Görüş Bildir
Haberler
Mısır, Yunan, Viking, Maya ve Daha Birçoğu... Eski Uygarlıklarla İlgili 13 Tarihi Yapım

Mısır, Yunan, Viking, Maya ve Daha Birçoğu... Eski Uygarlıklarla İlgili 13 Tarihi Yapım

Gossip Dio
01.10.2022 - 16:30

Tarihin tozlu sayfaları birbirinden yetenekli oyuncular ve teknolojiyle birleşince izlemesi keyifli filmlere dönüşüyor. Sizler için listelediğimiz Mısır, Yunan, Viking, Maya ve daha birçok uygarlığı kapsayan bu tarihi yapımları izlediğinizde kendinizi tıpkı bir zaman yolculuğuna çıkmış gibi hissedeceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Exodus: Gods and Kings (2014)

Ridley Scott'ın yönetmenliğini yaptığı filmde Hz. Musa'nın hayatının önemli noktaları konu alınmaktadır. Ana karakterler Musa ve Ramses Mısır hükümdarı ailede yetişmişlerdir. Kan bağları olmamasına rağmen birbirlerine kardeş gibi bağlıdırlar. Bu bağ Ramses'in Musa'nın İbrani olduğunu öğrenmesiyle zayıflar ve olaylar gelişir.

IMDb: 6.0

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Christian Bale, Jole Edgerton

2- The Mummy (1999)

Antik bir şehri bulmaya çalışan cesaret dolu iki kardeş. 1923 yıllarında geçen bu filmde Rick, Antik Mısır şehrini bulmaya çalışan İngilizler 'e rehberlik etmektedir. Bir kardeş hazine peşindeyken diğer kardeş bilimsel çalışma odaklı ilerlemektedir. Her şeyden habersin keşfe çıkan bu ikili farkında olmadan kara büyüyü uyandırmışlardır. Devam filmleri de olan Mumya döneminde izlenme rekorları kırmıştır. 

IMDb: 7.1

Yönetmen: Stephen Sommers

Oyuncular: Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah

3- The Mummy (2017)

Mumya serisinin ilk yapımı olanına bir önceki maddede yer vermiştik. Bu seferki Mumya filmi ilk filmi canlandıracak nitelikte çekilmiştir. Yönetmenliğini Alex Kurtzman'ın yaptığı ve başrolünde Tom Cruise'un yer aldığı bu filmde yüzyıllardır kapalı olan antik bir mezar askeri bir operasyon sonucunda keşfedilir ve açılır. Zamansız işleyen bu süreç antik kraliçeyi uykusundan uyandırmıştır.

IMDb: 5.4

Yönetmen: Alex Kurtzman

Oyuncular: Tom Cruise, Sofia Boutella

4- Immortals (2011)

Titan Hyperion, yıllar sonra insanlığa savaş açar. Amacı Savaş Tanrısı Ares tarafından üretilen efsane silahı ele geçirmektedir. Prens Thesus ise bu kötülüğe karşı tüm gücüyle savaşıp, ona engel olmaya çalışır. Henry Cavill'in oyunculuğu ve filmin heyecan dolu sahneleri ile Ölümsüz filmini tekrar tekrar izleyeceksiniz.

IMDb: 6.0

Yönetmen:Tarsem Singh

Oyuncular: Henry Cavill, Mickey Rourke, Luke Evans

5- Agora (2009)

İskenderiye'de bilinen ilk kadın matematikçi, filozof ve astronom Hypatia'nın hayatı konu alınmaktadır. Bilgiye aşık olan ve ülkesi için her türlü fedakarlığı yapan bu cesur kadının hikayesine siz de hayran kalacaksınız.

IMDb: 7.1

Yönetmen: Alejandro Amenabar

Oyuncular: Rachel Weizs, Max Minghella, Oscar Isaac

İçeriğin Devamı Aşağıda

6- Troy (2004)

Çanakkale sınırları içerisinde yer alan Troya ya da Truva şehrinin hikayesi işlenmektedir. Truva Prensi Paris ve Kraliçe Helen arasındaki aşk iki ülke arasında savaşa sebep olmuştur. Aşk uğruna savaşın bile çıkabileceğini gördüğümüz ve tarihte uzun süre konuşulan bu olayın filmi de tüylerinizi diken diken edecek.

IMDb: 7.3

Yönetmen: Wolfgang Petersen

Oyuncular: Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom

7- 300 (2006)

Sparta Kralı, kuvvetli bir orduyla karşı karşıya gelmiştir. Pers Kralı Xerxes'in karşı konulmaz gücü karşısında durabilmek için Sparta Kralı 300 askeri bir araya getirmiştir. 300 asker canı pahasına Pers Kralı'na karşı meydan okurlar. Fran Miller'ın romanından uyarlanan bu film herkesi etkisi altında bırakmıştır.

IMDb: 7.6

Yönetmen: Zack Snyder

Oyuncular: Gerard Butler, Lena Headey

8- Gods of Egypt (2016)

Gerard Butler olmadan bir Mısır filmi hayal edilemezdi.  2016 yapımı Gods of Egypt'te Set (Gerard Butler) barış ve huzur dolu ülkeyi tam tersi haline getirerek, ülkeyi kaosa sürüklemektedir. Baskıcı ve acımasız lidere kimse karşı çıkamaz fakat genç bir hırsız olan Bek sevgilisini ve dünyayı korumak için başka bir tanrıyla güçlerini birleştirir.

IMDb:5.4

Yönetmen: Alex Proyas

Oyuncular: Brenton Thwaties, Gerard Butler

9- The Scorpion King (2002)

Karşımıza bu filmde de acımasız bir Kral çıkıyor. Kral Mennon komutasındaki ordusuyla, yaşayan herkesi öldürmüştür. Toplu katliamın dışında kalanları ise kendisine köle olarak almıştır. Onun bu zalimliğini durduracak, ilerdeki hamlelerini tahmin edecek ise tek bir büyücü vardır. Klasik bir aksiyon filmi gibi dursa da Akrep Kral'ı izlerken, kendinizi o atmosferde hissedeceksiniz.

IMDb: 5.5

Yönetmen: Chuck Russell

Oyuncular: Dwayne Johnson, Steven Brand

10- Northmen - A Viking Saga (2014)

Fırtınanın etkisinde kalan Viking'in teknesi Alba kıyısına sürüklenir ve oraya saplanır. Tekne aslında düşman hattının ardında kalmıştır, buradan kurtulup evlerine ulaşmak için mücadele veren Vikingler, bu zorlu süreçte bir rahiple tanışırlar.  Hep birlikte düşmandan kurtulmaya çalışırlar.

IMDb: 5.4

Yönetmen: Claudio Fah

Oyuncular: Tom Hopper, Ryan Kwanten, Ken Duken

İçeriğin Devamı Aşağıda

11- Braveheart (1995)

Braveheart filmi ile İngiliz ve İskoç savaşının tam ortasındasınız. İngilizler, İskoç halkı üzerinde baskıcı bir güce sahiptirler. İskoç toprakları uğruna ailesini kaybeden William Wallace karısının da İngilizler tarafından öldürülmesiyle birlikte özgürlük uğruna savaş açar. Bu cesaret dolu karşılaşmayı izlerken, kalbiniz yerinden çıkacak.

IMDb:8.4

Yönetmen: Mel Gibson

Oyuncular: Mel Gibson, Sophie Marceau, Patrick McGohan

12- Gladiator (2000)

Aurelius'un yönettiği Roma'da general olan Maximus'un yükselişi, Commodos'un kinlenmesine ve Maximus'un ailesinin öldürülmesi emrini vermesine yol açmaktadır. Kendisini ölümden zor kurtaran Maximus Commodos'u öldürmek ve ailesinin intikamını almak için savaşır.

IMDb: 8.5

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Russell Crowe, Connie Nielsen

13- Wrath Of Titans (2012)

Kraken'i alt eden Zeus'un yarı insan yarı Tanrı oğlu Perseus sakin bir hayat sürmek için oğlu Helius'u da alarak balıkçı kasabasına yerleşir. Sakin bir hayat yaşamak için gittiği bu kasaba işler istediği gibi gitmez. Tanrılar ve Titanların arasındaki güç savaşı kontrol edilemez bir hal alır. Perseus dinlenmeye çekildiği yerden çıkarak Zeus'u kurtarmak için yeniden savaşa atılır.

IMDb: 5.7

Yönetmen: Jonathan Liebesman

Oyuncular: Sam Worthington, Liam Nesson, Rosamund Pike

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
5
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Bazıları çok iyi filmler ama bir kısmı da aşırı çöp. Bu listeye almaya değmeyecek kadar kötü filmler