Görüş Bildir
Haberler
Mısır'da Lig Maçları İçin Karar Verildi

Mısır'da Lig Maçları İçin Karar Verildi

Batuhan
25.02.2015 - 14:54

Bakanlar Kurulu, futbolda askıya alınan lig maçlarının seyircisiz oynanmasına karar verdi.

Mısır'da 22 kişinin hayatını kaybettiği olayların ardından futbolda askıya alınan lig maçlarının yeniden başlayacağı bildirildi.

Mısır resmi televizyonunda yer alan habere göre, Bakanlar Kurulu, bugünkü toplantısında, askıya alınan lig maçlarının seyircisiz oynanmasına karar verdi. Lig maçlarının 20 Mart tarihinden sonra başlayacağı bildirildi.

Zamalik-Enppi futbol takımları arasında 8 Şubat'ta Kahire'nin doğusundaki Hava Savunma Stadı'nda oynanan karşılaşmaya çoğu biletsiz 30 bin kişi zorla girmek istemiş, çıkan arbede sırasında 22 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın ardından ligdeki karşılaşmaların süresiz olarak ertelendiği bildirilmişti.

Port Said kentinde 1 Şubat 2012'de oynanan futbol müsabakasında meydana gelen şiddet olaylarında da 72 kişi ölmüştü. Bu olayın ardından futbol maçlarına ara verilmiş, daha sonra seyircisiz olarak müsabakalar oynanmaya başlamıştı. Mısır Futbol Federasyonu'nun karşılaşmalara yeniden seyirci alınması yönündeki kararının ardından 10 bin seyirci sınırı getirilmişti.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/misir-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0