Görüş Bildir
Haberler
Karne Notları Nasıl Olacak? Karneler E Okul Üzerinden Mi Alınacak? MEB'den Beklenen Açıklama Geldi!

Karne Notları Nasıl Olacak? Karneler E Okul Üzerinden Mi Alınacak? MEB'den Beklenen Açıklama Geldi!

Müge Kakşi
18.01.2021 - 12:21

Öğrencilerin heyecanla beklediği karne notlarıyla ilgili açıklama MEB' den geldi. İlk ve ortaokullarda karne notları derse katılım puanlarıyla şekillenecek, yüz yüze sınavların ise temelde karne notuna yansımayacağı açıklandı. Ayrıca isteyen öğrenciler verdikleri dilekçe ile karnelerine sınav notlarını dahil edebilecek. Karneler e okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden  verilecek. İşte karne notlarıyla ilgili MEB'den beklenen o açıklama...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karne Notları Nasıl Verilecek?

Karne Notları Nasıl Verilecek?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) son dakika karne kararı. İşte pandemi sürecinin yeni karne düzeni. İlk ve ortaokullarda karne notlarının derse katılım puanlarıyla belirleneceği, yüz yüze sınavların karne notuna yansımayacağı açıklandı. Karar bazı öğrencileri memnun ederken yazılı sınavları iyi geçenler ve internet sorunu gibi nedenlerle dersleri kaçıranlar üzgün. Okula başvurarak yazılıların karneye işlenmesini istemek mümkün hale getirilebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 25 Aralık 2020'de yapılan düzenlemede, ilk ve ortaokullarda birinci dönem karne notları belirlenirken sınav yapılmayacağı, yüz yüze yapılan mevcut sınavlarınsa geçerli olacağı duyurulmuştu. Ancak salgın koşulları ve uygulamada birlik açısından bu karardan vazgeçildi. İllere gönderilen yazıyla ilkokul 4. sınıflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarında birinci dönemde yapılmış olan yüz yüze sınavların dönem sonu puan değerlendirmesine dahil edilmeyeceği açıklandı.

İsteyenlerin Sınav Notları Karneye Dahil Olacak

İsteyenlerin Sınav Notları Karneye Dahil Olacak

Birçok öğrenci karardan memnun ancak isteyen veliler, 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine başvurarak, yapılan sınavlardan alınan notların karne puanı değerlendirmesine dahil edilmesini isteyebilecek. Böylece MEB kararıyla 'Ben yüksek puan almıştım. Neden karnemde bu puanım yer almıyor' gibi bir tepki gelmesinin önü de kapatılmış oldu.

Karneler E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Üzerinden Verilecek

Karneler E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Üzerinden Verilecek

E-Karne öğrencilere dijital olarak verilecek karnelerdir. Pandemi sürecinde karneler Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul sistemi üzerinden paylaşılacaktır. E-Okul girişi ile not bilgilerinizi menüdeki 'Not Bilgisi' bölümüne tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Tüm öğrenciler karnelerine 'e-okul.meb.gov.tr' internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, 'takdir ve teşekkür' belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek.

e Okul VBS İçin Tıklayın

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın