Görüş Bildir
Haberler
Nurettin Yıldız Açıklamalarıyla Yine Gündemde: 'Kadınların Yanında Mahremi Olmadan 90 Km'den Fazla Araç Kullanmaları Dinen Yasak'

etiket Nurettin Yıldız Açıklamalarıyla Yine Gündemde: 'Kadınların Yanında Mahremi Olmadan 90 Km'den Fazla Araç Kullanmaları Dinen Yasak'

Batuhan
19.09.2019 - 11:31

İlahiyatçı Nurettin Yıldız, bu kez Sosyal Doku Vakfı YouTube hesabından 9 Ağustos 2019 tarihinde paylaşılan video ile gündemde. Yıldız, sosyal medyada bir kadın takipçisinden gelen “Ehliyet alsam, araç kullansam günah mı olur?” sorusuna verdiği yanıtta, kadınların 'yanlarında mahremleri olmadan' 90 kilometreden fazla araba kullanmalarının dinen yasak olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha önce yaptığı açıklamalarla pek çok kez gündeme gelen ve birçok kesimin tepkisini çeken Sosyal Doku Derneği Kurucu Başkanı ve İlahiyatçı Nurettin Yıldız, bu defa kadınların araç sürmesinin 'ahlaki sıkıntı' yaratabileceği yönünde açıklamasıyla gündemde.

"Kadının kendi iffetiyle ilgili düşünmesi gereken bir mesele." 🎥

Yıldız'ın 9 Ağustos'ta yayınlanan videosunda bir kadın takipçisinden gelen “Ehliyet alsam araç kullansam günah mı olur?” sorusuna, “Diyoruz ki araç kullanmanın kadını erkeği olmaz. Eğer bir toplumda bir örfte kadınlar araç kullanıyorlarsa erkekler gibi kullanırlar. Ama araba kullanmanın kadına ahlaki bir risk getirme ihtimali olan bir ortam söz konusuysa; savaş ortamı gibi, devletin otorite zafiyeti gösterdiği bir bölge olması gibi bir sıkıntı varsa bu kadının zaten kendi iffetiyle ilgili düşünmesi gereken, can sağlığı ile ilgili düşünmesi gereken bir mesele” şeklinde yanıt verdi.

"İstanbul'dan Bolu'ya tek başına bir hanımefendi araç kullanarak veya başka bir bayanın aracına binerek gidemez"

"İstanbul'dan Bolu'ya tek başına bir hanımefendi araç kullanarak veya başka bir bayanın aracına binerek gidemez"

Kadınların 'yanlarında mahremleri olmadan' 90 kilometreden fazla araba kullanmalarının yasak olduğunu ileri süren Yıldız, “Fıkıh açısından yani dinimizin hükümleri açısından tek sorun kadının direksiyonun başında yanında mahremi yokken 90 km’den fazla araç kullanmasıdır. Çünkü Peygamber Efendimiz kadının 90 km'den fazla bir yere bir tane iki tane üç tane kadın da olsa yanında mahremi olmadığı sürece gitmesini yasaklamıştır. Mesela İstanbul'dan Bolu'ya tek başına bir hanımefendi araç kullanarak veya başka bir bayanın aracına binerek gidemez” ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nurettin Yıldız'ın açıklamaları sosyal medyanın çok konuşulanları arasında, öne çıkanları derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
471
220
111
82
30
10
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Bu pezevenge göre kadının varolmasıda haram.

speedymustafa

90km yi aşınca radar melekleri ceza mı yazıyor ?

Lvnt YKSL

Nasıl bir kitaba/dine inanıyorlarsa artık sürekli güncelleme geliyor.