Görüş Bildir
Haberler
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: 'Türkiye'nin Verdiği SİHA'lar Çok Destek Oldu'

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: 'Türkiye'nin Verdiği SİHA'lar Çok Destek Oldu'

Batuhan
11.03.2022 - 12:24

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 'Türkiye bizim içi kilit bir müttefik. Savaşın taraflarının bir araya gelmesi çok önemli. Çabaları için teşekkür ediyoruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN Türk'ün sorularını yanıtlayan Stoltenberg'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • 'Türkiye bizim içi kilit bir müttefik. Savaşın taraflarının bir araya gelmesi çok önemli. Çabaları için teşekkür ediyoruz.

  • Yapabileceğimiz her şeyi yapıp bu savaşı bitirmemiz gerekiyor. Türkiye'nin girişimlerini takdir ediyorum. Başkan Putin'in bu savaşı bitirmesi ve askerlerini tamamen Ukrayna'dan çekmesi gerekiyor. Bu savaş Ukrayna'nın dışına taşmamalı. Burada bir diyalog da var.

  • Sayın Çavuşoğlu ile görüştüm. Sayın Erdoğan ile de görüşeceğim. Moskova ve Kiev arasında büyük bir arabuluculuk görevi yürütülüyor. Ukrayna'ya destek sağlamalıyız. Ukrayna liderlerinin liderliği bizi etkiledi. Türkiye de askeri ve ekonomik destek veriyor.

  • Evet bütün müttefiklerimizden yaptırım yapmalarını bekliyoruz. Ancak Rusya'ya bir bedel ödetebileceğiz. Bu konuyu sayın Çavuşoğlu'na da ilettim. Türkiye burada kilit bir rol oynuyor. Türkiye kilit kapasiteler de sağlıyor Ukrayna'ya. SİHA'lar bu noktada önemli. Detay vermeyeyim bu SİHA'ların teslimatı için çok önemli.'

Ayrıca bakınız

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın