Görüş Bildir
Haberler
Nereye Taşınıyoruz? 2022 Yılı için Dünyanın En Yaşanılabilir Şehirler Listesi Yayınlandı!

Nereye Taşınıyoruz? 2022 Yılı için Dünyanın En Yaşanılabilir Şehirler Listesi Yayınlandı!

Begüm
24.06.2022 - 10:52

Her yıl Economist Intelligence Unit tarafından yayınlanan ve 173 ülkeyi kapsayan Dünyanın En Yaşanabilir Şehirlerleri Endeksi bu yıl da yayınlandı. Dünyanın her bir yanından farklı şehirlerin yer aldığı listede en yaşanışabilir şehir hangisi? Toronto, Roma, New York ve diğerleri arasından hangileri listeye girdi? Türkiye var mı? Hepsi bu içerikte!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Melbourne, Avustralya.

2021 yılında 9.sırada olan Melbourne bu yıl 10.sıraya geriledi. %95.1 indeks ile dünyada yaşanılabilir 10 şehir arasında yer aldı.

10. Osaka, Japonya.

2021 yılında 2.sırada yer alan Osaka bu yıl da indeksini yükseltmesine rağmen daha geri sıralarda yer aldı. 2021 yılında Japonya hem Osaka hem de Tokyo ile listeye girmişti.

9. Amsterdam, Hollanda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzun bir süredir ilk 10'a giremeyen Hollanda bu sene %95.3 ile 8.sırada listeye girdi.

8. Toronto, Kanada.

Altyapı, eğitim ve istikrar gibi konularla öne çıkan Toronto %95.4 endeksiyle 8.sırada yer alıyor.

7. Frankfurt, Almanya.

Parkları ve gökdelenleri ile öne çıkan Frankfurt %95.7 endeks ile listede yer alan dünyanın en yaşanılabilir şehirlerinden biri oldu. Sakinliği ve güçlü ekonomik merkezleri ile karşımıza çıkan bu şehir genellikle listelerde yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cenevre, İsviçre.

2021 yılında yayınlanan listede 8.sırada yer alan Cenevre bu yıl indeks puanını %95.9'a çıkararak üst sıralara yükseldi.

5. Vancouver, Kanada.

Hem gökdelenleri hem de tek katlı geleneksel evleri içerisinde barındıran Vancouver %96.1 ile listede yer aldı. Gerçekten de fotoğrafa bakınca yaşanılabilir bir şehir olduğunu anlıyorsunuz.

4. Calgary, Kanada.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kanada'nın dördüncü büyük şehri olan Calgary de listeye girenler arasında. Bu yıl 3 şehir ile listeye giren Kanada, %96.3 endekse sahip Calgary şehri ile üst sıralarda yer aldı.

3. Zürih, İsviçre.

2021'de 7.sırada olan Zürih bu yıl 3.sıraya kadar yükseldi. Calgary şehri ile aynı endekse sahip.

2. Kopenhag, Danimarka.

Bisikletler şehri olan Kopenhag dünyanın yaşanılabilir en iyi şehirlerinden ikincisi. %98 endeksi ile gerçekten de en huzurlu, güvenli, alt yapısı iyi noktalar arasında yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Viyana, Avusturya.

2021'de korona virüs kısıtlamalarından dolayı 12.sıraya gerileyen Viyana bu yıl %99.1 ile dünyanın en yaşanılabilir şehri seçildi. Viyana 2018 ve 2019 yıllarında da ilk sırada yer alıyordu. İstikrar ve iyi altyapı ile öne çıkan Viyana aynı zamanda iyi sağlık hizmetleri ve bir çok kültürel fırsat sunması ile listede ilk sırada yer almayı başardı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

pardon da içinde plaj olmayan hiç bir şehir benim için 1. sırada olamaz. antalya bunların çoğundan daha yaşanır bir yer

Gizem Yenikler

Amsterdam favorim.