Görüş Bildir
Haberler
Müzekart GNS Nedir, Kimlere Ücretsiz? Müzekart GNS Başvurusu Nereden ve Nasıl Yapılır?

Müzekart GNS Nedir, Kimlere Ücretsiz? Müzekart GNS Başvurusu Nereden ve Nasıl Yapılır?

Elif
14.07.2023 - 11:55

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, geçtiğimiz günlerde gençlere müjdeli haberi verdi. Yapılan açıklamada belirli bir yaş aralığında olan gençlerin müzeleri ve ören yerlerini ücretsiz olarak görebilecekleri belirtildi. Ancak gençlerin, müzelere ve ören yerlerine giriş yapabilmeleri için Müzekart GNS'ye sahip olmaları gerekiyor. Pek çok kişi ise Müzekart GNS ile ilgili detayları araştırmaya başladı. 

Peki Müzekart GNS nedir, kimlere ücretsiz? Müzekart GNS'ye nereden ve nasıl başvuru yapılır? İşte Müzekart GNS ile ilgili detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Müzekart GNS Nedir?

Müzekart GNS Nedir?

Müzekart GNS, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın belirli yaş grubundaki gençlere ''Genç Ne Sever'' platformu kapsamında verilen 300'den fazla müze ve ören yerini ziyaret edebilme, gezebilme imkanı sağlayan dijital bir karttır.

Müzekart GNS Kimlere Ücretsiz?

Müzekart GNS Kimlere Ücretsiz?

Müze ve ören yerlerini görebilme imkanı sunan Müzekart GNS'nin normalde ücreti 60 TL'dir. Ancak 18 -25 yaş arasındaki gençler, 13 Temmuz - 13 Ekim 2023 tarihleri arasında Müzekart GNS'den ücretsiz olarak faydalanabilecekler.

Müzekart GNS, hangi tarihte alınırsa alınsın 13 Ekim 2023 tarihinde sona erecek ve bu tarihten itibaren ücretsiz olarak kullanılamayacak.

Müzekart GNS Başvurusu Nereden ve Nasıl Yapılır?

Müzekart GNS Başvurusu Nereden ve Nasıl Yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 18- 25 aralığındaki gençlerin ,Müzekart GNS için muzekartgns.com üzerinden başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Adrese giriş yapıldıktan sonra çıkan sayfadaki ''Kayıt Formu''ndan kayıt olunuyor. Kayıt Formunda bulunan ''ad-soyad, telefon, T.C kimlik numarası, e-posta, adres, fotoğraf vb. alanların eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gerekiliyor. Bu bilgiler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kontrol edildikten sonra, kayıt olan kişilerin e-postasına bilgilendirme maili geliyor.

Müzekart GNS Başvuru Ekranı

Müzekart GNS Başvuru Ekranı

MÜZEKART GNS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın