Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray, Nigel de Jong ile 2 Yıllık Sözleşme İmzaladı

Galatasaray, Nigel de Jong ile 2 Yıllık Sözleşme İmzaladı

Enver K.
31.08.2016 - 10:18 Son Güncelleme: 31.08.2016 - 18:05

Galatasaray, profesyonel futbolcu Nigel de Jong ve kulübü Los Angeles Galaxy ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. Galatasaray defansif orta saha oyuncusu Nigel de Jong'a 2 yıllık imza attırdı! Hollandalı oyuncu yıllık 2.5 milyon Euro ücret alacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray, iki yıllık anlaşma sağladığı Hollandalı oyuncu Nigel de Jong için imza töreni düzenledi. Sarı kırmızılılar, De Jong'a 2 yıl için toplam 5 milyon Euro ödeyecek.

Galatasaray Sportif AŞ.'nin KAP'a gönderdiği bildirim şu şekilde:

'Profesyonel futbolcu Nigel de Jong  ile 2016-2017 ve 2017-2018 sezonları için oyuncunun transferi konusunda aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır. Futbolcunun eski kulübü LA Galaxy’e herhangi bir ücret ödenmeyecektir.

Futbolcuya ise;  

2016-2017 sezonu için net 2.500.000 EUR sabit transfer ücreti,  

2017-2018 sezonu için net 2.500.000 EUR sabit transfer ücreti ödenecektir.   

Kulüp bu dönem içerisinde Futbolcuya ayrıca; ilk 11’de veya sonradan oyuna girerek  25 resmi maç oynaması durumunda 250.000 Euro prim ödeyecektir. Buna ek olarak, Futbolcuya ayrıca takımın futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında alacağı her bir puan için 5.000 EUR prim ödenecektir. Bu primler, futbolcunun ilk 11'de oynadığı müsabakalar için %100, sonradan oyuna girdiği müsabakalar için %50 ve ilk 18 kişilik kadroda olup oyuna girmediği müsabakalar için %25 oranında ödenir. Futbolcuya, kadroda olmadığı müsabakalar için prim ödemesi yapılmaz.

Futbolcu Kulübün TFF Süper Lig'de şampiyon olması durumunda o sezon hak ettiği puan primlerinin %25'i oranında ayrıca prime hak kazanacaktır.'

"Taraftarın İlgisine Sahada Cevap Vereceğim"

"Taraftarın İlgisine Sahada Cevap Vereceğim"
"Taraftarın İlgisine Sahada Cevap Vereceğim"

Galatasaray'ın yeni transferi Hollandalı Nigel de Jong, ilk röportajını GSTV'ye verdi.

Deniz Gülen'e konuşan Nigel de Jong; transferin gelişme süreci hakkında 'Dünyanın öbür ucunda; yani Amerika'da, Los Angeles'taydım. 6 ay orada oynadım. Tekrar Avrupa'ya dönmek istiyordum. Futbolu çok seviyorum ve futbola aşık bir insanım. Avrupa atmosferine dönmek istediğim bu günlerde Galatasaray bana bu fırsatı verdi. Çok mutluyum. Los Angeles'a da teşekkür ediyorum ama yeniden Avrupa ve Galatasaray gibi büyük bir takıma döndüğüm için çok mutluyum' dedi.

Nigel de Jong, Ajax ve Hollanda Milli Takımı sonrası Wesley Sneijder ile bu kez Galatasaray'da aynı forma altında oynayacak. De Jong, Wesley için, 'Kendisiyle birlikte yeniden aynı takımda oynayacağım için mutluyum. Fırsatın oluşmasında Wesley ile yaptığım telefon görüşmeleri etkili oldu. Yeniden onunla birlikte olacağım için çok mutluyum. Kendisi çok iyi, rekabetçi, savaşçı ve kazanmayı seven biri' ifadelerini kullandı.

Geçmişte olduğu gibi Galatasaray'da da 34 numaralı formayı giyecek olan Nigel de Jong, bu numara için; 'Küçüklüğümden beri NBA yıldızı Charles Barkley'i örnek alıyorum. Bu nedenle 34 numaralı formayı tercih ediyorum' dedi ve taraftara mesaj gönderdi: 'Galatasaray taraftarı için mücadele edeceğim için gururluyum. Ne kadar takımlarına bağlı olduklarını ve destek verdiklerini biliyorum. Sosyal medyada ve havaalanında yapılan destekle bunu gösterdiler. Şimdi konuşmaktan ziyade gösterilen ilgiye sahada cevap vermek istiyorum.'

Nigel de Jong kimdir?

Nigel de Jong kimdir?

31 yaşındaki Hollandalı orta saha; namıdiğer der Rasenmäher... Yani çim biçme makinesi! Futbol hayatına henüz 9 yaşında 1993'te Ajax altyapısında başladı. 2002'de A takıma yükselen de Jong iki sezon sonra ilk 11'in değişilmez ismi oldu. 2004-05 sezonunda 26'si ilk 11 olmak üzere 31 maça çıkan orta saha, 5 kez fileleri havalandırdı. Hollanda ekibinde geçirdiği 13 senenin ardından 2006 kış transfer döneminde Hamburg'a transfer oldu.

Alman ekibiyle sezonun kalanında hepsi ilk 11 olmak üzere 12 maça çıkan de Jong, Bayern Münih'in yeni stadı Allianz Arena'daki ilk yenilgisinde Bavyera ekibini deviren golü attı. Agresif oyunuyla dikkat çeken Hollandalı oyuncu kariyerinin ilk kırmızı kartını da UEFA Avrupa Ligi'nde Rapid Bükreş karşısında gördü. Alman ekibiyle 2.5 sezon daha geçiren De Jong agresif ve hırslı oyunuyla 'Çim biçme makinesi' lakabını aldı. Hamburg formasıyla 76'sı ilk 11 olmak üzere 79 maçta forma giydi.

2009 Ocak ayında İngiliz devi Manchester City'ye 15 milyon sterlin karşılığında transfer oldu. Premier Lig'de sezonun kalanında 16 maçta forma giydi. City'de orta sahanın sigortası olan De Jong yeni takımında da hırslı ve agresif futboluyla dikkat çekti. 2009'da verdiği bir röportajda, “İkili mücadeleyi seviyorum. Benim görevim defans dörtlüsünün önünde topu kapmak ve hücum oyuncularına iletmek. Çok özel bir şey değil ama takım için çok önemli bir iş” dedi. Manchester ekibinde 5 sezon geçiren de Jong 114'ü ilk 11 olmak üzere 135 karşılaşmada forma giydi. Hiç kırmızı kart görmezken 2 de gol kaydetti.

2012'de Premier League şampiyonluğu sonrası Milan'a trasnfer olan Hollandalı yıldız 3 yıllık sözleşme imzaladı. İtalyan ekibinde de istikrarlı kariyerini sürdüren de Jong, 2015'te sözleşmesini uzattı. 2018'e kadar Milan ile kontratı bulunan 31 yaşındaki oyuncu, 2016 kış transfer döneminde Amerika Birleşik Devletleri'nin yolunu tuttu. Milan'da 4 sezonda 93'ü ilk 11 olmak üzere 96 maça çıktı.

Los Angeles Galaxy'ye transfer olan de Jong, ABD ekibinde hepsi ilk 11 olmak üzere 22 maça çıktı. Burada kariyerinin üçüncü kırmızı kartını gördü.

Milli takım kariyerine gelince... Wesley Sneijder'in milli takımdan arkadaşı Nigel de Jong, Hollanda ilk maçında Dick Advocaat döneminde 31 Mart 2004'te Fransa karşısında çıktı. 81 kez milli formayı terleten de Jong bir kez fileleri havalandırmayı başardı. Hollanda 2010 Dünya Kupası'nda finalde İspanya'ya kaybederken de Jong ilk 11'de başladığı maçta 99 dakika sahada kalmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
12
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
BwK

bu adama nasıl prim veriliyor anlamıyorum bu adam bilerek ayak kıran katil futbolculardan böyle adamları bu zihniyetteki insanları bu ülkede zengin etmeye ca... Devamını Gör

Ekrem Er

sanane amk? parası olan veriyor

vOLCano

bu adama tank gibi lan :)