Görüş Bildir
Haberler
Ne Yediğimizi Biliyor muyuz? İstanbul'da 4 Bin 500 Et Ürünleri İşletmesinde Uygunsuzluk Tespit Edildi

Ne Yediğimizi Biliyor muyuz? İstanbul'da 4 Bin 500 Et Ürünleri İşletmesinde Uygunsuzluk Tespit Edildi

Ulaş
25.11.2019 - 18:55

İstanbul'da et ve et ürünleri üreten merkezlere denetim yapıldı. Sonuç ise hepimizi düşündürecek türden. Denetimler sonucu 4 bin 500 işletmede uygunsuzluk tespit edildi. 

Detaylara birlikte bakalım... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şubesi tarafından İstanbul’da faaliyet gösteren et ve et ürünleri işletmelerine denetim yapıldı.

Denetimlerde, üretim yapan tesislerin hijyen koşulları, fiziki şartları ve etlerin sıcaklıkları denetlendi.

Gıda kontrol ekipleri, taklit ve tağşiş incelemesi yapmak üzere et ve tavuk numuneleri aldı.

Gıda kontrol ekipleri, taklit ve tağşiş incelemesi yapmak üzere et ve tavuk numuneleri aldı.

Denetime katılan Ahmet Yavuz Karaca, “Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin talimatıyla 81 ilde denetim yapıyoruz. Biz de 39 ilçemizde 758 denetçimizle şu an sahadayız. Bahçelievler’de beyaz et ve kırmızı et işleten bir işletmedeyiz. İşetmede asgari teknik hijyenik şartları taşıyor mu, bakanlık onayı var mı, veteriner hekim bulunuyor mu, ISO belgeleri var mı? Bunları kontrol ediyoruz bakıyoruz. İşletmede çalışanların hijyen ve işletmenin hijyen durumlarını kontrol ediyoruz. Burada kırmızı etten numune aldık. Tür tayini yapacağız. At, eşek, katır ve domuz eti var mı diye bakacağız. Ayrıca mikrobiyoloji açıdan herhangi bir sorun var mı bakacağız” diye konuştu.

Uygunsuzluk tespit edilen 4 bin 500 işletmeye yaklaşık 27 milyon TL ceza kesildi.

Denetimlerin gece ve gündüz rutin olarak yapıldığını belirten Karaca, “İstanbul’da 110 bin işletmede 2019 yılında 191 bin denetim yaptık. Yaklaşık 4 bin 500  işletmede uygunsuzluk tespit ettik. 26 milyon 500 bin liralık idari para cezası uyguladık. 59 işletme hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bu şekilde İstanbul’da bakanlık onayıyla et ve et ürünü üreten işletme sayımız 500. Bu tip işletmelerde diğer ilçelerdeki arkadaşlarımız denetimlerini sürdürüyorlar. Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılıyor. Daha sonra süt, ekmek, kasaplar, okul kantinleri ve toplu tüketim yerlerinde gece gündüz denetim yapacağız” dedi.

'En iyi denetçi tüketicinin kendisidir.'

'En iyi denetçi tüketicinin kendisidir.'

Vatandaşlara da uygunsuz yerleri ihbar etmesi tavsiyesinde bulunan Karaca, “En iyi denetçi tüketicinin kendisidir. Eğer bir işletmede gördükleri bir olumsuzluğu ALO 174 Gıda Hattına bildirdikleri takdirde biz onlara 15 gün içerisinde gerekli işlemleri yapıp bildirmekle yükümlüyüz. Bir telefon kadar yakınız” diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
61
22
14
7
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pickle Rick

Markalar ifşa edilse keşke.

Tahir Boz

Ne yediğimizi bilmiyoruz da, kesin bildiğimiz tek şey, ne alırsak alalım, çok büyük kazık yiyoruz. Çomarlar için bir sorun yok, onlar zati sadece makarna yiyor.

zenithon

Tahir , süpersin. Enfes bir yorumdu 😂

ilkay_koray

Alım gücü düşmüş halkın et almayı bırakın, ekmek almaya hali kalmadı. Geçenlerde çöp karıştıran, temiz pak, iyi giyimli bir teyze gördüm, göz göze geldik mah... Devamını Gör