Görüş Bildir
Haberler
TV
Netflix'ten Otizm Konulu Dizi "Atypical"

Netflix'ten Otizm Konulu Dizi "Atypical"

Otizm son dönemlerde bir çok film ve kitaba konu oldu ancak bunların en iddialısı bu sene Netflix'ten geldi 'ATYPİCAL'. 

Bana göre diziyi diğer otizm ile ilgiyi yapıtlardan ayıran en güzel nokta bu dizide geçen otizmli bireyin üstün yetenekli bir dahi olmaması. Şimdiye kadar yayınlanan filmler sayesinde tüm otizmliler bir dahidir algısı yaratılmıştı. Bu dizideki karakterimiz Sam ise stereotipik hareketleri, sınırlı ilgi alanları olan, sosyal etkileşim ve iletişimde sıkıntılar yaşayan otizmi her şeyiyle çok net yansıtan bir karakter.

Sam 18 yaşında en sevdiği şey penguenler ve özellikle de miğfer penguenler. Okulun dışında bir elektronik mağazasında çalışıyor ve artık yaşıtları gibi bir kız arkadaşı olsun istiyor ama bunu nasıl yapıldığını bilmiyor. Araştırmacı kimliğiyle nasıl sevgili yapılır araştırmasına başlayan ve öğrendiklerini hemen uygulamaya geçen Sam ve ailesinin başından geçen olaylar mizahi bir dille anlatılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dizinin sadece 8 bölümü yayınlandı ve bölümlerinin 30 dakika olması izlemeyi daha keyifli hale getiriyor. Böyle hassas bir konuya bu kadar güzel değinen bir dizi olması çok sevindirici.

Keyifli izlemeler :)

Atypical | Official Trailer [HD] | Netflix

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın