Görüş Bildir
Haberler
Nasıl Bir Ebeveynsin?

etiket Nasıl Bir Ebeveynsin?

Kai Hiwatari
06.03.2020 - 16:46 Son Güncelleme: 03.07.2020 - 17:41

Hepimizin anne ve babalarımızdan şikayet ettiği zamanlarımız, bizi anlamadıklarını düşündüğümüz anlarımız olmuştur. Hep bize dediler ki ''Ben senin iyiliğin için yapıyorum!'', bakalım sen çocuklarının iyiliği için neler yapıyorsun?

1. Çocukların arkadaşlarıyla buluşmak için dışarı çıktı ve günler sonra kendine ayırdığın bir gün düşün... Ne yapıyor olacaksın?

2. Çocuğunun yaşını da öğrenelim mi?

3. Sence çocuklarının arkadaşları seni nasıl görüyorlar?

4. Gergin anlarında nasıl rahatlamaya çalışırsın?

5. Hepimizin başı sosyal medyada 15 sene önce çekilmiş fotoğraflarımızın bir anda belirmesiyle dertte!.. Peki sen çocuklarının fotoğraflarını çektikten sonra ne yapıyorsun?

6. Hangi bebek bezini kullanıyorsun peki?

7. Bebek bezi demişken; sence bir bezin sahip olması gereken en önemli özellik nedir?

8. Sence en çok hangisi zararlı?

9. Şimdi de bizim için bir ebeveyn seç lütfen!

10. Son olarak çocuğuna ilk vereceğin öğüt nedir?

Rahat Ebeveyn!

Sana göre fazla korumacı olmak doğru değil. Çocuğunun hayatı kendi kendine öğrenmesi ve yolunu bulması taraftarısın. O yüzden biraz onları kendi yollarına bırakıyorsun diyebiliriz. Sürekli ‘’Nerede kaldın?’’ diye darlayan tiplerden değilsin yani. Sonuçta eve geldikleri zaman evde olacaklardır, değil mi? Ne diye hem kendini hem çocuğunu huzursuz edesin?

General Ebeveyn!

General Ebeveyn!

Senin kendi kuralların var ve çocuklarının da asla bu kuralların dışına çıkmasına izin vermeyenlerdensin. Biraz korkmak iyidir, saygıyı da beraberinde getirir. Hayata karşı daha dayanıklı olmalarını sağlar hem, çünkü prens/prenses gibi yetiştirsen de dış dünyada işler hiç de öyle değil. O yüzden kendi ayaklarının üstlerinde durmayı en iyi derecede öğrenmeleri lazım. Sen bunu zor yoldan da olsa zihinlerine kazımaya hazırsın!

Süper Kahraman Ebeveyn!

Sen çocuklarının süper kahramanısın! Kafasını dolaba çarptığında gerekirse dolaba vuruyorsun, masaların köşelerine koruyucular takıyorsun. Bazen sadece sıcacık bir sarılmaya ihtiyacı olabilir diye düşünüp sürekli kollarını açık tutuyorsun ona karşı. Karşılaşabileceği bütün kötü olasılıkları şimdiden hesapladığını ve planlar yaptığını bile söyleyebiliriz senin için. Büyük bir güven ve sevgi içinde yetiştiriyorsun çocuğunu :)

Kontrol Manyağı Ebeveyn!

Çocuk sahibi olmanın bu kadar zor olacağını muhtemelen tahmin etmemişsindir. Annenin ya da babanın sana söylediği şeyler baya kulağına küpe olmuş gibi... Evin için adeta bir 5N1K yaşıyorsun çocuklarınla; ne? ne zaman? nerede? nasıl? neden? kim? sorularının cevapları olduğu sürece huzurlusun yani. Ama seni böyle olmaya iten şey kesinlikle onlara duyduğun sonsuz sevgi :)

Çılgın Bir Emekli!

Sen çocuğunun doğumundan sonra yemin ederiz disipline girmiş bir ebeveynsin. Her ne kadar işten güçten elini eteğini çekip kendini çocuk büyütmeye adamış da olsan içinin kıpır kıpırlığı asla durmuyor. Böyle ne kadar kurs varsa gidip, bütün Avrupa turlarına katılıp çocuklarına öğrendiğin şeyleri anlatıyor, onlara hızlı zamanlarından tecrübeler yağdırıyorsun!

Hipster Ebeveyn!

Hipster Ebeveyn!

Bir zamanların hipsterları, günümüzün annesi babası oldu ve hipsterlık sevdasından vazgeçti mi?! Hiç sanmıyoruz.. Sen şimdiden çocuğun için dar jeanler, son moda saç modelleri falan düşünüyorsun eminiz. Onu da küçük, sevimli bir hispter yaptığından hiç şüphemiz yok! Şaka bir yana, senin ruhundaki o farklı olma içgüdüsü kesinlikle çocuğuna da yansıyor ve çok farklı bir vizyonla yetiştiriyorsun onu. Ona çeşitli bakış açılarını, yargılamadan, sorgulamadan kattığın için çok şanslı :)

Tırnağına Taş Değdirmeyen Ebeveyn!

Sen bütün hayatını çocuğunun doyması için harcayanlardansın. Küçükken onu ciğerlerle besleyip, kolayla tanıştığı ilk anı olabildiğince geciktirdiğini biliyoruz. Yaşıtları çizgi film izlemek için erkenden uyanırken onu spor kurslarına götürüyorsun. Ye yavrum, ye çocuğum diye diye büyütüyorsun yavrunu. Onu belki küçük bir fanusun içine almış gibi görünüyor olabilirsin ama sen onu aslında ona zarar verecek insanlardan korumaya ant içmiş gibisin!

Cool Ebeveyn!

Senin çocuklarınla çok iyi anlaştığına hiç ama hiç şüphemiz yok. Onlarla iletişim kurmak için elinden geleni hatta fazlasını yapıyorsun kesinlikle! Öyle bir insansın çünkü; sıcak, samimi ve sevgi dolu. Evet, onlara ayak uydurmak  için belki hiç duymadığın müzik gruplarını dinliyor, ilgini çekmeyecek filmler izliyorsun ama olsun... Yine de bütün bu iletişimlerinin yanı sıra geceler boyunca uykusuz kalıp sinir krizi geçirmekten, veli toplantılarına katılmaktan çok da haz etmeyenlerdensin...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
516
225
159
71
39
25
20
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
şeyma avşar

olmayan çocuklarıma nasıl ebeveyn olurum diye meraktan geldim😅

Happy Quokka

Çocuğum yok ama kendimi testi çözerken buldum :D

Kevin

Testin amacı belli oldu #6 ile...

Pickle Rick

Evet.