Görüş Bildir
Haberler
Mistisizm Bağımlıları Buraya: Spiritüel Dövmeler ve Anlamları

Mistisizm Bağımlıları Buraya: Spiritüel Dövmeler ve Anlamları

Beyza
21.01.2023 - 11:26

Mistik dövmeler son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Birçok anlamı olduğuna ve dövme yaptırıldığında kişilere fayda sağladığına inanılan mistik dövmeler birçok kişi tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Eğer siz de mistik bir dövme yaptırmak istiyorsanız bu içeriğe mutlaka bir göz atmalısınız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hamsa

1. Hamsa

Hamsa sembolünün bereket, bolluk ve şans getirdiğine inanılır. Aynı zamanda dövme olarak yaptırılan hamsa sembolünün kötü enerjilere karşı koruyucu olduğuna ve iyi şans getirdiğine de inanılır.

👇

👇

2. Lotus

2. Lotus

Lotus çiçeği spiritüel alanda çokça kullanılan sembollerden bir tanesidir. Lotus, saflığın, yeniden doğuşun ve aydınlanmanın temsilcisi olarak bilinir. Lotus çiçeği, tüm çamur ve pisliklere rağmen tertemiz kalmayı başarır ve bu yönlü ile insanlara ilham kaynağı olur.

👇

👇

3. Horusun gözü

3. Horusun gözü

Horusun gözü, hayat verici ışığı, aydınlanmayı ve bilgeliği temsil eden bir semboldür. Bu sembolün kötü gözleri ve nazarı uzaklaştırdığına inanılır ve günümüzde birçok kişi tarafından dövme olarak kullanılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

👇

👇

4. Mandala

4. Mandala

Mandala sanskritçe bir kelimedir ve manda enerji anlamına gelirken la eki ise kap anlamına gelir. Yani mandala enerjiyi koruyan bir kap olarak ifade edilebilir. Mandala aynı zamanda meditasyonda da sıklıkla kullanılır.

👇

👇

5. Om

5. Om

Om, evren de dahil olmak üzere her şeyi temsil eden bir semboldür. Bu sembol tüm yaratılışı ifade eder ve tüm yaşam için evrensel olan üç farklı aşamayı içinde bulundurur. Bu aşamalar doğum, yaşam ve ölümdür. Aynı zamanda bu sembol sezgileri ve bilgileri de simgeler.

👇

👇
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yin Yang

6. Yin Yang

Uzak doğuya ait olan bu sembol mistik semboller arasında en bilindik olandır. Yin yangın siyah kısmı kötülüğü simgelerken beyaz kısmı ise iyiliği simgeler. Yani bu sembolün anlamı her iyiliğin içerisinde bir kötülük her kötülüğün içerisinde ise bir iyilik bulunmasıdır.

👇

👇

7. Kuş Tüyü

7. Kuş Tüyü

Kuş tüyü sembolü yaratıcıdan bir mesaj almak, arınmak ve yaratıcı ile bağ kurmak gibi anlamları ifade eder. Bu sembol dövme yaptırmak isteyen kişiler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor.

👇

👇

8. Ay

8. Ay

Ay sembolü özellikle de kadınların en sık tercih ettiği dövme modellerinden bir tanesidir. Ay sembolü, yaşamdaki döngüleri, hayalleri ve kaçış isteğini simgeler. Aynı zamanda bu sembol doğurganlık ile de ilişkilendirilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

👇

👇

9. Düşkapanı

9. Düşkapanı

Düşkapanı dövmesi kötü hatıraları geride bırakmak isteyen kişilerin sıkça kullandığı bir dövmedir. Bu sembol negatif enerji ve düşüncelerden de uzak kalınmasına yardımcı olur.

👇

👇

10. Takım yıldızı

10. Takım yıldızı

Dövme olarak yaptırılan takım yıldızlarının farklı anlamları vardır. Cassiopeia takım yıldızı daima ileriye bakılması gerektiğini simgelerken Orion takım yıldızı ise zekayı simgeler. Cygnus takım yıldızı ise zarafet ve gücün temsilcisidir. Tüm bunların yanı sıra kendi burcunuzun takım yıldızı da dövme yaptırmak için harika bir fikir olabilir.

👇

👇
İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Unalome

11. Unalome

Unalome sembolü kişinin hayat yolculuğunu özetler. Aynı zamanda bu sembol kişilerin dönüm noktalarını, yaşadığı zorlukları ve daha hiç yaşamadıklarını temsil eder. Bu sembolün ucuna kişiler isteklerine göre lotus çiçeği ya da ay sembolü de ekletebilirler.

👇

👇

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
comolokkopapichulo

Sacma sapan isler moruk

kangurubu

yok değil.

Osman çin

O semboller ise yarasaydi, kaselenmemis adam kalmazdi dunyada.