Görüş Bildir
Haberler
Nokia ve Samsung'dan Harita İşbirliği

Nokia ve Samsung'dan Harita İşbirliği

Ulaş
01.09.2014 - 10:26
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Nokia'nın geliştirdiği harita uygulaması HERE, Samsung cihazlarda kullanılmaya başlanıyor. Uygulama aynı zamanda Samsung marka akıllı saatlerde de yer alacak.

Nokia tarafından geliştirilen HERE isimli navigasyon ve harita uygulaması uzun zamandır firmanın telefonlarında kullanılıyordu. Bugüne kadar farklı platrformlara çıkmayan HERE, özel bir anlaşma ile Samsung cihazlarına geliyor.

Samsung'un Galaxy serisine özel olarak hazırlanan yeni HERE sürümü, orjinalinde olduğu gibi internet olmadan da çalışabilme özelliğine sahip olacak. Bugüne kadar iOS ve Android uygulaması belli ülkeler ve belli mağazalarda bulunan HERE, bu sayede dolaylı ve kısıtlı da olsa da Android cihazlara gelmiş oluyor.

Akıllı telefon birimini Microsoft'u satan ancak navigasyon birini elinde bırakan Nokia, Samsung ile yaptığı işbirliği ile navigasyon alanındaki pazar payını genişletmeyi amaçlıyor. Firmanın HERE uygulaması birçok özelliği ile yenilik sunuyor olsa da çok fazla yayılamadı. Yapılan işbirliğinin HERE'in daha fazla cihazda kullanılmasını sağlayacağı düşünülüyor.

Saatlere de geliyor

Nokia'nın duyurduğu işbirliği sadece Samsung marka akıllı telefonları değil aynı zamanda firmanın Tizen işletim sistemini kullanan akıllı saatlerini de kapsıyor. Yani HERE aynı zamanda Samsung marka akıllı saatlerde de kullanılabilecek.

Samsung'un Google'a çalımı

Akıllı telefonlarında Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemini kullanan Samsung, Android'in en büyük destekçilerinden. Ancak telefonlarında Google Maps yerine farklı bir navigasyon uygulamasına da yer vermesi firmanın farklı açılımlara da yeşil ışık yaktığını gösteriyor.

  • Nokia ve Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/nok...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0