Görüş Bildir
Haberler
Numan Kurtulmuş: 'Evlilik Programları KHK ile Yasaklanabilir'

etiket Numan Kurtulmuş: 'Evlilik Programları KHK ile Yasaklanabilir'

Emre Ordu
16.03.2017 - 18:17 Son Güncelleme: 17.03.2017 - 11:31

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, evlilik programlarıyla ilgili çok sayıda şikayet olduğunu ve konu hakkında çalışma yürütüldüğünü belirtip bu programların KHK ile yasaklanabileceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Malatya'da yerel yayın yapan kanalların canlı yayınına katılan Kurtulmuş, bir soru üzerine evlilik programlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Evlilik programları konusunu yakından takip ettiklerini belirten Kurtulmuş, 'Bu bizim de çok yakın takip ettiğimiz, üzülerek izlediğimiz bir alan. Bu bizim örfümüze, geleneğimize, inançlarımıza, Türk aile yapısına, Anadolu topraklarının kültürüne uygun olmayan şeylerdir. Zaman zaman bize de ulaşan hiçbir şekilde kabul edilemeyecek sözlerin, davranışların sergilendiği bir takım evlilik programları. Neymiş efendim reytingi çok yüksek ve dolayısıyla reklam gelirleri de çok yüksek. Olmaz olsun böyle reklam gelirleri.' dedi.

"Aile müessesini ortadan kaldıracak programlar var"

"Aile müessesini ortadan kaldıracak programlar var"

Bu programların aynı konsepte oturtulduğunu ve konuyla ilgili Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) çalışma yaptığını kaydeden Kurtulmuş, “Yani siz Türkiye’de şu anda toplumun bütün farklı kesimlerinin üzerinde ittifak ettiği kıymetli kurumlarımızdan birisi aile müessesesi. Aile müessesini ortadan kaldıracak, ulviyetini, kutsiyetini ortadan kaldıracak son derece acayip programlar var” diye konuştu.

"Çalışmalar son noktada"

"Çalışmalar son noktada"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Evlilik programları hakkında 120 bin ayrı şikayet bulunduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı, 'Falanca televizyonun şu yayında şöyle bir yanlışlık yapıldı. RTÜK bunların hepsini alıyor, değerlendiriyor. Bu şikayetler bize cumhurbaşkanlığına ve başbakanlığa geliyor. Böyle bir çalışma yapılıyor. Son noktaya geliyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bunu büyük ihtimalle bir KHK düzenlemesiyle gündeme getirebiliriz. Çalışmalar son noktadadır. İnşallah toplumsal bu talepleri karşılayacağız' ifadelerini kullandı.

Bir yılda kesilen cezalar 15 milyon TL'yi aştı...

Bir yılda kesilen cezalar 15 milyon TL'yi aştı...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, son bir yılda çeşitli yollarla evlilik programları hakkında genel ahlaka, manevi değerlere ve ailenin korunması ilkesine aykırılık, ve argo sözcük kullanımı gibi nedenlerle binlerce şikayet aldı.

Üst Kurul, çoğunlukla bu tür ihlallerde kanala reklam gelirinin yüzde 1'i oranında para cezası verirken, bu kez  yüzde 2 oranında 'ağırlaştırılmış' ceza verilmesini oy birliğiyle kararlaştırdı.

Böylece son bir yılda 6 kanaldaki çeşitli evlilik programlarına kesilen cezalar 15 milyon lirayı aştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1565
293
102
69
38
25
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rhea

Laf değil icraat önemli.

Alessio Sharp

Eğer Kaldırılıcaksa Şu Kıyafet Programlarıda Arada Kapatsınlar...6 Yaşındakı Yiğenim Bahar Candana Özeniyo Durduramıyoruz Maalesef Kız Salak Olucak #Rtük Abi... Devamını Gör

Emre

6 yaşındaki insana neden tv seyrettiriyorsunuz?

Dex Dex

Yasaklanmaz. Format değiştirip , kaldırdık diye yuttururlar anca. İzleyici kitlesinin %80'i , AKP seçmeninin temel direği olan ; ilkokul mezunu , ev hanımlar... Devamını Gör

İronik Hoca

Araştırma şirketi kurmayı hiç düşündünüz mü? Zira bilgisayar başından kalkmadan bu kadar detaylı araştırma verilerine ulaşmak her baba yiğidin harcı değil.