukları ya da kendisine hediye edilenler dışında hiçbir şeyi yoktur. Ancak olağanüstü bir yeteneği vardır: Momo, muhteşem bir dinleyicidir ve bunun için oldukça bol zamanı vardır.

Bir gün hayaletimsi topluluk “duman adamlar” ortaya çıkar. İnce hesaplı planlar kurup insanların zamanını çalarlar. Onları durduracak tek kişiyse Momo’dur.

Momo elinde bir çiçek, koltuğunun altında bir kaplumbağa ve gizemli Hora Usta’nın da yardımıyla koskoca duman adamlar ordusunun karşısında tek başına durur. Acaba Momo, zamanı çalan adamları tek başına alt edebilecek midir?

Bu kitabı satın almak için tıklayın.

20. Küçük Şeylerin Tanrısı - Arundhati Roy

20. Küçük Şeylerin Tanrısı - Arundhati Roy

Arundhati Roy, İngiltere'nin en saygın edebiyat ödülü olan Booker Ödülü'nü 1997 yılında Küçük Şeylerin Tanrısı adlı romanıyla aldı. Lirik bir dille, şiirsi bir anlatımla, bir söz-büyücü gibi kullandığı sözcüklerle, yasak bir aşkın çökerttiği bir ailenin soluk kesen dramını anlattı. Varlıklı bir Hindu ailesinin güzel kızı Ammu, ailesinin yanında çalışan bir işçiye aşık olur. Önüne geçilmez, kural tanımaz, tutkulu bir aşkla bağlanırlar birbirlerine. Oysa genç adam Dokunulmazlar sınıfındadır, toplumun en alt kademesinden. Sonu olmadığını bildikleri bu aşkta Küçük Şeylerle 'le yetinirler, geleceği düşünemezler. Genç kadının ayrıldığı kocasından olan biri kız, biri erkek ikiz çocukları bu aşkın doğal tanıklarıdır. Olaylar, birbirinden ayrılmayan bu çift yumurta ikizlerinin çevresinde döner, kızın gözüyle anlatılır. Arundhati Roy, geriye dönüşlerle örüyor kurgusunu ve beklenmedik, dehşet verici sona ulaştırıyor. 1960'lı yılların sonunda, Hindistan'ın güneyinde geçen bu öyküde, arka planda İngiltere'den bağımsızlığını yeni kazanmış, siyasal çalkantılar içindeki bir Hindistan'ı, Kast Sisteminin ürkütücü koşullarını ve toplumsal tabuları buluyoruz. Hindistan'da yayınlandığında, Hristiyan bir Hindu kadınıyla alt kasttan bir erkek arasındaki aşk ve aşk sahneleri Hint gelenek ve göreneklerine aykırı düştüğü için büyük tartışmalara yol açan Küçük Şeylerin Tanrısı bir solukta okunan unutulmaz bir roman.

Kitabı satın almak için buraya tıklayın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın