Görüş Bildir
Haberler
NATO'dan Ukrayna'ya Dev Askeri Yardım

NATO'dan Ukrayna'ya Dev Askeri Yardım

Nato'dan Ukrayna'ya Dev Askeri Yardım

Rusya’yı “Ukrayna işgali” planlamakla suçlayan NATO Ukrayna’ya yardımı artırdı. Ukrayna ordusuna bugün 4,5 milyon dolarlık askeri ekipman ulaştı.

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlıları ve ordu arasındaki çatışmalar sürerken, Ukrayna ordusuna NATO’dan büyük bir yardım geldi. Kanadalı dev bir nakliye uçağı, içerisindeki 4,5 milyon dolarlık ölümcül olmayan askeri ekipmanla Harkov’a indi. Ukrayna’nın “Rus saldırganlığına karşı doğu sınırını korumasına” yardım emek için gönderildiği belirtilen NATO yardımının içerisinde kasklar, balistik gözlükler, koruyucu yelekler, ilk yardım kitleri, çadırlar ve uyku tulumu olduğu belirtiliyor.

Kanada Savunma Bakanı Rob Nicholson yardım talebinin Ukrayna hükümetinden geldiğini söyledi. Nicholson, askeri ekipmana, Kanada askeri personelinin de eşlik ettiğini ekledi.

Kanada Başbakanı Stephen Harper ise gönderilen yardımın Ukrayna güvenlik güçlerini ve sınır yetkililerini yaşadışı eşya ve insan hareketlerini tespit etme ve izleme konusunda daha donanımlı hale getireceğini söyledi.

NATO yetkilileri önceki gün Rusya’nın Ukrayna sınırına 20 bin asker konuşlandırdığını ve kara işgali başlatmayı planladığını iddia etmişti. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen de NATO’nun ilerleyen dönemde Ukrayna’ya savunma planlaması, silahlı kuvvetlerin ve askeri kurumların yeniden düzenlenmesi gibi konularda daha fazla yardımda bulunacağı sözünü vermişti. Rasmussen ayrıca Ukrayna’yla ortak bir askeri tatbikat planladıklarını ilan etmişti.

Bu arada Ukrayna’da çatışmalar şiddetleniyor. Kiev hükümeti dün yaptığı açıklamada perşembe günü 15 Ukrayna askerinin çatışmalarda hayatını kaybettiğini açıkladı. Çatışmalarda 79 Ukrayna askerinin de yaralandığı açıklandı. Öte yandan Rusya yanlıları da, orduyu kara ve havadan yerleşim alanlarına bombardıman yaparak sivilleri öldürmekle suçluyor. Çatışmaların başladığı Nisan ayından bu yana ölen Ukrayna askerlerinin sayısı 400’ü geçerken, hükümet güçlerinin aralarında sivillerin de olduğu bin 500 kişiyi öldürdüğü biliniyor.

Sol Portal

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/dunyadan/nato...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0