Görüş Bildir
Haberler
Öğretmenlik Meslek Kanunu: Öğretmen Tazminatları Ne Kadar Zamlanacak? Sözleşmeli Öğretmenler Zam Alacak mı?

Öğretmenlik Meslek Kanunu: Öğretmen Tazminatları Ne Kadar Zamlanacak? Sözleşmeli Öğretmenler Zam Alacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlik meslek kanunun detayları hakkında açıklamalarda bulundu. Şubat ayında TBMM gündemine gelmesi beklenen kanunla birlikte öğretmenlerin maaşlarında da ciddi zamlar olacak. Bakan Özer, öğretmenleri kariyer basamağında destekleyeceklerini söyledi ve tazminatlarda yüzde 120 oranında artış olacağını sözlerine ekledi. İşte bakan Mahmut Özer’in yaptığı açıklamalarda öğretmenlik meslek kanunun detayları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaklaşık 1 milyon öğretmen, yeni çıkacak öğretmenlik meslek kanunu hakkında araştırmalar yapıyor. Şubat ayında çıkması beklenen öğretmenlik meslek kanunu ile birlikte, adaylıkları, statüleri, kariyer basamakları, mali ve sosyal hakları ve ilave hakları yeniden değerlendirilecek.

Öğretmen Tazminatları Ne Kadar Artacak?

Öğretmen Tazminatları Ne Kadar Artacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Kariyer basamaklarında ilerleyen öğretmenlerimizin eğitim öğretim tazminatlarında da artış yapılacak. Tazminatlarda uzman öğretmenler için yüzde 60 oranında (bugün itibarıyla yaklaşık 1310 TL'lik bir artış), başöğretmenler içinse yüzde 120 oranında (bugün itibarıyla yaklaşık 2 bin 620 TL) artış olacak.

Sözleşmeli Öğretmenler Zam Alacak mı?

Sözleşmeli Öğretmenler Zam Alacak mı?

Öğretmenlik mesleğini icra edenleri sözleşmeli, kadrolu vs. diye ayırmıyoruz. Sözleşmeli öğretmenlerimiz de yeni haklardan, uzman ve başöğretmenlik süreçlerinden yararlanabilecekler. Sözleşmeli öğretmenlikte geçen süreler kariyer ilerlemesinde dikkate alınacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın