Görüş Bildir
Haberler
Namoğlu: 'Trabzonlu Hakemleri Fenerbahçe Maçına Vermiyoruz'

Namoğlu: 'Trabzonlu Hakemleri Fenerbahçe Maçına Vermiyoruz'

Enver K.
04.04.2015 - 10:43

A Spor'da yayınlanan 'ikiye bir' programına katılan MHK Başkanı Yusuf Namoğlu: Hakemlik müessesesine borçlu olduğum için bu görevi kabul ettim. Gerekirse yarın çeker giderim.

A Spor'da dün akşam yayınlanan 'İkiye Bir' programına konuk olan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. Hakan Can ve Aykut İnce'nin sorularına samimi yanıtlar veren Yusuf Namoğlu şöyle konuştu: 

ÇALIŞMAM DEMEDİM 

Ben Yıldırım Demirören ile çalışmam demedim. Benim şartlarım olmazsa çalışmam dedim. Görevi 2 saatte kabul ettim. 5-6 ay kalmıştı ligin bitimine. Daha zor bir ortam vardı. Yıpranacağınız bir müesseseye gelmezsiniz. Çünkü ne mühendislik, ne milletvekilliği, ne de belediye başkanlığı bana bu ismi kazandırmadı. Hakem olarak kazandığım bir isim Yusuf Namoğlu. Hakemliğe borcum var. Herhangi bir beklentim yok. UEFA'da da 19 sene delege ve gözlemcilik yaptım. Doğru bildiğim işleri yapacağım. 

RİSK ALMADAN OLMAZ 

Özgür Yankaya bizim maça gelmesin, hakemliği bıraksın diyenler oldu. Türk hakemi her stada gider. Benden önce de Hüseyin Göçek Kasımpaşa-Galatasaray maçını yönetmişti. Örnek veriyorum; Uilenberg de maçı izlemişti. Yardımcı hakeminin hatalı ofsayttan bir kararının olduğunu aktarmıştı. Yardımcı hakemin yaptığı hata hakeme mal edilemez. İyi maç yöneten bir insanı 'Ben istemiyorum' demek olmaz. Ben bunu tuttum hafızamda. Nitekim sonraki maça verdik. Ben yıpranmayı göze aldım. Bunu göze alarak geldim. Koltuk umurumda değil. Fenerbahçe- Trabzon maçı. Bülent Yıldırım olayı. 'Ben çıkar aslanlar gibi maçı yönetirim' dedi. Ben de hakemi değiştirmedim. Orada risk, İlker Meral'de risk, risk almadan olmaz. Belki başka hakemi atardım ama o da hata yapabilirdi.

Hakemden izin almadan sahayı terk eden oyuncuya sarı kart gösterilmeli. Ancak kural hakemin izni olmadan kasıtlı olarak sahayı terk ederse diyor. Her forma çıkarma da, her sahaya girip çıkma da sarı kart değildir. Bir gol sonrası formasını çıkarana sarı kart diyor. Centil menliği aykırı hareketten kart veriliyor. O yazmıyor, gerisi hakemin takdiri. Devre bitiyor geliyor diyor ki oyuncu 'Alex'e Formanı ver'... Buna sarı kart verilmiyor. Bu konu tamamen hakemin takdiri. Hakem arkadaşlar çok dikkatli bir şekilde maç yönetiyor. Futbol federasyonu da bize her türlü desteği veriyor. Ben de arkadaşlara diyorum ki; 'Bir değil iki koşun.' Onlar da işlerini başarıyla yapıyorlar.

Fırat Aydınus bu hafta görev almadı. Neticede hakem her hafta maç alacak diye bir şey yok. Belli bir maçtan çıkmış. Yorgun olabilir, bu kurulun aldığı karar. Ancak Aydınus gibi değerlerin kolay kolay yetişmediğini düşünüyoruz. Notunu söylemeyeyim. MHK dinlenmesinde yarar gördü. Uluslararası maçlarda görev yapıyor. Topluma sorulduğunda da yüzde 99 Aydınus demiştir kamuoyu. Hatalarıyla ilgili değerlendirmeyi kurullar yapar. İki üç hafta sonra çok farklı bir Aydınus göreceksiniz.

FENERBAHÇE'NİN ALLAHI VAR... 

Trabzonlu hakemleri Fenerbahçe maçlarına bilerek vermiyoruz. Barış Şimşek uzun süredir görev yapmadı. Kupa maçına vermeyi düşündüm ama bu toplum psikolojisi. Barış'ı da korumak adına bu bizim düşüncemiz. Risk vardır kamikazelik vardır. Fenerbahçe'nin o konuda Allah'ı var. Herhangi bir tepki gelmedi. Ben de Fenerbahçe maçına vereceğim. Ancak orada en ufak bir şey olsa sıkıntı olur. Trabzonlu hakemleri elbette Fenerbahçe maçlarına atayacağız. Ama ateşe atmayacağız. 1,5 ay önceydi. Fenerbahçe- Galatasaray maçıydı. Şöyle düşündüm. Kırmızı kartla bir oyuncu atsa, doğru bile atsa söylemlerin önüne geçmek için vermedik.

FAZLA MAÇ ALMADI 

Özgür Yankaya'nın mentörlüğünü yaptım. Mete Kalkavan'ın da yaptım. Fazla maç almadı Özgür, daha az aldı hatta. 8 maçı var. Bakıldığı anda onun üstünde çok maç alan arkadaş var. PTT de ve 2. Lig'de de görev aldı. Mete de bugün FIFA kokartlı. Gençler finallerine çağrıldı. SÖZLEŞMELİ hakem uygulamasına geçtik. Fırat Aydınus üç aylık pilot denemede. Bu uygulama ya gelecek sezon da devam edecek ya da rafa kalkacak. 10-15 bin TL arası para alacak profesyonel hakem. Bir futbolcu 3 milyon Euro alıyor. Hakemlere verilen bu paralar büyük para değil. Oraya bir zaman ayırıyor hakem. Yapacağı işlerden vazgeçiyor. Bu para onun karşılığı.

Sabah

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/spor/futbol/2...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0