Görüş Bildir
Haberler
Novaco Öfke Ölçeğine Göre Kızgınlık IQ'n Kaç?

etiket Novaco Öfke Ölçeğine Göre Kızgınlık IQ'n Kaç?

Sinirlilik Katsayısı (Irritability Quofficent), gündelik hayatınızdaki kızgınlık ve rahatsızlık miktarınızı belirten bir terimdir. Biz de bu testimizle senin sinirsel katsayını yani Kızgınlık IQ'nu ölçüyoruz. Yapman gerekense çok basit;  

Sorularda verdiğimiz durumlara nasıl tepki vereceğini ya da vereceğin tepkiye en yakın olan şıkkı seç!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yakın bir arkadaşın ya da sevgilinle tartışıyorsun; fakat o seni dinlemiyor.

2. O konu hakkında çok az fikri olmasına rağmen, ısrar eden kişilerle tartışıyorsun.

3. Yolda yürürken bir sakızın üstüne bastın.

3. Yolda yürürken bir sakızın üstüne bastın.

4. Acele olarak bir yere yetişmen gerekiyor fakat önündeki araç 90 km hızla gidilecek bir yerde 30 km hızla gidiyor ve onu geçemiyorsun.

5. Yeni aldığın bir aleti açıyorsun, fişe takıyorsun ve çalışmadığını fark ediyorsun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eve gelen tamirci senden sıkı bir pazarlık yapmana rağmen ısrarla normale göre daha fazla ücret istiyor.

6. Eve gelen tamirci senden sıkı bir pazarlık yapmana rağmen ısrarla normale göre daha fazla ücret istiyor.

7. Park yerinde yanlışlıkla hatalı bir dönüş yapıyorsun. Arabandan çıktığında birileri sana "Araba kullanmayı nerede öğrendin?" diye bağırmaya başlıyor.

8. Son olarak; kafeteryadaki masana dört fincan kahve götürmeye çalışırken, bir anda biri gelip sana çarpıyor ve kahveler yere dökülüyor.

8. Son olarak; kafeteryadaki masana dört fincan kahve götürmeye çalışırken, bir anda biri gelip sana çarpıyor ve kahveler yere dökülüyor.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Tüy Gibi Hafifsin!

Tüy Gibi Hafifsin!

Senin yaşadığın öfke ve rahatsızlık miktarı o kadar az ki sabır taşına şapka çıkartırsın! Kontrol mekanizman son derece kuvvetli ve bu dengeyi hiçbir şeyin bozmasına izin vermiyorsun. Elbette ara sıra senin de sinirlenip, deliye döndüğün anlar olabiliyor ancak böyle zamanlarda bile bir şekilde uzlaşmacı ve yapıcı biri olmayı elden bırakmıyorsun. Özfarkındalığın oldukça gelişmiş ve insanları iyisiyle kötüsüyle olduğu gibi kabul edebiliyorsun. Açıkçası insanların oldukça düşük bir yüzdeliğe girdiği dilimdesin, yani seçilmiş azınlıktaki nadir insanlardansın!

Barışçıl!

Barışçıl!

Sen ortalama olarak çoğu insandan çok daha huzurlu ve barışçıl birisin! Yaşamın getirdiği sıkıntılara oldukça makul tepkiler verip olabildiğinde az öfkeleniyorsun. Tabii ki zaman zaman sinirlenip kendini tutamadığın anlar da olmuyor değil ama böyle zamanlar, hayatında yok denecek kadar az. Senin aynı zamanda oldukça hümanist bir yapın var. Öfke ile hareket edip sinirin geçtikten sonra insanlarla yaşadığın tatsızlık ya da yaptıkların uzun süre içini kemiriyor, kendine yakıştıramıyorsun. Bu yüzden kendi kendini kontrol etmeyi, bir şeylere daha olumlu taraftan bakabilmeyi öğrenmişsin. Tebrikler!

Deli Fişek!

Deli Fişek!

Sen resmen dengesizsin! Nerede ne yapacağı hiç belli olmayan kafası eserse fırtınalar kopartan deli dolu bir insansın. Normal insanlardan biraz daha fazla sinirli bir yapın var ama özünde oldukça iyi ve sakin kalmaya, çevresine karşı da hep özenli davranmaya çalışan birisin. Ancak kendini kontrol edemiyorsun. Seni bu hayatta tabiri caizse delirten belli başlı şeyler var ve bu tarz şeyler başına geldiğinde resmen raydan çıkıyorsun, seni tutabilene aşk olsun! Ani öfke patlamaları yaşıyor, saman alevi gibi çabucak parlıyor kolay kolay sönemiyorsun. Kendini biraz daha kontrol etmeye çalışmalı ve hayata birazcık pembe gözlüklerle bakmalısın!

Öfke Şampiyonu!

Öfke Şampiyonu!

Öfke üzerine bir olimpiyat yapılsa kesinlikle sen şampiyon olurdun! Kendini kolayca kurtaramadığın ve içinden bir türlü çıkamadığın yoğun duygularla istila edilmiş gibisin. Adeta kafanın içi hiç susmuyor ve sürekli bir şeylere takıyor. Bu yoğun duyguları bastırdıkça, ciddi boyutlarda öfke patlamaları yaşıyorsun. Hal böyle olunca da sanki yaşadığın hiçbir şeyden tam olarak keyif alamıyor gibi hissediyorsun. Aslında tüm bunların altında duygularını insanlardan saklamaya ve bir şeyleri hep içine atmaya çalışman yatıyor. En kötüsü de bu ani patlamalarından dolayı çevrendeki pek çok kişi senden çekiniyor ve istemeden etrafından uzaklaşıyorlar, çünkü korkuyorlar. Patlamaya hazır bir bomba gibi gezmeyi bırakmalı ve kendini biraz daha rahatlatmalısın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
791
440
277
206
100
94
83
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?