Görüş Bildir
Haberler
O Eski Halinden Eser Yok Şimdi: Bu Yıl Yer Aldıkları Liglerde Hayal Kırıklığı Yaşatan 11 Büyük Kulüp

O Eski Halinden Eser Yok Şimdi: Bu Yıl Yer Aldıkları Liglerde Hayal Kırıklığı Yaşatan 11 Büyük Kulüp

cihan taştan
10.05.2022 - 12:00

Büyük beklentilerle başlamışlardı, o heyecanın yerini hayal kırıklıkları aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ne denediyseler olmadı: Manchester United FC

1. Ne denediyseler olmadı: Manchester United FC

Bu sezon teknik direktörlerden yana şansı pek yaver gitmeyen Manchester United, geçici olarak takımın başına getirilen Ralf Rangnick ile gidişatı değiştiremedi. Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid'e elenerek erken veda eden United, Premier Lig'e de havlu atmış durumda. United'ın önümüzdeki sezon Avrupa'ya gidebilmesi için son haftalar oldukça kritik.

2. FC Barcelona

2. FC Barcelona

Eğer kulübünüzün adı Barcelona ise her sezon şampiyonluğa oynamak durumundasınız! Messi'nin gidişinden sonra eski tadı kalmayan Barcelona, 33. hafta itibariyle ezeli rakibi Real Madrid'in tam 15 puan gerisinde. Avrupa'da da istediğini bulamayan Barcelona, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Frankfurt'a elenerek kupaya erken veda etti.

3. Paris Saint-Germain FC

3. Paris Saint-Germain FC

Ligue 1'de lider durumda olan PSG için aslında işler o kadar da kötü gitmiyor ancak Messi transferiyle birlikte kağıt üzerinde dünyanın en pahalı takımlarından biri haline gelen PSG'nin bu sezon için hayalleri çok büyüktü. Sezona Şampiyonlar Ligi'nin en önemli favorilerinden biri olarak başlayan PSG, yalnızca son 16'ya kalarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. 

Messi'nin beklenen performansı göstermemesi de PSG taraftarlarının canını sıkan konuların başında geliyor.

4. AS Roma

4. AS Roma

Mourinho'nun gelişiyle birlikte sezona büyük beklentilerle başlayan Roma, İtalya Serie A'da beklediği çıkışı yapamamış durumda. 34. hafta itibariyle yalnızca 58 puan toplayabilen ekip, UEFA Avrupa Konfederasyon Kupası'ndan alınacak güzel haberleri bekliyor.

5. Juventus FC

5. Juventus FC

İtalya Serie A'da bu sezon umduğunu bulamayan bir diğer takım da Juventus oldu. Sezona büyük umutlarla başlayan ekip, 34. hafta itibariyle ligde 4. sırada yer alıyor. Lider Milan ile arasındaki puan farkı ise 8. 

Siyah beyazlı ekip UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de yalnızca son 16'ya kalabilmiş, ilk maçta 1-1 berabere kaldıkları Villarreal'den ikinci maçta tam 3 gol yiyerek elenmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Everton FC

6. Everton FC

İngiltere Premier Ligi'nin güçlü ekiplerinden Everton, zorlu mücadeleye rağmen, adını ilk 10 arasına yazan kulüplerden biri olarak kabul ediliyor. Teknik Direktör Frank Lampard'ın önderliğinde bu sezon istediği formu asla yakalayamayan Everton, düşme potasında bulunuyor. Kulübün geleceği için önümüzdeki haftalar kritik öneme sahip.

7. VfL Wolfsburg

7. VfL Wolfsburg

Alman futbolunun üst seviyedeki takımları arasında bulunan ve geçtiğimiz sezonu 4. olarak tamamlayan Wolfsburg'un eski halinden eser yok şimdi. Güçlü kadrosuna rağmen bu sezon Bundesliga'da hiçbir varlık gösteremeyen Wolsfburg, önümüzdeki sezon Avrupa'da sahne alamayacak gibi gözüküyor.

8. FC Girondins de Bordeaux

8. FC Girondins de Bordeaux

Fransa 1. Ligi'nin köklü takımlarından Bordeaux, son yılların en kötü sezonunu geçiriyor. David Guion yönetimindeki genç ekip, düşme potasına demir atmış durumda. Son haftalarda iyi bir performans göstermezse lige veda edebilir.

9. Lille OSC

9. Lille OSC

Fransa 1. Ligi'nin köklü ekiplerinden Lille de bu sezon beklentilerin çok altında kalan kulüpler arasında yer alıyor. Teknik Direktör Gourvennec liderliğinde Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finali gören ve Chelsea'ye elenen ekip, ligde bambaşka bir performans sergiliyor. Ligi ilk 10'da bitirme yarışındaki kulübün önümüzdeki sezon Avrupa'da yer alma ihtimali de oldukça zor gözüküyor.

10. Valencia CF

10. Valencia CF

La Liga'nın köklü ekiplerinden biri olarak kabul edilen ve her dönem ilk 5'te yer almayı hedefleyen Valencia için de sezonun iyi geçtiği söylenemez. Bir taraftan kötü performansla, bir taraftan da ekonomik sıkıntılarla boğuşan Jose Bordalas yönetimindeki ekip için bu sezonu ilk 10 arasında bitirmek başarılı bir sonuç kabul edilebilir. Dev kulübün önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında mücadele etme ihtimali de zora girmiş durumda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Leeds United AFC

11. Leeds United AFC

Tecrübeli antrenör Bielsa önderliğinde 2019-20 sezonunda birinci lige yükselen ve ilk sezonunda ligi ilk 10'da bitirmeyi başaran Leeds United için bu sezon işler pek yolunda gitmiyor. Kötü sonuçlar nedeniyle Bielsa ile yollarını ayırıp Jesse Marsch ile devam etme kararı alan Leeds United, düşme potasından çıkmakta zorlanıyor. 

Kulübün ligin son haftalarındaki fikstüründe ise Manchester City, Chelsea, Arsenal gibi zorlu rakipler var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ek

Leeds united nedir ? Lyon mesela ?

Charlie Brown

PSG ve CITY araplardan sonra hareketlendi ama ne kadar liglerinde şampiyonda olsalar şampiyonlar liginde hiçler...