Görüş Bildir
Haberler
Mursi'ye 40 yıl Hapis Cezası

Mursi'ye 40 yıl Hapis Cezası

Mısır'da Kahire Ceza Mahkemesi, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye 40 yıl hapis cezası verdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mısır devlet televizyonu tarafından canlı yayınlanan karar duruşmasında Kahire Ceza Mahkemesi, Mursi'ye ülkede yasaklı 'terör örgütü' olarak kabul edilen Müslüman Kardeşler Teşkilatını (İhvan) yönetmek suçlamasıyla 25 yıl, devlete ait gizli belgeleri Katar'a sızdırdığı gerekçesiyle 15 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, 'Katar adına casusluk yapma' suçlamasında ise Mursi'nin beratine hükmetti.

Aralarında gazetecilerin de bulunduğu 6 sanık idam cezasına çarptırıldı

Aralarında gazetecilerin de bulunduğu 6 sanık idam cezasına çarptırıldı

Arşiv

'Katar adına casusluk' davasında yargılanan aralarında gazetecilerin de bulunduğu 6 sanık idam cezasına, diğer 4 sanık da farklı hapis cezalarına çarptırıldı.

Mahkeme 7 Mayıs'ta da 2'si Al Jazeera çalışanı olan 3 gazeteciyle birlikte 6 kişiye aynı suçlamayla idam cezası verildi. İdam cezasına çarptırılanlar arasında gıyabında yargılana Al Jazeera Arapça'nın eski Müdür İbrahim Helal de var.

Mursi'nin savunma heyeti üyesi Usame Helva, Mursi hakkında toplamda 40 yıl hapis cezası verildiğini ancak yasalara göre sadece müebbet hapis cezasının uygulanacağını söyledi. Helva ayrıca karara itiraz edeceklerini sözlerine ekledi.

Darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mursi, kamuoyunda 'Büyük casusluk' olarak bilinen davada 25 yıl, 'İttihadiye Olayları' davasında 20 yıl hapis, 'Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı' olarak da bilinen 'hapishaneler baskını' davasında ise idam cezasına çarptırılmıştı. 

 AA, Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın